kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bedelli transfer


Bana, "Beşiktaş'la sorunum yok" diyen Tümer, Beşiktaş'ın önerdiği paranın 2 katına ve bedelli askerlik garantisine güvenerek Fenerbahçe'ye imza attı.

Beşiktaş, Fenerbahçe transfer düellosu müthiş geçiyor. İlk önce, Beşiktaş, santrafor arayışlarını o sırada lider olan Fenerbahçe'deki Nobre'ye çeviriyor. Nobre, Fenerbahçe'de kiralık. Alınabilmesi nispeten kolay. Daum Nobre'yi bir istiyor bir istemiyor. Önce "İstemiyorum" diyor. Sonra Denizli'deki şampiyonluk maçında Nobre'den medet umuyor. Nobre de çok mutlu değil. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaçırmasıyla birlikte Beşiktaş'ta düğmelere basılıyor. Nobre her yıl için şampiyonluk primi dışında 1 milyon 100 bin dolara Beşiktaş'a imza attırılıyor. Nobre'nin Beşiktaş'a attığı imza, Fenerbahçe'de şok etkisi yaratıyor. Kamuoyuna fazla gösterilmiyor, ama Daum'a da inanç sıfırlandığından, durup dururken Nobre nasıl gitti diye hayıflanılıyor. İşte tam bu sırada Fenerbahçe'de Beşiktaş'a misilleme yapmak gündeme geliyor.

TÜMER'LE KONUŞTUKLARIM
Yıldırım Demirören'le Aziz Yıldırım arasında ligin sonlarında söz düellosuyla başlayan olay, Nobre'nin transferiyle iki kulüp arasında müthiş bir kapışmaya yol açıyor. Fenerbahçe ne yapıp edip misillemede bulunmaya karar veriyor. İlk kez SABAH Spor sayfalarında çıkan bir haber, müthiş düellonun birebir habercisi. "Tümer, Aziz Yıldırım ile Milano'da görüştü" diyor haber. Fenerbahçe tarafı, operasyonu tamamen gizli yürütmekte ısrarlı. Önce ses çıkartılmıyor. İki gün sonra açıklama geliyor: "Tümer'le Fenerbahçe'nin hiçbir görüşmesi olmamıştır." Oysa Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım o sıralarda Tümer'in yumuşak karnına doğru hamleler yapmaya çoktan başlıyor. Tümer transferini anlatmak için önce Tümer'in son 2 ay içinde 3 kez benimle konuştuklarını söylemem gerekli. Ben Tümer'in yöneticiliğini yaptım. Ama daha önemlisi, Tümer benim kendisini ve futbolunu çok sevdiğimi bildiğinden bana hep kardeşçe içini açtı. Önce "Abi ben Beşiktaş'tan ayrılıyorum. Avrupa'ya gidiyorum. Askerliği bedelli yapmak istiyorum. Bu yıl ayrılmazsam zaten askere gideceğim Beşiktaş'a yararlı olamayacağım" dedi. Sonra ikinci görüşmemizde ise "Abi bedelli yasasının çıkması çok önemli. Şu çıksa da Türkiye'de Beşiktaş'ta kalsam" dedi. Son görüşmemizde Tümer'den bu kez şu sözleri duyuyorum: "Başkan ben senin sorununu çözeceğim diyor. Çözerse sorun yok abi." Bu konuşmaları benimle yapan Tümer, aynı günlerde Beşiktaş'ın Başkanı ve İkinci Başkanı ile görüşüyor. Sonunda Murat Aksu ile nihai rakamda da anlaşıyorlar. Beşiktaş, Tümer'e yılda 1 milyon 600 bin YTL verecek. Murat Aksu, bir şeyi daha kabul ediyor o görüşmede. Şampiyonluk halinde 200 bin YTL ekstra. "Eğer şampiyon olursak 1 milyon 800 bin YTL alacaksın..." Görüşme böyle sonuçlanıyor ve Tümer artık rahatlamış olarak yurt dışına gidiyor.

BÜYÜKANIT İSMİ ÖNEMLİ
Nobre'nin gitmesinden sonra Tümer olayını birebir ve dakikası dakikasına izleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetimi işte bu noktada Tümer'in iki yumuşak karnı üzerinde çalışmaya başlıyor. Birincisi Tümer'in kafasına taktığı ve bir türlü aşamadığı askerlik konusudur. İşte tam bu noktada AzizYıldırım en güçlü silahını ateşliyor. Çok iyi bir Fenerbahçeli olan Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt'ın, 15 kez milli olan futbolcuların bedelli yasasından yararlanmasını düşündüklerini söylüyor. Büyükanıt'ın ismi çok önemli. Orgeneral Büyükanıt'tan, bedelli askerlik sözünü aldığını söylüyor. Böyle bir telefon görüşmesinin yapılmadığını söyleyenler olabilir. Yanında değildim, bir şey söylemem. Ama 14 kez Milli olan Tümer'in kararında 15 kez milli olan futbolcuların bedelli askerlik yapmasıyla ilgili yasaya Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olumlu baktığını bilmesi kesin olarak rol oynadı bunu biliyorum.

YILDIRIM'IN SON VURUŞU
Bu garantinin arkasından Aziz Yıldırım'ın son vuruşu geliyor. Beşiktaş'tan yılda 1 milyon 600 bin lira alacak Tümer'e yıllık tam 1.5 milyon euro para öneriliyor. Kurdaki son değişikliklerle, bu paranın şu andaki değeri 3 milyon yeni Türk lirası. Yani Tümer'e Fenerbahçe, Beşiktaş'la anlaşmasının tam iki katı parayı vermeyi garanti ediyor. Tümer, euro üzerinden, yılda yaklaşık 1.5 milyon YTL, gelecek 3 yıl için toplam 4.5 milyon YTL fazladan para kazanmayı hesaplayarak Fenerbahçe'ye imzayı atıyor. Tümer, Murat Aksu'yla görüşmeye gittiğinde, Beşiktaş İkinci Başkanı, Tümer'e şöyle söylüyor: "Sen F.Bahçe'yle görüştün mü?" Tümer 'evet' diyor ve açıklamak istiyor. Aksu kestirip atıyor: "Sen Beşiktaş'ın kaptanısın. Bana ve Başkan'a Türkiye'de Beşiktaş'tan başka hiçbir kulüpte oynamayacağını defalarca söyledin. Fenerbahçe'yle görüşmüş olman bile kabul edilmez. Konuşmaya gerek yok." Şimdi herkes bu müthiş Beşiktaş-Fenerbahçe düellosunda Nobre mi Tümer mi daha iyi futbolcu kıyaslaması yapıyor. Nobre ve Tümer hangisi daha iyi konu o değil. Tümer mi Fenerbahçe'ye daha iyi uyum sağlar, Nobre mi Beşiktaş'a? Soru o... Ben yazı yazarken, analiz yaparken tarafsız davranırım. Nobre, Beşiktaş'ın aradığı santrafor. Yırtıcı, pres yapan ve gol yollarında tehlikeli. Bobo ve Gökhan Güleç'le iyi bir ikili oluşturabilir. Tümer, Fenerbahçe'nin aradığı ilaç değil. Çünkü Tümer'in aynı özelliklerine sahip Alex var Fenerbahçe'de. Tümer'i öncelikle sol kanatta deneyecektir Fenerbahçe. Tümer öyle bir kişilik ki, takımın dinamosu kendisi olmazsa, tam beklenen randımanı veremiyor. Alex'in 10 numara forvet arkası oynadığı bir takımda, sol tarafta Tümer'in ne yapacağı bir soru işaretidir. Frikikleri önce Alex'in kullandığı, sol ayak dendi mi önce Alex'in akla geldiği Fenerbahçe'de Tümer'in nasıl patlayacağı da bir başka soru işaretidir. Bunlar işin bir yönüdür. Ama Tümer'in gitmesi, Beşiktaş'ta bir boşluğa yol açmıştır. Bu da Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a karşı kazandığı üstünlüktür. Bu şartlarda Delgado'nun Beşiktaş'a alınması şart olmuştur. Aradaki bonservis farkı halen 2.5 milyon eurodur. Genç Burak iyidir. Ama yeterli değildir. İbrahim Akın'ın 1 yıl sözleşmesi vardır ve Trabzon'a gitmeyecektir. Ama yine de Beşiktaş Delgado'yu mulaka almalıdır.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Türkiye: 1 Suudi Arabistan: 0
 Polat Fener formasıyla poz verdi
 Burak Yılmaz Beşiktaş'ta
 Fatih de Fener'de
 100. yıl başkanı Yıldırım
 Müthiş teklif
 Aziz Başkan'ı herkes sevsin
 Daum gidecek, Scolari gelecek
 Trabzon'un bombası Brezilyalı Ricardinho
 Aksu: Kaptan artık seninle konuşmam!
 5 yıl sonra Hingis
 Ülker yüzde 70 şampiyon
 Bir baba kıyak
 Taraftar öfke saçtı
 Beşiktaş için Matias Delgado şart oldu!
 Gerçek prova 16 Ağustos'ta
 Rakip Suudi Arabistan
 Büyük cezalar yolda
 Giderse 750 bin euro tazminat öder
 Sandığa randevu
 Günün içinden
AHMET ÇAKAR
Yıldırım nereye?
1998 yılının başlarında kıl payı...
Moskova ziyaretten önce destek gönderdi
Moskova ziyaretten önce destek gönderdi
Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Ankara ziyareti öncesi olumlu mesajlar...
'Dik durun oğlum şehit'
'Dik durun oğlum şehit'
Diyarbak›r'da önceki gün şehit olan Jandarma Başçavuş Şengören...
Paris Hilton F1 için geliyor
Paris Hilton F1 için geliyor
Hilton, üçüncü kez Türkiye'yi ziyaret etmiş olacak. Hilton geçen yaz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu