kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
  » Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Matador' ile Bond tabusunu yıkıyor
'Matador' ile Bond tabusunu yıkıyor

Pierce Brosnan bu hafta vizyona giren 'Matador'da, o meşhur Bond personasıyla dalga geçerek, sefil ve sefih bir kiralık katili canlandırıyor.

Gelmiş geçmiş en iyi 'Bond aktörü' listesinde adının İskoçyalı Sean Connery ile birarada anılması boşuna değil. Uzun boylu, bir o kadar zarif ve de tartışmasız yakışıklı aktör Pierce Brosnan, 'majestelerinin hizmetinde' boy gösterdiği dört filmle kadınların sevgilisi 'maço' İngiliz ajanı karakterini (senaryonun da yardımıyla) daha incelikli bir imaja dönüştürdü bir anlamda.

BOND'A TEŞEKKÜR
Bu hafta vizyonumuza giren 'Matador'da ise o meşhur Bond personasıyla dalga geçerek, sefil ve sefih bir kiralık katili canlandırıyor. Filmin Londra Film Festivali'ndeki galası sayesinde dünya yüzüyle gördüğümüz Brosnan ile 'Matador'daki oyuncu arasında elbette çok fark var. Bu kez uzamış sakalları, düşük omuzları ve iç çamaşırlarıyla boy gösterirken, 'sarhoş ve kadın düşkünü tetikçi' olarak filmde harika bir performans sergiliyor. Dünya çapında şan ve şöhrete ulaştığı bir karakterle sonradan dalga geçmek her aktöre nasip olmaz... Zaten üç yıl önceki 'Panama Terzisi'nde adeta Bond'un diğer yüzünü, bir nevi 'yozlaşmış' halini canlandırdığı rolü; ünlü '007 ikonu'nu ti'ye alma konusunda bir provaydı. Kara mizah bir suç filmi olan 'Matador'da ise işinden bıkan bir kiralık katil olarak, varoluş sorunlarıyla yüzleşirken Bond'un karikatürünü çiziyor. Londra'daki galada, yeni Bond aktörü ile ilgili soruları kibarca baştan savarken, "Bond'a teşekkürler!" demeyi de ihmal etmemişti. "Bond'un sağladığı ünle bugünlere gelebildim, harika fırsatları değerlendirme olanağı kazandım" diyen Brosnan, artık sinema kariyerine daha rahat devam edebileceğini vurgulamıştı. Nitekim öyle...

HİÇ MAHSURU YOK!
Çekici fiziği nedeniyle, yıllarca tek tip role reva görüldüğünü biliyoruz. Geçen yılki 'Gün Batarken' adlı filmde mesela, 'stil' sahibi ve gönülçelen edasındaydı; üstelik Woody Harrelson ile yatağa bile girmişti. Altı yıl önce Rene Russo'yla başrolü oynadığı romantik dokunuşlu hırsız polis oyunu 'İkili Oyun'daki gibi cazibesini konuşturuyordu. Bizde de gösterilen 'Remington Steel' adlı ünlü polisiye TV dizisinden bu yana 23 yıldır hırsız veya kanun adamı ama ille de romantik ve de uçarı tiplemelerini tekrarladığı düşünülebilir. Öylesine yakışıyor ki, hiç mahsuru yok tabii ki... Tiyatro sahnelerinde başlayan oyunculuk kariyerini, Hollywood'daki dev bütçeli yapımlarda küçük roller ve B tipi maceralarda başrollerle devam ettiren 53 yaşındaki aktörün, ilk 007 filmi 'Goldeneye'daki başarısıyla bir anda şöhret olmasının üzerine daha şurada 11 yıl geçmiş...

SMOKİNİNİ ÇIKARDI
Brosnan'ın, 1997'deki 'Yarın Asla Ölmez' ile iki yıl sonraki 'Dünya Yetmez' adlı iki Bond macerasının ardından 'Panama Terzisi'nde canlandırdığı 'sefih' ajan performansını keyifle hatırlıyoruz. 2002'de kontratı uzatılıp 'Başka Gün Öl' ile dördüncü kez Bond olarak karşımıza çıktığında da pek sevindik. Artık Bond smokinini çıkardı. Ama yeni projeler sırada; bir yeniden çevrim kıvamındaki 'The Topkapı Affair' bunlardan bir tanesi. Sosyetik hırsız rolleri ona çok yakıştığından işin sonu gelmeyecek nitekim. Bu nedenle onu 'Matador'u izlemek bir ayrıcalık, kaçırmayın!
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Hediyesi 1 milyon 200 bin Euro!
 Baykam 35 yıllık spermini sergiledi
 Filmlerdeki ölümler onu yönetmen yaptı
 Türkiye tanıtımına Hollywood katkısı
 Jüri beni işaret etti o anda kraliçe olacağımı anladım
 Tehditler artınca şikayetçi oldu
 'Hiçbir oyuncuyla yakınlaşmadım'
 Kadirizm korkusu ona başarı getirdi
 Bir Cavalli klasiği
 Ebedi gençlik isteyenlere!
Ünlü caz gitaristi Kurt Rosenwinkel İstanbul'da
Ünlü caz gitaristi Kurt Rosenwinkel İstanbul'da
Dünyaca ünlü caz gitaristi Kurt Rosenwinkel, 9 Mayıs gecesi Türk...
Haydi 'Menekşe Yaylası'na
Haydi 'Menekşe Yaylası'na
Kadıköy Anadolu Lisesi mezunları ve öğrencileri; okulun Dağcılık...
Tuzla'daki atıklar yabancı değil
Tuzla'da ortaya çıkan zehirli varillerle yeniden gündeme gelen...
Sorularla Sosyal Güvenlik Reformu
...
Şemdinli iddianemesi
Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın, Orgeneral Büyükanıt'ı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.