kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yemeklerimizi sahiplenmemiz gerek
Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
Yurtdışı tanıtımlar iyi ellere verilmiyor
Yemeklerimizi sahiplenmemiz gerek
Zeytinyağını buradan götürüyoruz

Yemeklerimizi sahiplenmemiz gerek


- Türkiye'ye ne zaman Fransızca konuşulan yerlerden medya mensupları, yazarlar gelse, sizi ararlar. Gittikten sonra neler yazıyorlar?
- Memnun ayrıldıktan sonra tenkit etmiyorlar. Ancak Türkiye'de bile karar verilmemiş bir konu var, Türk mü, Osmanlı mı, Anadolu mutfağı mı olacak? Bir platform açıldı, karar verilemedi. Türk adı çok keyifli, neşeli bir izlenim bırakmıyor Avrupa'da. Osmanlı denince akıllarında masalsı bir şey kalmış. Yemeklerimizi anlatırken, topraklarımızın üzerinden birçok medeniyet geçtiğini, Ermenilerin Rumların Yahudilerin, Kürtlerin, hepimizin birlikte bu mutfağı oluşturduğumuzu, bunun bizim ortak kültürümüz olduğunu söylüyorum. Ama başına Türk yemeği yazıyorum. O zaman bir Ermeni çıkıp o yemeği sahiplenemiyor. Fakat bunun daha resmi biçimde daha geniş ele alınması lazım.

- Aslında yabancı uzmanların sabit fikirleri yavaş yavaş değişiyor. Giderek önyargılar yerini tanımaya bırakıyor. Ancak en geç tanınan uluslardan biriyiz. Çünkü belki de en az tanımak istedikleri ulusuz.
- Tanımak istemiyorlar doğru.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
ALİ ESAD GÖKSEL
Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
Son yıllarda...
Beyoğlu S.O.S veriyor
Beyoğlu S.O.S veriyor
Bir zamanların Pera'sı Beyoğlu, kapkaç terörü, haraç çeteleri ve...
'Organlarıyla ünlü olan ilk insanım'
'Organlarıyla ünlü olan ilk insanım'
Kulaklarını tutkalla başına yapıştıran manken Doğa Bekleriz:...
Mücevher gibi takım elbise
Çizgileri 22 ayar altından, üzerinde isminizin yazılı olduğu bir...
Eğlence şehrin her yerinde
Havaların ısınmasıyla açık hava konserleri artmaya başladı. Harbiye...
Dünyanın bunca sorunu varken...
1999 yapımı bir Danimarka filminin 2002'de çekilmiş Amerikan çevrimi imiş bu..
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.