kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
  » Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
HOLLYWOOD'ta iz bırakan skandallar
HOLLYWOOD'ta iz bırakan skandallar
İlk Büyük Skandal İlk Büyük Skandal

HOLLYWOOD'ta iz bırakan skandallar

Hata yapmak ve uygunsuz hallerde yakalanmak sadece sıradan insanlara mahsus sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Dünyaca ünlü yıldızlar da zaman zaman tongaya basıyor. Bizden tek farkları onların yaptığı yanlışlar skandal olarak anılıyor ve kulaktan kulağa yayılıyor.

Hollywood deyince akla ilk gelen şey sinema ve birbirinden ünlü yıldızlar... Hollywood'un ünlü simaları hepimizin yakın markajındalar. Ne yaptıkları, nerelere gittikleri, kimlerle görüştükleri fazlasıyla ilgimizi çekiyor. Onları kırmızı halı üzerinde yürürken, Malibu sahillerinde güneşlenirken ya da üçüncü dünya ülkelerindeki çocukları evlat edinirken görmeyi seviyoruz. Ancak en çok hoşumuza giden şey, ünlülerin yaşadıkları skandallar. Onların da hata yaptığını, zor durumda kaldığını görmek bizi adeta mutlu ediyor. Yaptıkları yanlışlar bize onların da bizler gibi etten kemikten olduğunu hatırlatıyor. İşte Empire Dergisi'ne göre Hollywood tarihine damgasını vuran en büyük skandallar...

MANŞETLERE OTURDU
İstediği
her kadını elde edebileceğini düşünen ve çapkınlık konusunda rakip tanımadığını belirten Errol Flynn, aslında kadınların fazla arzulamadığı bir adamdı. Yalnızlık canına tak edince Flynn, 16 Ekim 1942'de, 15 yaşındaki Peggy Starlee ile 17 yaşındaki Betty Hansen'e tecavüz etti. Bu olay öylesine büyük bir yankı yarattı ki, İkinci Dünya Savaşı'nı bile manşetlerden indirdi. Flynn olaydan ceza yemeden kurtuldu ancak oyunculuk kariyeri büyük darbe aldı.

YARI ÇIPLAK YAKALANDI
Aktör
Hugh Grant, Divine Brown adında zenci bir fahişeyle arabada sevişirken yakalandı. Yarı çıplak görüntüleri basına yansıyan Grant bu olaydan sonda sevgilisi Liz Hurley tarafından terk edildi. Henüz kariyerinin başında olan genç oyuncu, bu skandaldan sonra bir süre toparlanamadı. Grant ile yaptığı kaçamağın her dakikasını gazetecilere anlatan Divine Brown ise tam 850 bin dolar kazandı.

ABD'YE GİREMİYOR
Eşi
Sharon Tate'nin hayatını kaybetmesinden sonra bir türlü toparlanamayan yönetmen Roman Polanski, 1977'de Jack Nicholson'ın evinde Samantha adlı bir kızın önce resimlerini çekti, ardından da 13 yaşındaki kıza tecavüz etti. Adı uyuşturucu ve 'oğlancılıkla' da anılan Polanski, mahkemede işlediği suçu itiraf etti. Ancak 50 yıl hapis cezasına çarptırılacağını anlayınca Fransa'ya kaçtı ve Fransız vatandaşlığına geçti. Bu olaydan yıllar sonra çektiği 'Piyanist' filmi ona Oscar ödülü kazandırdı. Ancak ABD'ye giremediği için ödülünü onun adına Harrison Ford aldı.

SEKS İLAHI GAY ÇIKTI
Dünyanın
en büyük seks sembolleri arasında yer alan Rock Hudson eşcinsel olduğunu ve AIDS hastalığına yakalandığını açıklayınca ABD'de yer yerinden oynadı. Bu skandalla tüm dünya AIDS hastalığını ilk kez yakından tanımış oldu. Dönemin Amerikan Başkanı Ronald Reagan olayı 'Tanrı'nın gazabı' olarak tanımladı. Medyanın büyük ilgi gösterdiği skandal günler boyunca gazetelerin ilk sayfalarında yer aldı.

LİDERLER ONU KONUŞTU
Eski
futbol yıldızı Orenthal James Simpson 21 Haziran 1994'te eşini ve eşinin bir arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle yargılanmaya başlandı. Birçok insan bu skandalın doğruluğuna inanmadı. Dava süreci zamanla siyahlarla beyazlar arasında ırkçı bir mücadeleye dönüştü. 133 gün süren dava, televizyonlardan canlı yayınlandı. Simpson'un polisten kaçış anı tam 95 milyon insanı ekrana kilitledi. Dönemin İngiliz ve Rus liderleri Margaret Teacher ile Boris Yeltsin bile bu skandal hakkında yorumlar yaptı.

