kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan galibiyeti getirdi

AB-Latin Amerika Zirvesi çerçevesinde kimsesiz çocuklar yararına düzenlenen AB ülkeleri ile aday ülkeler karmalarının futbol karşılaşmasını 10-7 aday ülkeler kazandı.

AB ülkeleri, birliği sembolize eden mavi, aday ülkeler ise beyaz formayla çıktı. Beyaz takımın ikinci golü Türkiye Başbakan'ı Erdoğan'dan gelirken, Fatih Terim de takımın beşinci ve yedinci golünü kaydetti. Beyaz Takım Terim'in son saniye golüyle beraberliği kurtarırken Tayyip Erdoğan takımının altıncı golünde de büyük rol oynadı.

Maçın 7-7 sona ermesinin ardından
penaltı atışlarına geçildi. Beyaz takım Erdoğan'ın da bulunduğu üç oyuncusunun golleriyle penaltı atışları sonucunda galibiyete ulaştı.

Budo Center'da yapılan maça, AB ülkeleri, birliği sembolize eden mavi, aday ülkeler ise beyaz formayla çıktı. Karşılaşmayı Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AK Parti genel başkan yardımcıları Şaban Dişli, Şükrü Ayalan ve öteki heyet üyeleri ellerinde Türk bayrakları ile izledi.

''We are the champion'' şarkısı eşliğinde sahaya çıkan iki takım oyuncuları, seyirciyi selamladı. Avusturyalı Fritz Stuchlik'in yönettiği karşılaşmada, kaptanlığınıAvusturya Başbakanı Wolfgang Schüssel'in yaptığı, aday ülkeler karmasında Başbakan Erdoğan, Hırvat Başbakanı İvo Sanader, Romanya Başbakanı Calin Popescu, Bulgaristan Başbakanı Sergei Stanishev, AB Komisyonu Türkiye Danışmanı Jean-Christophe Filori, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Hırvatistan'dan eski futbolcu Zlatko Kranjcar, Bulgaristan'dan Andrei Zeljaskov, kalede de Avusturya'dan Klaus Lindenberger yer aldı.

Kaptanlığını Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun yaptığı üye ülkelerin takımında Latin Amerika'yı temsilen Peru Devlet Başkanı Alejandro Toledo, Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Polonya Başbakanı Kazimierz Marcinkiewicz, eski futbolcu Slovenya'dan Branko Oblac, Polonya'dan Jozef Mlynarczyk, Romanya'dan İlie Nastafe, kalede ise Avusturya'dan Esmail Pashapour oynadı.

100 bin Avro bağış toplanan karşılaşmaya aday ülkeler başladı.5. dakikada Schüssel'in golü ile öne geçen aday ülkeler, oyunun başında daha atak oyun sergiledi. Sağ dizinde çekme nedeniyle bandajla oynayan Başbakan Erdoğan'ın 10. dakikada yarım vole denemesinde top dışarı gitti.

Karşılaşmanın bu bölümünde biraz tutuk görünen Başbakan Erdoğan'ın, Terim'in 22. dakikadaki pasıyla attığı şutu kaleci çizgiden çıkardı.

AB ülkeleri takımının 23. dakikada gelişen atağında Oblac, eşitliği sağladı: 1-1

Schüssel'in ve Erdoğan'ın hücumda oynadığı karşılaşmanın bu bölümü karşılıklı ataklarla geçti ancak ilk yarı bu skorla tamamlandı. Devre arasında dans gösterileri yapılırken Başbakan Erdoğan da izleyicilere imza verdi.

AB ülkelerinin vuruşuyla başlayan ikinci yarıda ise Filori'nin pasında Başbakan Erdoğan, topu düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 2-1

38. dakikada gelişen organize atakta ise AB ülkeleri Slovenya Başbakanı Jansa'nın attığı golle skor bir kez daha dengelendi: 2-2

40. dakikada karambolün ardından topu önünde bulan Erdoğan'ın şutuauta giderken, topu oyuna hızlı sokan AB ülkeleri takımı bir golden oldu.

Topu auttan oyuna sokan aday ülkeler takımı oyuncuları, rakip kaleönündeki karambolü iyi değerlendirerek Hırvat Başbakanının ayağından bulduğu golle öne geçti: 3-2

Bu dakikadan sonra yüklenen AB ülkeleri takımı, 44. dakikada Olli Rehn ile beraberliği yakaladı: 3-3

Bundan sonra belirli bir üstünlük sağlayan AB ülkeleri takımı 47. dakikada Jansa'nın, 49. dakikada Oblac'ın, 50. dakikada Rehn'in ve 52.dakikada Toledo'nun golleriyle farkı 4'e çıkardı: 3-7

54. dakikada Kranjcar'ın golü farkı 3'e indirdi: 4-7

Bu dakikadan sonra özellikle Fatih Terim ve Hırvatistan Başbakanı Sanader ve Filori'nin etkili oyunuyla farkı kapatmak için yoğun çaba gösterildi. Terim, orta sahadan aldığı topla kale önüne sağdan girerken rakibin faulüyle durduruldu. Hakemin penaltı noktasını göstermesi üzerine atışı kullanan Terim, farkı ikiye indirdi: 5-7

57. dakikada topu önünde bulan Sanader'in golü ile bitime 3 dakikakala aday ülkeler takımı umutlandı: 6-7

AB ülkelerinin oyuna yeniden başlamasının ardından topu kazanan Schüssel'in pasıyla hareketlenen Sanader'in yaptığı ortayı iyi kontrol eden Terim, topu ağlarla buluşturdu: 7-7

PENALTI ATIŞLARI

Maçın geri kalan bölümünde başka gol olmayınca karşılaşmanın galibini belirlemek için penaltı atışlarına gidildi. İlk atışı yapan Toledo, topu kaleciye nişanladı. Aday ülkelerin ilk penaltısını atan Sanader ise topu ağlara gönderdi: 8-7

Polonya Başbakanı Marcinkiewicz'in kullandığı atışı ise kaleci kurtarırken, aday ülkeler adına ikinci penaltıyı Başbakan Erdoğan kullandı. Topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderen Başbakan Erdoğan'ın golüyle aday ülkeler iki farkla öne geçti: 9-7

AB ülkeleri son penaltıyı auta gönderirken, bundan sonraki penaltıyı kullanan Fatih Terim, atışını gole çevirerek maçın galibini belirledi: 10-7

''FUTBOL KONDİSYON İSTEYEN BİR SPOR''

Maçın ardından Erdoğan ve Terim, gazetecilere maçı değerlendirdi. Erdoğan, futbolun kondisyon isteyen ve yaşla ilgili bir spor olduğunu dile getirdi. ''Siyaset mi, yoksa futbol mu zor'' şeklindeki soruya Erdoğan, şu karşılığı verdi:

''Futbol belli bir yaşa kadar yapılıyor, belli bir yaştan sonra bitiyor. Ama siyasette biliyorsunuz 80'li yaşlara kadar siyaseti yapanlar var. Dolayısıyla kendine has özellikleri var. Zor yanları var, kolay yanları var. Ama belli bir yaştan sonra futbol kolay değil.Bugün de onu gördük zaten. Siyaset ise bu yaşlarda hem tecrübenin, hembilginin bütünleşerek hayata uygulandığı bir zemin olmuştur. O yüzden siyasete şu anda devam edebilirsin ama kalkıp da 'ben hala profesyonelfutbol oynarım' derseniz olmaz.''

Bir soru üzerine, bir süre önce sırtında meydana gelen rahatsızlığın kendisine maç sırasında sıkıntı yaratmadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, ancak antrenmanlar nedeniyle meydana gelen ''hamlıktan kaynaklanan sıkıntılar olduğunu'' söyledi. Erdoğan, ''Onlar olmasa bugün performansım çok daha yüksek olabilirdi. Ama buna rağmen iyi atlattık'' dedi.

Fatih Terim'in maça daha hazırlıklı olduğunu ifade eden Erdoğan, bir başka soruyu yanıtlarken, sağ dizinde antrenman nedeniyle bir çekme olduğunu, bunun için sahaya bandajla çıktığını bildirdi. Maçı değerlendirirken, galip gelmenin de önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, maçta giydiği ''9'' numaralı formasını ise hatıra olarak saklayacağını belirtti.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim ise kimsesiz çocuklara yardım amacıyla yapılan organizasyonun büyük bir keyfe dönüştüğünü söyledi.

Sporun birleştirici gücünün bir kez daha ortaya konulduğunu dile getiren Terim, Erdoğan'la da maç içinde iyi anlaştıklarını belirtti. Bu arada karşılaşma çok sayıda televizyon kanalından canlı yayınlandı.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın Olli Rehn ile yapması planlanan görüşmenin de Rehn'in maçta sakatlanması nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

ERDOĞAN POSTERLERİ

AB-Latin Amerika zirvesi çerçevesinde yapılacak futbol maçından önce Viyana sokaklarındaki panolara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın futbolcu forması giymiş posterleri asıldı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Avusturya şubesince hazırlanan 500 kadar posterde, Başbakan Erdoğan'ın 56 numaralı milli
takım formasıyla fotoğrafı ve Almanca olarak, ''AB takımının yeni forveti, birlikte daha güçlüyüz. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'' ifadeleri yer aldı.

Posterde, Başbakan Erdoğan'ın seçim bölgesi Siirt'in plakası olan 56 numaralı kırmızı-beyaz Türk Milli Takımı formasıyla çekilmiş boydan
fotoğrafına yer verildi.

Başbakan Erdoğan'ın Viyana'ya geldiği 10 Mayıs akşamı Viyana sokaklarındaki 500 ayrı noktadaki ışıklı panolara asılan posterleri Viyanalılar da ilgiyle izlediler.

UETD Avusturya şubesinin AB-Latin Amerika futbol maçı öncesi hazırladığı posterlerle hem kentteki Türk toplumunu hem de
Viyanalıları maçtan haberdar etmesi, AB Dönem Başkanı ve AB-Latin Amerika zirvesinin ev sahibi Avusturyalı yetkililerin de dikkatini çekti.

Zirvenin basın merkezindeki bir yetkili, UETD'nin posterli tanıtımını ''takdirle karşıladıklarını'' belirterek, ''Biz futbol maçının fazla reklamını yapmak istememiştik. Ancak Türklerin bu ilginç tanıtımı güzel bir sürpriz oldu'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Mini etek" ve "aşkım" dayağı TBMM'de
 "Fethi Dede" tartışması sürüyor
 Güler: Nükleer santral için 8 teklif geldi
 Süngüsünü düşürdü
 Türk vekiller lobi yapıyor
 Avrupa'nın santrforu
 Evde hapsi kabul etmedi
 CHP, Selanik'e heyet gönderme kararı aldı
 TMY tasarısı alt komisyona havale
MAHMUT ÖVÜR
Ahmet Özal siyasete dönüyor!
Turgut Özal'ın hâlâ...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
İran gol atıyor
Geçenlerde İran büyükelçiliğinde...
YAVUZ DONAT
Vizyon sorunu
Akdeniz Üniversitesi'nde "9 Mayıs...
Boşanmak için fotoğraflı düello
Sosyetenin diş hekimi Doç. Dr. Ata Anıl ile eşi Esra Anıl, karşılıklı...
Tiyatroya sansür
Trabzon'daki bir festivale katılan Rumen ekibinin oyununda çıplak...
AKP'li Ürün eşini hem aldatmış hem dövmüş
AKP'li Ürün eşini hem aldatmış hem dövmüş
Eski Konya Belediye Başkanı AKP Konya Milletvekili Halil Ürün'ün eşi,...
Demirel: Hata bizim baraj temeli atılsın
Demirel: Hata bizim baraj temeli atılsın
Kayıp işadamı Kemal Uzan'ın ilk kez ortaya çıkan günlüklerinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu