kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
Dışarı çıkmadan önce
7 gün 7 gece

7 gün 7 gece

21 Nisan Cuma
Deniz salyangozu
Samimi rahat bir ortam. Mahalle sakinlerinin durak/buluşma yeri; pazara giderken çarşıdan dönerken uğradıkları mahalle kahvesi. Çocuklar, gençler, yaşlılar. Duvarda kahve içen Atatürk resmi. Eski Foça fotoğrafları. Girince sağda pipolu Avni Arbaş resmi. Yol kenarında dışarıda da masaları var. Üç yıl önce restore edilmiş eski taş ev. Adı: Kokoloz Cafe. Kokoloz deniz salyangozu anlamına geliyor. Tel: (0232) 812 52 55. Foça. İzmir. Günlük bilgisi: Andrey Tarkovsky. 21 Nisan 1982. "Roma'da St. Peter Meydanında görünmez bir kapı olduğuna dair bir efsane var. Bu kapıdan geçen insanlar da yok oluyorlarmış ve şimdiye kadar birçok insan böyle kaybolmuş."

22 Nisan Cumartesi
Foça Karası
Taş ev. Girdiğinizde solda bar. Sağda 'L' şeklinde sedir. Birkaç küçük masa. Soba. Duvarda Foça'nın renkli simalarının fotoğrafları. CD'den müzik: Caz, Fransızca şansonlar, Rumca şarkılar, Portekiz fadoları. Foça karası bir üzüm adı. Eskiden şarabı da yapılan. Cabernet Sauvignon'un atası. Günümüzde kişisel çabalarla evlerde yapılıyor, eşe dosta ikram ediliyor. Osmanlı döneminde şarap saraya Foça'dan gidermiş. Ayrıca mekanın insanı rahat bırakan bir a t m o s f e r i var. Yani ne sahipleri ne de müdavimleri benzeri birçok yerde olduğu gibi yakanıza yapışmıyor. Sahibi İbrahim Gürsu.Tel: (0232) 812 72 72. Foça. İzmir. Sokak istatistikleri bilgisi: Zaman: 16 Nisan 15.00. Yer: Beşiktaş. Üsküdar Vapur İskelesi ile Deniz Otobüsleri iskelesi arasındaki beton sahil. Kıyıda oturup ayaklarını denize sarkıtmış çiftlerin sayısı: 26. Kıyıda oturmuş ayaklarını deniz sarkıtmış tek insanların sayısı. 7. Etrafta uçuşan martılar: 9.

23 Nisan Pazar
Balık pilakisi
Foça mutfağından. Adı: Kakavya. Topan kefal, adabeyi, turna veya iri kefallerle yapılan bu yemek Yunanistan'da, Ege adalarında ve Türkiye'de geleneksel balıkçı çorbası veya pilakisi olarak adlandırılıyor. Bol suyla pişirilen kakavya kalabalık bir aileyi rahatlıkla doyuracak bir yemek. Malzeme. 4 kişilik : 1 kg topan kefal, 2 adet kuru soğan, 5 diş sarımsak, 4 adet acı biber, 1 adet limon, 1,5 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı su, Kekik, nane ve tuz. Yapılışı: Ayıklanmış ve kıyılmış sarımsağı bakır tepsiye yerleştirin. Üstüne halka halka kesilmiş balığı, onun üstüne küçük doğranmış domates ve biberleri koyun. Baharatı, tuzu ve zeytinyağı ilave edin. Kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş limonu en üste yayın, suyunu ilave edin. Önce 2-3 dakika hızlı ateşte sonra da kısık ateşte en az 20 dakika pişirin. Bir gün bekleyen kakavyanın tadına doyum olmazmış. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı? Oktay Rıfat. " Köşe başını tutan leylak kokusu / Yakamı bırak da gideyim"

24 Nisan Pazartesi
Babaanne resmi
Adı: Fotini. Aynı sokaktaki Aya Fotini adlı ayazma gibi. Almanlar'ın çok geldiği bir mekan. Ev yapımı yemekler var. Devasa tabaklarda az yemek ve bol dekor. Bir lazanya ve bir elma suyu 8 lira. Girişte solda mermer bir çeşme var. Sağ duvarda işletmeci Deniz'in babaannesinin siyah beyaz bir çocukluk resmi asılı. Dubaracı Sokak No. 1, Tel: (0212) 287 64 20. Arnavutköy. Medya bilgisi. Londra'da çıkan evsizlerin - homeless'ların sattığı dergi. Haftalık. Adı: The Big İssue. Nisan 10'da çıkan sayısı. Sayfa 43'de 'Sağlıklı Diyet' adlı şiir.