EN İYİ FİLMİ DENDİ
Aralarında
Monaco prensesi Stephanie'nin de bulunduğu birbirinden güzel kadınlarla yaşadığı aşklar ile tanınan Rob Lowe; 1980'li yılların başında Amerika'nın 'Alain Delon'u olarak anılıyordu. 1988 yılında Demokrat Parti'nin bir kongresine katılmak için Atlanta'ya giden Lowe, kaldığı otelde iki küçük kızla birlikte oldu ve kızlar arasında yaşanan lezbiyen ilişkiyi kameraya aldı. Otelden Lowe'un çektiği bandı alarak ayrılan genç kızlar, bu görüntüleri onun aleyhinde kullandı. Basına sızan görüntüler Lowe'un çektiği en iyi film olarak yorumlandı.

İHANETİ KALDIRAMADI
Medya
imparatoru William Randolph Hearst, 1924 yazında metresi Marion Davies'i aktör Charlie Chaplin'le yatta yakaladı. Sinirden gözü dönen Hearst, elindeki silahla Charlie Chaplin'e ateş etti ancak yanlışlıkla başkasını vurdu. Hearst, mesleki olanaklarını kullanarak bu olayın basına sızmasını engelledi.

GENELEV MÜDAVİMİ ÇIKTI
1995
yılında Charlie Sheen'in Hollywood'un ünlü isimlerine kadın pazarlayan Heidi Fleiss adlı bir kadının başlıca müşterisi olduğu ortaya çıktı. Fleiss'in işlettiği evi 27 kez ziyaret ettiği ve ona 53 bin dolar ödediği açığa çıkan Sheen, "Seksi seviyorum. Param da var. Kimse bana karışamaz" dedi.

MAHKEMEYE GAZETECİ YAĞDI

Yeraltı
dünyasının önde gelen isimlerinden Johnny Stompanato aktris Lana Turner'ın inişli çıkışlı aşkı bir cinayetle sonuçlandı. Stompanato 1958 yılında ünlü aktrisin yatak odasında ölü bulundu. Vücudunda bıçak izlerine rastlanan Stompanato'yu Turner'ın öldürdüğü sanıldı. Ancak asıl suçlu annesinin dayak yemesini hazmedemeyen Cherly Turner'dı. Gazeteciler davayı yakından takip etti. Mahkeme süreci televizyon ve radyolardan canlı olarak yayınlandı. Dava sonunda Cherly Turner serbest bırakıldı.
DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
 'İstanbul'daki günlük hayat duvarlara yansıyacak
 Simya galerisindeki takıların bir anlamı var
 Nostaljik bir gece için...
 Cam ile tuval birleşince ne olur?
 Gelibolu'da 1915'te neler yaşandı?
 Anadolu Ateşi 15 Haziran'da Side'de
 Onlar barış için dönecekler
 Onu bunu reddeden gruplardan değiliz
 aşmamışızdır' 'Umarız haddimizi
 Disko artık cebinizde!
 Tek taş pırlantasını dünyaya gösterdi!
 EN ÇOK DİNLENEN ALBÜMLER (Yerli)
 Bu konserler kaçmaz!
 Yeni Çıkanlar
 Bebekler için Mozart!
 Süperman geri dönüyor
 Stillman yeniden yönetmen koltuğunda
 Önemli Telefonlar
 İzmirliler bu yaz tiyatro, müzik ve şova doyacak
Halk Ne Diyor?
Halk Ne Diyor?
'Türk Bayrağı altında yarışmam' ne demek?

Türkiye Serbest...
Reklam Kurulu kural ihlaline ceza yağdırdı
Reklam Kurulu kural ihlaline ceza yağdırdı
Anne ve babalara 'yaptırım uygulama' mesajı veren iki reklama ceza...
Dünya Anıtlar Fonu'nun koruma altına aldığı 100 anıt 2006 listesi
Ölmeden önce bu yerlere gidin! Çünkü bir sonraki kuşak...
Galatasaray Şampiyon
Turkcell Süper Ligi'nde 2005-2006 sezonun şampiyonu nefes kesen bir...
El salladı gitti
Yönetmen el salladı, gitti. Boşluğu hissettiniz mi? Adı Atıf Yılmaz'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.