kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ali Şen: Yıldırım Başkan kalacak

Şen 8 yıldır konuşmadığı Aziz Yıldırım'la yaptığı görüşmenin perde arkasını SABAH'a anlattı.

"Aziz Yıldırım beni kulübe davet etti. Buluşmada o da duygulandı ben de. Fenerlilerin ve hatta herkesin Yıldırım'ı sevmesini istiyorum. Ben de sevmemezlik yapmayacağım. Kulübün 100'üncü yılında başkan Yıldırım olacak..."

Aziz Başkan'ı herkes sevsin

Ali Şen, 8 yıldır yüzünü görmediği Aziz Yıldırım'la tarihi görüşmenin perde arkasını anlattı. 'Herkes Aziz Yıldırım'ı sevsin istiyorum' diyen Şen: Başkalarına 'Bu adamı sev' derken ben de sevmemezlik yapmayacağım Galatasaraylılar'a, Beşiktaşlılar'a, Aziz Yıldırım'a küfür eden herkese söylüyorum: Kendi anasına, kız kardeşine baksın ve yeniden düşünsün. Rica ediyorum, Aziz Yıldırım'a küfrü durdursunlar. Adam çok ıstırap çekmiş!.

Aziz Yıldırım-Ali Şen görüşmesinin hemen ardından, Ali Şen ile 1907 Derneği'nde bir araya geliyoruz. Ali Şen, bir yanında Ali Koç, diğer yanında oğlu Metin Şen ve 'diğer' Fenerbahçeliler'le bir yandan yıllar üzerine ilk kez kendi görüntülerinin yer verildiği Fenerbahçe TV'yi izliyor, diğer yandan Fenerbahçe camiası için dönüm noktası olan bu tarihi günün değerlendirmesini yapıyor. "Mehmet Ali Aydınlar, Ali Koç... Hepsinin zamanı gelecek; hepsi bir gün Fenerbahçe Kulübü'ne başkanlık yapacak! Ancak bugün hepsinin Aziz Yıldırım'ın arkasında duracağını biliyorum" diyen Ali Şen, "Ben de duracağım" diyerek tarihi buluşmanın öyküsünü anlatıyor:

8 yıldır birbirini görmekten dahi kaçınan Aziz Yıldırım ve Ali Şen'i bir araya getiren nedir?


Fenerbahçe, iki şampiyonluk kaybetti. Türkiye kupasını Beşiktaş, Süper Lig kupasını da Galatasaray aldı ki, bu bir Fenerbahçeli'nin başına gelebilecek en kötü olaydır. Türkiye Kupası'nı Denizlispor alsaydı ya da Süper Lig şampiyonu, Trabzonspor olsaydı rahatsızlık olmazdı. İşte bu Fenerbahçeliler'i çok üzdü, yıprattı. Ne de olsa Fenerbahçeliler her iki kupayı alacakları konusunda şartlanmışlardı. Tabii en fazla üzülen ve yıpranan da kulübe başkanlık yapan kişi oldu. Çok ağır bir darbedir bu! Ve Aziz Yıldırım, bir gün sonra görevi bıraktığını söyledi.

Belli ki bunlar sizde Aziz Yıldırım'a yönelik bir sempati oluşturdu. Birbirini görmeye dahi tahammülü olmayan iki insan nasıl bir araya geldi?

8 yıldır Aziz Yıldırım ile konuşmuyordum. 2 buçuk yıldır stada da gitmedim. Yıldırım'ı görmek istemedim. Kırgındım!.. Bir gün gazeteci Alaattin Metin aradı. Yıldırım, benimle görüşmek istediğini söylemiş... Alaattin, "Başkan'la görüşmek ister misiniz?" diye sordu. "Gayet tabii" dedim. Yıldırım'ın uğradığı şanssızlığa üzülmüştüm. Dahası, onun Fenerbahçe'ye yaptığı hizmetleri hiçbirimiz yapmamıştık. Alaattin, "Başkan'a, telefonunuzu verebilir miyim?" diye sordu. "Verebilirsin!" dedim. Aziz Yıldırım da aradı, beni kulübe davet etti.

O gün aranızda nasıl bir diyalog geçti?


Aziz Yıldırım, "Kulüpte ziyaretimize gelir misiniz?" dedi. Ben de, "Gelirim" dedim. "Senin yaptığın hizmetleri hiçbirimiz yapamadık. Seni hedef alanların önünde bundan sonra biz varız. Sana atılan okların hedefinde biz varız! Bütün Fenerbahçeliler seni seviyor. Taraflar Ali Şen'i sever, Aziz Yıldırım'ı 30 kat fazla sever" dedim.

Başka?

"Bütün taraftarlar ve camia seni istiyor; ben de istiyorum" dedim. "Mehmet Ali Aydınlar seni istiyor, AliDAVET OLURSA GİDERİM....   Ali Şene, Artık Fenerin maçlarına gidecek misiniz? diye sorduk. Çağırırlarsa giderim diyor, ekliyor: F.Bahçelinin maça gitmesi için davet beklemesine gerek yok ama ben de F.Bahçeye 40 yılını veren Ali Şenim...Koç, Metin Şen seni istiyor, bizler seni istiyoruz" diye devam ettim. Tabii bundan sonra, insan ilişkilerinde ve dostluklarda daha sıcak olmasında bence çok büyük fayda vardır.

