kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Terör destekliler çocukları istismar ediyor"
Hakkari'de terör saldırısında yaralanan 2 çocuk daha taburcu edildi

"Terör destekliler çocukları istismar ediyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce Diyarbakır'da terör örgütünce organize edilen olaylarda çocukların kullanılmasını eleştirerek, ''Hala terör destekli olarak çalışanlar, istismara devam ediyorlar, hem de çocuklara karşı' dedi.

''Türkiye'nin sorunlarının Diyarbakır'ın sorunlarından, Diyarbakır'ın sorunlarının da Türkiye'nin sorunlarından bağımsız düşünülemeyeceğini'' kaydeden Erdoğan, ''Huzur ve istikrara da sahip çıktınız, demokrasimize de Cumhuriyetimize de sahip çıkmış oldunuz. Bunun için Diyarbakırlı vatandaşlarımı bir kez daha kutluyorum'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Atatürk Stadyumu'nda yaklaşık 20 bin partilinin katıldığı 2. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada bir süre önce terör örgütünce organize edilen ve çocukların kullanıldığı olaylara değindi. Demokrasive kalkınmanın birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini kaydeden Erdoğan, iç barışın, birlik ve beraberliğin her şeyden önce geldiğini ifade etti. Erdoğan, ''Daha önce ifade ettiğimiz gibi hep beraber kazanamazsak hep birlikte kaybederiz, kaybetmeye mahkum oluruz'' dedi.

''Diyarbakır'ın sorunlarının Türkiye'nin sorunlarından, Türkiye'nin sorunlarının da Diyarbakır'ın sorunlarından bağımsız olarak düşünülmemesi gerektiğini'' dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bütün tahriklere rağmen kadını, erkeği, yaşlısı, çocuğuyla milletimizin sağduyusunu Diyarbakırlı kardeşlerimiz olarak ortaya koydunuz. Hakkınıza, hukukunuza sahip çıktığınız gibi huzur ve istikrara da sahip çıktınız. Demokrasimize de Cumhuriyetimize de sahipçıkmış oldunuz. Bunun için Diyarbakırlı vatandaşlarımı bir kez daha tebrik ediyor ve kutluyorum. Esnafıyla, iş adamıyla, çalışanıyla, sivil toplum örgütleriyle Diyarbakır, üzüntülü günler yaşadı ancak Diyarbakır asla taviz vermedi. Özellikle bir şey var ki, beni derindenetkiledi; o da çocuklarımızın istismar edilmiş olmasıdır. Bunun altınıçizerek söylüyorum. Bunu da hala terör destekli olarak çalışanlar istismara devam ediyorlar, hem de çocuklara karşı.

'Erdoğan çocuklara karşı'... Türkiye'de Erdoğan'ın çocukları sevdiği kadar bir başka siyasi liderin sevmesi mümkün değildir. Bunu iddiayla söylüyorum. Çocuğu bu şekilde meydana sürenler, çocuk sevgisinden nasipsiz olanlardır. Onlar babalık nedir, annelik nedir, bunun duygusunu yaşayamıyorlardır. 6-7 yaşındaki, 9-10 yaşındaki çocuğu bu tür eylemlerin içerisine itenler, hiçbir zaman çocuğa şefkatle, merhametle yaklaşamazlar, yaklaşma derdi içerisinde olamazlar. Burada çocuklarımızı kullanmaya kalkışanlar, Hakkari'de yine bizim çocuklarımızı hedef seçtiler, onları bombaladılar. Çocuklarımızın başına gelenler beni ne kadar üzdüyse, o kadar da endişeye sevk etti. Burada hepimiz üzerimize düşeni yaparak, mutlaka çocuklarımıza sahip çıkmalıyız, çıkmak durumundayız.''

'TERÖRE GEÇİT VERMEYECEĞİZ'


''Hükümet olarak bir yandan teröre karşı etkin mücadele yürütürken, diğer yandan demokratik açılımları ve kalkınma hamlelerinide kararlılıkla sürdürdüklerini'' söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Hem birlik ve beraberliğimizi koruyarak teröre geçit vermeyeceğiz hem de bu ülkeyi her gün biraz daha özgür, biraz daha demokratik, biraz daha zengin, biraz daha mutlu bir ülke yapabilmek için bütün gücümüzle çalışacağız. Biz inanıyoruz ki, devletimiz gücünüvatandaşlarıyla kurduğu sevgi bağlarından almalıdır. AK Parti iktidarının, iş başında olan iktidarın anlayışı budur. İcraatımızın arkasındaki yönetim çerçevesi budur.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Selanik'te Türk düşmanı anıt
 Hepsi tezgâhın içinde
 'Türkiye'yi böldürtmeyiz'
 Milli Eğitim'de personele chat yasağı geldi
 Yuhanna ayinine valilikten izin
 Kaymakamlık kep yasağında çark etti
MUHARREM SARIKAYA
Birleşme senaryoları
Merkez sağda bütünleşme...
YAVUZ DONAT
Seçim neyi değiştirecek?
DÜZCE

Ankara'da...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
ANA uçağındaki görüntü
Siyasete Ankara'dan bakmak başka,...
Atıf Hoca, en iyi filmini çekemeden veda etti
Atıf Yılmaz kendisine "En iyi filmin hangisi" diye soranlara, "En iyi...
Özgürlüğü için kaçtı
İranlı kadın şarkıcı Mahshar, ikiz kardeşiyle CD çıkardı. Ancak...
Hakkâri'de 10 bin kişi teröre lanet yağdırdı
Hakkâri'de 10 bin kişi teröre lanet yağdırdı
Öğrencileri taşıyan askeri araca uzaktan kumandalı mayınla saldırı...
'Türban sorunu Suudi Arabistan'da çözülmez'
'Türban sorunu Suudi Arabistan'da çözülmez'
"Başbakan'dan farklı bir liderlik bekliyordum. Ne de olsa koalisyon...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu