kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bulaşık için 60 saniye yeterli
Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
Geleneksel şeflerimiz artık teknolojiye alıştı
Evlerde de buharlı fırın kullanılacak
Bulaşık için 60 saniye yeterli

Bulaşık için 60 saniye yeterli


* Bulaşık makinelerinden de şikayetçiyim. Profesyonel mutfaklardaki bulaşık makineleri iki dakikada bilmem kaç tabağı yıkıyor bizim evdeki bir saat langır lungur çalışıyor. Biz ev tüketicileri de profesyonel mutfakların teknolojilerini hak ediyoruz.

* Profesyonel makine normalde 45 saniye yıkama suyuyla 16 saniye de durulama suyuyla temas ediyor. Makineniz iyi, suyunuz yeterince ısınmışsa pırıl pırıl bulaşıklar çıkartabiliyorsunuz. Çok kirliyse 120 saniyeye çıkartırsınız ama 150 saniyeye gerek yok.

* 120 saniye şaka gibi geliyor insana.

* Ama normali 60 saniyedir. Suyun sıcaklığı 82-85 dereceye çıktığı için de mikropları öldürmüş olursunuz. Bulaşığın mikrobiyolojik güvenliği de sağlanmış olur.

* Şimdi burada birkaç yüz kişi yemek yiyor. Aşağıda gördüğümüz mutfak sanki hiç çalışılmıyor gibiydi. Eskiden ortadaki kuzinada kazanlar kaynıyor, buharlar mutfağı kaplamış olurdu. Yemek kokuları içinde bir ortam bulurduk. Bizse hiç koku yapmadan fırınlarda pişen yemekler gördük. O büyük fırınlar aynı anda kaç porsiyonluk yemek pişirebilir?

* Bir fırın rahatlıkla 300 porsiyon yemek çıkartabilir.

* Evdeki irice bir derin donduruculu buzdolabı boyutlarında bir alet, 300 kişiye aynı anda yemek çıkartıyor.

* Rahatlıkla... Mesela o fırının 120 ya da 90 tabaklık tabak arabaları da var. Toplu halde fırında yemek tekrar canlandırılıp servis ediliyor. Doldurma boşaltma, canlandırma dahil her şey sadece yedi dakika sürüyor. Yedi dakikada bir, 100 120 kişiye servis yapabilecek durumdasınız. Şeflere çok büyük kolaylık getirilmiş. Tabaklar eskiden tezgahların üstünde beklerdi.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
ALİ ESAD GÖKSEL
Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
Son yıllarda...
Beyoğlu S.O.S veriyor
Beyoğlu S.O.S veriyor
Bir zamanların Pera'sı Beyoğlu, kapkaç terörü, haraç çeteleri ve...
'Organlarıyla ünlü olan ilk insanım'
'Organlarıyla ünlü olan ilk insanım'
Kulaklarını tutkalla başına yapıştıran manken Doğa Bekleriz:...
Mücevher gibi takım elbise
Çizgileri 22 ayar altından, üzerinde isminizin yazılı olduğu bir...
Eğlence şehrin her yerinde
Havaların ısınmasıyla açık hava konserleri artmaya başladı. Harbiye...
Dünyanın bunca sorunu varken...
1999 yapımı bir Danimarka filminin 2002'de çekilmiş Amerikan çevrimi imiş bu..
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.