25 Nisan Salı
Ekmek arası balık
Küçük bir mekan. Duvarda siyah beyaz fotoğraflar, kabartma tasvirler, balık resimleri. Dışarıda yol kenarında, iki daire masa sekiz tabure. Ekmek arası balık 2.5 lira. Hamsi mısır ununda kızartılıyor. 5 lira. Bu küçük dükkanın hemen yanında ayrıca taze balık da satılıyor. Belediye'nin yanında. Çarşı içinde. Civardan Ezine peyniri, buğday ekmeği, gemlik zeytin bulma imkanınız var. Adı: Koparan Balıkçısı. (0216) 492 66 41. Üsküdar. Bahar bilgisi. Mini 'Mor Salkım' haritası. 1. Açık Türbe Sokak, Üsküdar. 2. Devlet Malzeme Ofisi Binaları civarı, E5 Köprüsü yolunda. Göztepe. 3. Durmuş Dere Sokak, Rumelihisar. 4. Korcan Çay Bahçesi arkasında, Salacak. 5. Şalcı Sokak. Tarabya.

26 Nisan Çarşamba
Şam çörek otu Yeni açıldı. Adı: Duhan. Seyrek duman ya da buğu anlamına geliyor. Her türlü şifalı otları, bitkileri bulmak mümkün. Geniş camlı aydınlık bir mekan. Sigara içilmiyor. Duvarlarda sıralı büyük cam kavanozlardaki kuru bitkiler akvaryumda yaşıyorlarmış duygusu uyandırıyor. Sahibi Ali Cevat Dalgın tıp fakültesi mezunu. Doktor. Müşterilerin ihtiyaçlarını birlikte tespit ediyorlar. İbni Sina'yı okuyor doğadan kendi elleriyle otları topluyor. İşini/yaptığını seviyor. Satılan ürünler arasında az bulunur Mühr-ü süleyman kökü, Zulumba, Yakı otu, Karga gözü, Şam çörek otu da bulunuyor. Billurcu Sokak'ta. Çiçek Bar'ın hizasında. Tel: (0537) 357 62 33. Taksim. Müzik bilgisi: Todo Tango Records'ın çıkardığı bir CD. Adı. Las Mujeres Del Tangos. Tangonun Kadınları. 15 değişik kadından şarklar.

27 Nisan Perşembe
Lezzetli pastalar
Mekanın adı Piano. Duvarda büyük kabartma siyah beyaz piyano tuşları. Müşterilerin 'ses çıkar mı' diye dokundukları bir süs. Sahiplerinden Turan Mumcu için pasta yapmak sanat. Dört kardeş işletiyor. Ağabey Mustafa Mumcu pastacılar kralı. İki porsiyon pasta 5 lira. Yazın yirmi kışın on masalı bir yer. Çam ağaçlarını altında 'İncirli cevizli mihriban' yeme imkanı. Tel: (0312) 315 65 15. Yeni Mahalle. Ankara. Ev bilgisi: Rezervuarların hepsi bol su akıtır. Su tasarrufu yapmak için rezervuarın içine kocaman bir taş koyun. O zaman her zaman yarı kadar su harcayacaksınız.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Görev, iyi bir evlilik
 dvd ekranı
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 DVD ekranı
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 'Cadde'nin mevsimi geldi
 Dışarı çıkmadan önce
 Operadaki Hayalet beyazperdede
 Sinema dopdolu
 Efsaneler ve kara mizah
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Yediden yetmişe herkes aynı şeyi arıyor
 Herkese göre bir DVD var
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
G.Saraylılar niye sevindi?
G.Saraylılar niye sevindi?
SABAH Yazarı Uluç'a göre, kupayı Beşiktaş'ın alması G.Saray adına...
Tebrikler Beşiktaş
Tebrikler Beşiktaş
Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki sıcak rüzgarlar kupa finali...
Şovmen Matsakis
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısının ikinci gününde...
AB'den Kürtlere çağrı: Cesur ol, PKK'yı kına!
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Lagendijk, PKK'ya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.