kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
Pazarları özel gün

Bursa'nın iskenderine hamsili yorum

Karadeniz mutfağıyla Güneydoğu mutfağını buluşturan Laz Dürümcü hamsi dürümden sonra hamsi iskendere de imza attı.

Laz Dürümcü, mönüsünü ilginç tatlarla renklendirmeye devam ediyor. Daha önce hamsi dürümüyle şaşırtan Laz Dürümcü şimdi de hamsi iskenderle müdavimlerinin karşısına çıkıyor. İstanbul Kocamustafapaşa'daki bir ara sokakta üç yıldır hizmet veren restoran bir aile işletmesi. Giresunlu Kaya ailesinin sahip olduğu Laz Dürümcü'ye gidenler her zaman karşılarında, tüm bu farklı lezzetlerin doğmasını sağlayan Emine Kaya ve kasada oturan eşi Bekir Kaya'yı görebilir. Herkesin ilgisini çeken ve kısa sürede Laz Dürümcü'de en çok tüketilen lezzetler arasına giren hamsi iskenderin doğuşuna gelince... Yoğun geçen bir cumartesi gününde müşteriler bir hamsi dürüm ve bir de iskender sipariş veriyor. Mutfaktaki usta da "Çek bir hamsi dürüm" diyeceğine "Çek bir hamsi iskender" diyor. İşte bu hata, sürekli olarak "Hamsiyle ilgili yeni ne yapabiliriz?" diye düşünen Mahmut Usta'nın aradığı cevabı bulmasını sağlamış. Hemen Emine Teyze'yi çağırmış ve hamsi iskender yapıp yapamayacağını sormuş. Emine Teyze "Et yerine hamsi koyarız olur" cevabını verince Laz Dürümcü bir yeniliğe daha imza atmış. İlk lezzet testleri yakın çevreleri ve devamlı müşterilerle birlikte yapılmış. Tadanlar çok beğenince de hamsi iskender geçtiğimiz kasım ayında mönüdeki yerini almış. Günde 25-30 adet sipariş alan ve fiyatı 5 YTL olan hamsi iskenderdeki hamsiler kılçıksız olarak soslu pide üstüne yerleştiriliyor. Tekrar üzerine dökülen sos ve yanına koyan yoğurtla müşteriye sunuluyor. Bu yolla balıkla yoğurdun birlikte yenemeyeceği inancı bir kez daha yıkılıyor. Tel:(0212) 632 10 22

Eylem BİLGİÇ

DİĞER GURME HABERLERİ
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
 Rakının mezesi sohbettir
 Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor
 Zeytinyağı bu topraklara doğanın bir armağanı
 Çayın önce uzmanı sonra tutkunu oldu
 60 yıldır iyi etin peşinde
 En leziz rakı mezeleri
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Yıldızlara layık bir çift krampon
Yıldızlara layık bir çift krampon
Almanya'da yapılacak olan Dünya Kupası için geri sayım sürerken...
İngilizlere Türk derisi
İngilizlere Türk derisi
Avrupa'nın merkezinde bir Türk deri firmasının ulaştığı rekor...
Kendisi değil anadili politik
Türkiye'de en çok albüm satan sanatçılardan Ciwan Haco'nun yeni...
İşte Huysuz'un yiğidi
Dans yarışmasında Huysuz Virjin'in arkasında genç bir çocuk duruyor.
Dünya bir sahnedir
İngiliz yönetmen Michael Radford, Shakespeare'in klasiği Venedik Taciri'ne...
İkramiye, fahişe ve çete lideri
Aşk üzerine söylenecek sözler biter mi? Alaycı, sinik, karamsar, yıkıcı,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.