kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'ın sokağının krokisi çetenin ajandasından çıktı
Genelkurmay Askeri Savcısı Sorguluyor
Yeşil'in elindeki bombalar" iddiası

Cephanelikten kroki çıktı

Ankara polisi ihbar üzerine aralarında özel harpçilerin de olduğu çeteyi ve cephanelik evi ortaya çıkardı. Çetenin ajandasında Başbakan'ın sokağının krokisi bulundu.

ÇETEDE YÜZBAŞI, ASTSUBAY VAR
Ankara'da üç eve baskın düzenleyen Terörle Mücadele ekipleri, Genelkurmay Başkanlığı Özel Harp Dairesi'nde görevli bir yüzbaşı bir Astsubay ile iki pilot ve bir emekli binbaşının da aralarında bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Çete başının kod adı "Hakim"

BİM'İN ADRESLERİ BULUNDU
Gözaltına alınan askerlerin evlerinde bulunan ajandada Başbakan Erdoğan'ın sokağının krokisi ile Danışmanı Cüneyd Zapsu'nun sahibi olduğu BİM mağazalarının adresleri bulundu. Sağlık kontrolünden geçen askerler, Merkez Komutanlığı'nda sorguya alındı.

KENDİLERİNE 'ATABEYLER' DİYORLAR
Cephanelik evde yapılan aramada, uzaktan kumandalı 100 bomba yapılabilecek malzeme, düzeneği hazırlanmış ve patlamaya hazır C-4 tipi patlayıcı, çok sayıda el bombası ile Glock suikast tabancası ele geçirildi. Grubun kendilerine "Atabeyler" ismini taktığı ve "Şanlı bayrağımızı sonuna kadar koruyacağımıza ant içeriz" diye özel bir yemin ettiği öğrenildi.


Erdoğan'ın sokağının krokisi çetenin ajandasından çıktı

Ankara'da yapılan operasyonda Genelkurmay Özel Harp Dairesi'nde görevli bir astsubay ve bir yüzbaşı ile emekli binbaşının da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı Söz konusu çeteye ait ortaya çıkarılan 'cephanelik evde' Başbakan Erdoğan'ın evinin sokağının krokisi ve Cüneyd Zapsu'nun BİM mağazalarının adresleri bulundu.

Sauna çetesi ve Danıştay baskınının ardından Ankara'da aralarında bordo bereli özel kuvvetler mensuplarının da bulunduğu yeni bir çete ortaya çıktı. Eryaman'da iki, Etimesgut'ta bir eve baskın düzenleyen terörle mücadele polisleri, Genelkurmay Özel Harp Dairesi'nde görevli bir astsubay, bir yüzbaşı, iki pilot ile emekli bir binbaşının da aralarında bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Çetenin başında, "Hakim" kod adlı Yasin Y. isimli bir kişinin bulunduğu iddia ediliyor. Gözaltına alınan askerlerin evinde bulunan bir ajandada, Başbakan Erdoğan'ın Keçiören'deki evinin bulunduğu sokağın krokisinin de olduğu iddiası Ankara'yı hareketlendirdi.