Ve Fenerbahçe tesislerinde bir araya geldiniz. Duygulandınız mı?

Evet. Ben de duygulandım, o da duygulandı. Bana gösterilen ilgiden çok memnun oldum.

Kucaklaşma oldu mu?

Tabii canım!.. Müthiş.

Yıllar sonra tesislere gittiğinizde ne hissettiniz?

Mutlu oldum... Ali Şen gibi, hayatını Fenerbahçe'ye adamış bir kişinin oraya gitmesi zordur ne de olsa!.. Hayatımın en büyük parçasını Fenerbahçe'ye adamış olduğum için, Fenerbahçe Yönetim Kurulu ve başkanıyla sıcak ilişki içinde değilsem, oraya gitmem düşünülemez.

Peki neymiş istifasının perde arkası?

O küfürlere muhatap olmak kolay değildir!

Küfür tek neden mi?

Tabii kolay değil! Şimdi Galatasaraylılar'a, Beşiktaşlılar'a, Aziz Yıldırım'a küfür eden herkese, şunu söylüyorum: Kendi anasına, kız kardeşine baksın yeniden düşünsün! Rica ediyorum, Aziz Yıldırım'a küfrü durdursunlar. Yıldırım müthiş eserler yapmış ve bu eserleri sırtına alıp bir yere götürmeyecek. Bunlar, Türk sporcusunun, gencinin yararına ve hizmetindedir... Diyorum ki, "Anasına, kız kardeşine saygısı olan Türk insanı, Yıldırım'a küfrü durdurmalı." Adam çok ıstırap çekmiş...

Peki Yıldırım'ı kalmaya ikna edebildiniz mi?

Herkes rahat etsin, Fenerbahçeliler rahat etsin, Aziz Yıldırım devam edecek. 75. yılda başkan Ali Şen'di, 100. yılda Aziz Yıldırım olacak.

"Devam edeceğim" dedi mi?

Söylüyorum, diyorum ki, "Herkes rahat etsin, 100. yıldaki başkanımızın adı Aziz Yıldırım"

Yıldırım daha önce de istifa etmişti. Bunun üzerine, son istifanın blöf olduğu söylendi!

Kimse Aziz Yıldırım'ı öyle algılamasın. Üstelik Amerikalılar'ın bir sözü var: Nobody perfect. Kimse mükemmel değildir. Onun için, geçmişe bakmaya gerek yok. Yıldırım 100. yılda başkanımızdır. Ayrıca, bu halk Yıldırım'ı sevsin istiyorum. Fenerbahçeli olmayanlar da sevsin!..

Düne kadar, "Aziz Yıldırım'ı sevmiyorum" diyordunuz. Artık her halde bunu söylemeyeceksiniz!

Bütün Fenerbahçelilerin, hatta herkesin onu sevmesini istiyorum. Tabii sevmeyi başkalarına tavsiye eden kişi, başta kendisi sevecek!.. O kişi de benim!.. Ali Şen'de ısmarlama laf yok. Başkalarına, "Bu adamı sev" derken, ben de sevmemezlik yapmayacağım.

Ya diğer kulüp başkanları, onlar da sever mi?

Belki hepsini ben bir araya getiririm. Aziz Yıldırım'ı, Özhan Canaydın'ı, Adnan Polat'ı ve Yıldırım Demirören'i...

İREM BARUTÇU


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Türkiye: 1 Suudi Arabistan: 0
 Polat Fener formasıyla poz verdi
 Burak Yılmaz Beşiktaş'ta
 Fatih de Fener'de
 100. yıl başkanı Yıldırım
 Bedelli transfer
 Müthiş teklif
 Daum gidecek, Scolari gelecek
 Trabzon'un bombası Brezilyalı Ricardinho
 Aksu: Kaptan artık seninle konuşmam!
 5 yıl sonra Hingis
 Ülker yüzde 70 şampiyon
 Bir baba kıyak
 Taraftar öfke saçtı
 Beşiktaş için Matias Delgado şart oldu!
 Gerçek prova 16 Ağustos'ta
 Rakip Suudi Arabistan
 Büyük cezalar yolda
 Giderse 750 bin euro tazminat öder
 Sandığa randevu
 Günün içinden
AHMET ÇAKAR
Yıldırım nereye?
1998 yılının başlarında kıl payı...
Moskova ziyaretten önce destek gönderdi
Moskova ziyaretten önce destek gönderdi
Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Ankara ziyareti öncesi olumlu mesajlar...
'Dik durun oğlum şehit'
'Dik durun oğlum şehit'
Diyarbak›r'da önceki gün şehit olan Jandarma Başçavuş Şengören...
Paris Hilton F1 için geliyor
Paris Hilton F1 için geliyor
Hilton, üçüncü kez Türkiye'yi ziyaret etmiş olacak. Hilton geçen yaz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu