kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"100. yılımızda tarih yazacağız"
"100. yılımızda tarih yazacağız"

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı Turkcell Süper Ligi'nde 2005-2006 sezonunu değerlendirdi.

Kulübün televizyonu FBTV'de bir programa katılan Uslu ve Özaydınlı'nın açıklamaları resmi internet sitesi ''www.fenerbahce.org''da yayınlandı.
Asbaşkan Mahmut Uslu, üzüntüyü bir kenara bırakarak, gelecek yıllarla ilgili planlar yapmaya başladıklarını kaydederek, ''100. yılımızı, şampiyonluklarımızı kutladığımızdan daha iyi bir şekilde kutlayacağız. Başarıda nasıl 'başarılıyız' diyorsak, başarısızlıkta da 'başarısızız' diyoruz. Biz 'iki kupayı da alacağız' diyorduk, bunu alamamanın şokunu atlattık. 100. yıldan sonra o üç yılı belki 5 yıl yapacağız. Bizden sonrakiler de yapabilir. Bu koltuklar babamızdan kalmadı. Biz seçildik ve burada bulunuyoruz. Taraftarımız da dahil olmak üzere herkes bilir ki biz kötü günlerde daha çok kenetleniriz Fenerbahçe olarak. Biz mağduru oynamıyoruz, mağdur ediliyoruz'' diye konuştu.

''BAŞIMIZA GELENLER YARIN AĞLAYAN KULÜPLERİN BAŞINA DA
GELEBİLİR''

Futbol Federasyonu seçimlerinde taraf olmadıklarını, ancak hep birtarafı destekledikleri izlenimi verildiğini kaydeden Uslu, şunları söyledi:
''Seçimler sonrasında ağlayanlar ve kupayı götürenlerin taraf tutmuş olduğu belli oluyor. Bugün bizim başımıza gelen haksızlıklar, yarın o ağlayan kulüplerin başına gelebilir. Çünkü bu kişi, hiçbir değişiklik göstermediğini kanıtlamış oluyor. Fenerbahçe'ye gönül verenyaş ortalaması 70-80 olan büyüklerimiz bile 'sizin bu federasyon ile işiniz zor' diyor. Biz rakiplerimizi mağlup ederken aynı zamanda hakkımızda yapılan olayları da mağlup etmiş olduk.''

HAKEM SELÇUK DERELİ'YE TEPKİ

Denizlispor maçını yöneten hakem Selçuk Dereli'ye tepki gösteren Mahmut Uslu, ''Maçı yöneten FIFA kokartlı hakeme, UEFA nasıl güvenerekmaç verecek?'' dedi.

Uslu şunları söyledi:
''26 dakika bir maç uzatılır mı? Defalarca durdurulur mu? Bu soruların nasıl bir yanıtı var. Biz bu durumlara itiraz etsek, federasyonun yanıtı belli, UEFA'ya itiraz etsek federasyonunuz bu konuile ilgili sorumlu diyecek. Haksızlıklara ya da çarpıklıklara bakıldığında, Galatasaray-Beşiktaş derbisi bahislerden çıkartıldı. Bu bile insanların harekete geçmesi için yeterli.''

Mahmut Uslu, federasyonun yabancı kontenjanı konusundaki kararı milli takımlar sorumlusu Fatih Terim'e bağladığını, ancak Terim'e sorduklarında, böyle bir isteği olmadığını ifade ettiğini söyledi.

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Teknik direktör Christoph Daum'un durumuna karar vereceklerini ifade eden Mahmut Uslu, Alman teknik adamın transferle ilgili daha öncedan hazırladığı listeye bakacaklarını kaydetti.Transferde 10-15 gün içinde somut adımlar atabileceklerini bildiren Uslu, Dünya Kupası finallerinde de oyuncu takibi yapacaklarını söyledi.

Appiah'tan çok memnun olduklarını kaydeden Fenerbahçeli yönetici, ''Anelka maalesef bir ay sakat kaldı. Tüm bunları değerlendirip, takımı daha da güçlendireceğiz. Fenerbahçe'ye gelmek isteyen Türk oyuncularla da görüşme halindeyiz'' dedi.

Fenerbahçe'yi daha da büyüteceklerini ve kulübün 21. asrın ''Altınyıldızı'' olacağını savunan Uslu, şampiyonluk şartı olmadan, taraftar kart satışlarının ve forma satışlarının arttığını sözlerine ekledi.