'ATABEYLER' ÇETESİ
Kendilerine "Atabeyler" adını takan çetenin üyeleri arasında emekli askerler ve güvenlikçiler olduğu saptandı. Operasyon, Emniyete gelen bir sayfalık "vatansever" imzalı ihbar mektubu üzerine başlatıldı. İsim ve adres verilen mektupta, "Danıştay üyelerine eylemi gerçekleştiren çetenin şimdiki hedefi Cüneyd Zapsu'nun BİM mağazalarıdır" deniliyordu. Ancak, zanlıların Danıştay saldırısıyla ilgili olup olmadığı henüz tespit edilemedi. Polis, Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi savcılığından, halen görevde olan Yüzbaşı Erkut E. ve Astsubay Murat T.'ye ait evlerde patlayıcı madde olduğunu tespit ettiklerini söyleyerek arama izni istediler. Sabaha karşı evlere yapılan eş zamanlı baskınlarda aralarında Yüzbaşı Erkut E. ve Astsubay Üst Çavuş Murat T. ile iki pilot ve emekli bir binbaşının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Evlerdeki operasyonda "cephanelik" sayılabilecek ölçüde yüklü miktarda patlayıcı madde bulunması, emniyet güçlerini şaşırttı. Uzaktan kumandalı 100 bomba yapabilecek malzemenin çıktığı evlerde, patlatmaya hazır 4 adet uzaktan kumandalı C-4 bomba ile Glock marka tabancalar, MKEK yapımı fişekler de ele geçirildi. Evlerde, Genelkurmay Başkanlığı'nca 11 yıl önce basılan "Ayaklanmalar ve Ayaklanmalara Karşı Koyma" isimli 'Gizli' ibareli bir eğitim kitapçığı da ele geçti. Ayrıca, Kuzey Irak'la ilgili dokümanlar, Zaho Kaymakamlığı'ndan yazılmış bir not ile Silopi Kaymakamlığı'na yazılan bir not bulundu. Operasyonda ele geçirilen ajanda da Başbakan'ın Keçiören'deki evinin bulunduğu sokağın krokisi olduğu iddia ediliyor. Ajandada Erdoğan'ın Danışmanın Zapsu'nun sahibi olduğu BİM mağazalarının adreslerinin bulunduğu da öne sürülüyor.

ŞİFRELİ HABERLEŞİYORLAR
Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre grubun kendi aralarında şifreli haberleştiği öğrenildi. Bu arada 'Atabeyler'in kendine özel yemin ve flaması olduğunu da belirledi. Grubun yemin metninde, "Biz Atabeyler Gerilla Grubu mensubu olarak, her zaman ve her şart altında vatanımıza ve milletimize bağlı kalacağımıza, ülkemizin çıkarlarını sonuna kadar savunacağımıza ve bize emanet edilen şanlı bayrağımızı kanımızın son damlasına kadar koruyacağımıza and içeriz" yazıyor.

Kadir ERCAN Göksel CAĞLAV / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Saldırının kilit ismi teslim oldu
 Kömür ocağında göçük: 9 ölü
 Ege'de Türk gemisi battı: 1 ölü
 Atış poligonunda patlama: 14 yaralı
 Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı
 İzmir'de PKK'ya operasyon
 Müzedeki kamera bozukmuş!
 Şemdinli davasında ikinci duruşma
 DTP'li Batman Belediye Başkanı tuhaf konuştu
 Can bedeli 15 bin YTL
 65 yaşında emeklilik Meclis'ten aynen geçti
 Helikopter devi Sikorsky ile dev anlaşma
 Balon olmadı, boru hattıyla su taşınacak
 K. Irak'ta PKK'nın partisiyle görüştüler
 Şırnak'ta çatşma: 2 er, 3 korucu şehit
 Terhisine 26 gün vardı
 Savcılık Oral Çelik'in yargılanmasını istedi
 Baydemir'e görevi suiistimal davası
 Cevap Ve Düzeltme
YILMAZ ÖZDİL
24 milyara anaokulu
Anaokuluna para...
ERGUN BABAHAN
Yol göstericimiz deneyim olmalı
Danıştay'a yönelik...
MEHMET BARLAS
Bizim uzlaşmamız Ankara-Atina uzlaşmasından daha mı...
UMUR TALU
Aklıma geliverdi
Gençlerin uyguladığı şiddeti,...
FATİH ALTAYLI
Hedef olmayınca kargaşa olur
Dün AKP'nin etkin ve aklı...
ERDAL ŞAFAK
Ağ kayaya takıldı
İki ülke arasındaki...
Formaları çıkarıp eyleme koştular
Fransa'da üniversitelilerden sonra Şili'de liseliler ayaklandı. "Daha...
'İran'la görüşebiliriz'
Amerika Dışişleri Bakanı Rice, ülkedeki İsviçre Büyükelçisi...
Beşiktaş'a patron ol!
Beşiktaş'a patron ol!
Beşiktaş'ın bazı kongre üyelerinin başarılı işadamı Özilhan'a "Başkan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu