kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tümer Fenerbahçe'de
Tümer Metin'in Beşiktaş karnesi

Tümer Fenerbahçe'de

Beşiktaş ile yollarını ayıran milli futbolcu Tümer Metin, Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi televizyonu FB TV'den altyazı ile duyurulan açıklamada, Tümer Metin ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile gece yarısı görüşüp anlaştığı öğrenilen Tümer Metin, Beşiktaş ile bağlarını kopardığını açıkladı.

Tümer, bugün Beşiktaş Kulübü'nün Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne gelerek, Kulüp İkinci Başkanı Murat Aksu ile görüştü.

TÜMER: FENERBAHÇE FORMASIYLA MUTLUYUM

Fenerbahçe'nin yeni transferi Tümer Metin, sarı-lacivertli formayı giyecek olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Murat Aksu ile görüştükten sonra, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki FB TV'ye gelen Tümer, sarı-lacivertli formayı giyerek, yönetici İlhan Ekşioğlu ve menajeri ile birlikte canlı yayına katıldı.

Tümer, şu anda güzel bir duygu içinde olduğunu belirterek, ''İki taraf için de hayırlı olsun. Basında yazılıp çizildiği gibi karambollü yollar olmadı. Dün bir ön görüşme, gece de başkanımızla görüştük, sabaha karşı bitti. Şu anda çok heyecanlıyım. Hedefleri olan, özellikle 100. yılda hedefi olan Fenerbahçe camiasında kadronun içinde olmak, hedefleri yakalamak en büyük amaçlarımdan bir tanesi. Yüzüncü yıl farkını da biliyorum. Daha önce bu deneyimi yaşamış bir futbolcu olarak elimden geleni yapacağım'' diye konuştu.

''ÇOK HEYECANLIYIM''

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nden Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelirken yaşadığı duyguların sorulması üzerine Tümer, ''Çok kolay duygular değil. O kulüpte 5 senem geçti. Buranın atmosferini biliyorum. Fenerbahçe Kulübünün camia olarak yapısını da biliyorum.

Çok heyecanlıyım. İçinde bulunduğum formadan mutluyum'' dedi. Eski kulübü Beşiktaş'a da değinen Tümer, ''5 sene önce transferim gerçekleştiğinde sayın başkanımız Yıldırım Demirören çok büyük etken sahibiydi. Hiçbir zaman o gün yaptıklarının hakkını ödeyemem, ama ben de 5 sene gerek duruşumla, gerek saha içinde yaptıklarımla Beşiktaş'a hizmet ettim. Benim tarafımdan her şey helal olsun, onların da hakkını helal etmesini istiyorum. Futbolda bu tür şeyler var'' şeklinde konuştu.

Sabırsızlıkla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na çıkmayı beklediğini anlatan Tümer, ''Rakip olarak oynadığım dönemde de güzel bir atmosfer vardı. Seyirci profilini de iyi tanıyorum. Onlar da beni orada görmek istiyor. Bir an evvel ben de sahaya çıkmak istiyorum.

Saha içinde en büyük Fenerbahçeliden daha fazla mücadele ederim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' diye konuştu.Beşiktaş camiasına önümüzdeki sezonda başarılar dileyen Tümer, Fenerbahçe'deki futbolcularla ilgili soruya, ''Kaliteli bir kadromuz var. Appiah'ı çok beğeniyorum. Alex çok yetenekli, Anelka'yı beğeniyorum. Aslında Fenerbahçe'deki tüm futbolcular yetenekli'' diye yanıt verdi.

ASKERLİK SORUNU

Tümer, askerlik sorununa da değinerek, yaklaşık 6 aydır bu konuda açıklamalar yaptığını ifade ederek, ''Ben askerlikle ilgili bir garanti aldığım için bu tercihi yapmadım. Başkanla da konuştuk, gerekli girişimlerin yapılacağını, ancak hiçbir şeyin garanti olmadığını söyledi. Yasanın değişmesini bekliyorum'' dedi.

Fenerbahçe'ye gelişinde yakın çevresinden destek alıp almadığı sorusuna Tümer, ''Eşimle çok uzun süre detaylı konuştuk. Menajerim yardımcı oldu. Amcamın etkisi olabilir. O çok büyük bir Fenerbahçeli. 3-5 arkadaşım var onlar yalnız bırakmadı. Ayrıca arkadaşım Aydın Saban'ın da çok büyük etkisi olmuştur, ama benim tercihimdir, yaptığım tercihlerden de hiç pişmanlık duymadım. Bu camiada çok mutlu günler yaşayacağımı düşünüyorum'' diye cevap verdi.

EKŞİOĞLU: ''TÜMER BİZE GÜÇ KATACAK''

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Ekşioğlu ise Tümer'in Fenerbahçe'ye güç katacağını söyledi.

Ekşioğlu, dün Tümer ile bir ön görüşme yaptıklarını, daha sonra da Başkan Aziz Yıldırım'ın bulunduğu toplantıda sabaha karşı anlaşma sağladıklarını kaydetti. Tümer'in yaşadığı askerlik sorununa da değinen Ekşioğlu, şöyle konuştu:

''Biz yüz yüze görüştüğümüzde konu gündeme geldi. Böyle bir sorunu var. Yasaya göre önümüzdeki sezondan sonra ya yurtdışına gidecek, ya da askere gidecek. Bunu iki taraf da net bir şekilde söyledi. Biz yasanın değişmesi taraftarıyız. Eğer askerlik sorunu ile ilgili yasa yürürlüğe girmezse önümüzdeki sene yollarımızı ayıracağız. Bu yasayla ilgili geçmiş dönemlerde 30-32 yaşındaki futbolcu futboldan kopuyordu.

Ama günümüzde bu 36-37 yaşlara çıktı. Dolayısıyla devletimiz bunu göz önüne alacaktır. Fenerbahçe'ye gelişi ile askerlik sorunu arasında bağlantı yoktur. Biz Tümer'i güç katacağı için takımımıza kattık.'' Fenerbahçe'nin akılcı transferler yapmaya devam edeceğini belirten Ekşioğlu, ''Fenerbahçe, camianın gurur duyacağı bir futbolcuyu daha bünyesine kattı. Beğendiğimiz ve istediğimiz bir futbolcu aldık'' dedi.

TÜMER'E NOBRE'NİN FORMASI

Fenerbahçe Kulübü ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Beşiktaş'ın eski futbolcusu Tümer Metin, yeni takımında da 11 numaralı formayı giyecek.

Beşiktaş'da geride kalan sezonda 11 numaralı formayla mücadele eden Tümer, yeni takımında da 11 numaralı formayı terletecek. Tümer, sözleşme imzaladıktan sonra Fenerium mağazasında kendi adını taşıyan 11 numaralı Fenerbahçe formasıyla poz verdi.

Öte yandan Fenerbahçe'de geride kalan sezonda 11 numaralı formayı, yeni sezonda Beşiktaş'ta oynayacak olan Brezilyalı futbolcu Marcio Ferreira Nobre giyiyordu.

(AA)


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Saran'a adaylık yolu açılıyor
 Yıldırım'dan önemli mesajlar
 Beşiktaş: Tümer'in yaptığı etik değil
 Gravesen geliyor
 Üç yıldızla döndü
 24 Haziran'a kadar muamma
 Geçici kral değilim
 İliç de satılabilir!
 Aslan'a milli mesai
 Terim: İki günde bir maç kolay değil
 Klasik! :86-78
 Delgado an meselesi
 Kozumuz Ribery
 Acele etmiyoruz!
 Ailton için kötü haber
 Tigana 'Gilberto' dedi
 Tanık Sergen ifade verdi!
 Nadal'dan toprakta muhteşem seri: 54
 Minik Tolga 4. saniye golüyle rekora aday
 Intertoto'da Kayseri'nin rakibi Macar MTK
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Hakan Şükür şart
Milli Takım'ın yurtdışındaki...
İSKENDER GÜNEN
Aynı nakarat!
Trabzonspor her zaman olduğu gibi yeni...
Müdahale dini rejim gelirse olur
Müdahale dini rejim gelirse olur
7. Cumhurbaşkanı Evren'e göre, 'müdahale' ancak şu koşulda mümkün:...
Fethi Dede, aynı sözleri tekrarladı
Fethi Dede, aynı sözleri tekrarladı
Atatürk'ün defterinde AKP'yi eleştiren Dördüncü, Kadir Topbaş'a...
Tsunami sayesinde tanıştılar
Tsunami sayesinde tanıştılar
Endonezya'daki tsunami felaketinde sevgilisini kaybeden Çek manken...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu