kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Vişneli irmik pudingi
Portakallı kek
Yumurtalı ıspanak

Portakallı kek

23 cm'lik bir kek kalıbını yağlayıp, un serpin. Kalıbı ters çevirip, fazla unları silkeleyin. İki adet portakalı mutfak fırçasıyla iyice yıkayın, derin bir kaba koyup, üzerlerine çıkıncaya kadar su ekleyin. Portakallı kaba benmari usulü bir başka kaba oturtun ve portakalları 2 saat kaynatın. Delikli kepçe ile çıkarın, her bir portakalı 4'e kesin ve püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Yumurta sarıları, portakal likörü ve tozşekeri iyice çırpın, portakal püresine katıp, iyice harmanlayın. Yumurta beyazlarını kar gibi köpük oluncaya kadar mikserle iyice çırpın. Portakallı karışıma badem ve kabartma tozunu ekleyin, yumurta beyazlarını yavaşça ve tahta kaşıkla, hafifçe karıştırarak yedirin ve unlu kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında üzeri hafif sertleşene kadar pişirin. Üzeri pişme süresinden önce kızarırsa alüminyum folyo ile kapatın. Keki kalıbında soğuyuncaya kadar dinlendirin. Portakal suyu ve tozşekeri, orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ateşi kısın ve karışım yarı yarıya azalıncaya kadar 20 dakika daha kaynatın. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alıp, soğuyuncaya kadar dinlendirin. Kalan üç portakalın kabuklarını ve beyaz kısımlarını iyice temizleyip, dilimleyin. Keki dilimleyin, üzerlerine portakal dilimi yerleştirin, şurup gezdirip, krema ile birlikte servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
5 adet büyük portakal

* 6 adet yumurta

* 1 çorba kaşığı portakal likörü

* 1,5 su bardağı tozşeker

* 1,5 su bardağı badem

* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

* 500 ml. taze portakal suyu

* 1,5 su bardağı tozşeker

* Krema (servis için)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 18-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 17-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 16-05-2006
 Kıymalı sebzeli sandviç   / 15-05-2006
 Yeşil soslu makarna   / 14-05-2006
 Ispanaklı patates köşkü   / 13-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 12-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 11-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 09-05-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Ot balık soya Okinawalı'ya bakma!
Şapka altından gülen...
HAKAN & UTKU
Asıl eşek kim?
Öğrenince ağzımız açık kaldı, öyle...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Kadınlar niçin giyinmez?
Önce Kral TV, ardından Kelebek...
AYŞE TÜTER
Vişneli irmik pudingi
Dondurulmuş vişneleri delikli bir...
Tüp bebek kararı için bir yıl deneyin!
Tüp bebek kararı için bir yıl deneyin!
Bir yıl boyunca düzenli ve korunmasız olarak cinsel ilişkiye...
Çalışan kadın daha sağlıklı
Çalışan kadın daha sağlıklı
İş kadınlığı ile ev hanımlığını bir arada götüren kadınların, hep...
Çarmıklı çifti tüp bebek için hazırlık yapıyor
Çarmıklı çifti tüp bebek için hazırlık yapıyor
18 yıl önce, kemoterapi tedavisi göreceği için spermlerini dondurtan...
Aşk orucunu bozdu!
Aşk orucunu bozdu!
Eşi Vedat Yelkenci'den boşandıktan sonra adını dedikodulara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.