ÖZAYDINLI: ''100. YILDA TARİH YAZACAĞIZ''

Asbaşkan Murat Özaydınlı da sezonu istemedikleri bir sonuçla kapattıklarını, ancak taraftarlara keyifli günler yaşattıklarını belirterek, ''100. yılda hakikaten tarih yazacağız'' dedi.Söylediklerinin arkasında durduklarını ve bunun çok önemli olduğunu vurgulayan Özaydınlı, ''Biz siyaseti beceremiyoruz sadece. Siyaset değil, spor yapıyoruz. Sporda etik çok önemli. Siz, bizleri kesip doğrasanız, sözümüzden geri dönmeyiz. Biz sözlerimizin arkasındadurunca kötü oluyoruz, yapmayanlar fair-play ödülü alıyor'' diyerek rakiplerini eleştirdi.

ADNAN POLAT'A...

Sporda ahlak ve kardeşliği ön plana çıkarmak için konuşmamayı tercih ettikerini, ancak o zaman da sindirilmeye çalışıldıklarını anlatan Özaydınlı, ''Ben Adnan Polat'ın (Fenerbahçe bize 10 yıl fark attı) dediğini hatırlıyorum'' dedi.

''DİMDİK AYAKTAYIZ''

Camianın, her zaman olduğu gibi kendilerine desteği sürdürmesini isteyen Özaydınlı, ''Dimdik ayaktayız. Camiamız bunu bilsin'' dedi.Gelecek sezon Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda her maç bir şölen yaşanacağını kaydeden sarı-lacivertli yönetici, şunları kaydetti:
''Bizim üzülme lüksümüz dün itibariyle bitti. Koyduğumuz hedefleredoğru dümdüz gidiyoruz. Camiamızı çok seviyoruz. Onların da bizleri sevdiğini biliyoruz. Onların verdiği güçle dağları devirip geçeceğiz. Önümüzdeki sezon stadımızda her maç şölen yaşayacağız. Diğer branşlarda da aynı şekilde olacak. 100. yılımızda hep bu havada olacağız. Hedeflerimizde bir sapma yok. Engeller ne olursa olsun, hazırlıklıyız. Bu engelleri tek tek devireceğiz. Buradaki gücümüz de Fenerbahçe camiasıdır.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Daum'dan tuhaf açıklama
 Futbol A.Ş Sezgin'e emanet
 Sharapova İstanbul'a geliyor
 F.Bahçe yönetimine destek
 Trabzon'da Souness sesleri
 Saran: F.Bahçe'nin engeli negatif algılama
 (A) Milli Takımın kamp programı
 Beşiktaş Burak'ı istiyor
 Demirören: Bomba gibiyim
 Ruhumuzla kazandık
 13. savaşçı Polat
 Şampiyon olalım prim istemiyoruz
 Alo Luce, kurtar bizi
 Ulusoy uğursuz geliyor
 Delgado güç katar
 40 gün 40 gece eğlenmek hakkınız
 Nets'i ateş bastı
 Ballack resmen Chelsea'li
 Hesabı 'reis' öder
 Yıldırım'a yıldız
 Yaş haddinden
 Denizlispor'dan örnek davranış
 Huzurlu değilim, gitmek istiyorum
 Gaziantep'te deprem oldu
 Kayseri'de transfer ve istifa
 Hingis fırtına gibi
 Tekelspor-Beşiktaş 4'üncü randevuda
 T.Telekom kazandı Final Bandırma'da
 Son haftada da SABAH farkı
 Günün içinden
SERDAR ALİ ÇELİKLER
Bir sezonun özeti
Sadece bizim için değil, tüm spor...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Daum harakiri yaptı
F.Bahçe'nin önemli avantajlarına...
İkinci eşi sineye çekemem, dayağı kabul edemem
İkinci eşi sineye çekemem, dayağı kabul edemem
Eşimin 6 yıllık beraberliği var. Uzun zamandır seziyordum, sordum ama...
On kuruş sürgünü
On kuruş sürgünü
Metronun güvenlik görevlisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel...
Sırrını açıkladı
Sırrını açıkladı
İngiltere'de yayımlanan FHM dergisi tarafından dünyanın en seksi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu