kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Harem, selamlık, karışık
İmam hatipliler kongrede
"Küstüm" türküsüyle ünlü Doğan Başbakan'a türkü yazdı

Harem, selamlık, karışık

AKP Adıyaman il örgütünün kongresi stadyumda yapıldı. Tribünlerde AKP'li kadınlar ve erkekler için harem-selamlık düzeni kurulurken, stadın ortasındakiler ise "karışık" durdular.

AK Parti kongrelerinde harem-selamlık uygulaması, Başbakan'ın eleştirileri "Benim hanım kardeşim istediği yerde oturur" diye karşılaması üzerine, dün Adıyaman'da da uygulandı. AK Parti Adıyaman il kongresi, yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla stadyumda yapıldı ve parti yöneticilerine ayrılan tribünler harem-selamlık olarak ayrılırken, ortadakiler "karışık" düzende kaldılar. Başbakan, dün Adıyaman ve Şanlıurfa'da AK Parti il kongrelerine katıldı, açılışlar yaptı. Konuşmalarında Kürt sorunu, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı gibi konulara değinmekten kaçınan Erdoğan, başörtüsüne özgürlük isteyen sloganları sessiz karşıladı, sadece "Türbanlı öğrenciler Arabistan'a" sözü nedeniyle "Demirel nerede" sloganı atanlara, "Bırakın olduğu yerde kalsın" demekle yetindi.

AKP TRİBÜNLERİ AYRILDI
AK Parti İl Kongresi ve Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların açılışlarını yapmak üzere ATA uçağıyla Adıyaman'a gelen Başbakan'a, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı eşlik etti. Havaalanında kalabalık bir grup tarafından karşılanan Erdoğan, AK Parti Kongresi'ne katılmak üzere şehir stadyumuna, 200 araçlık konvoy eşliğinde gitti. Stadyumdaki şeref tribünü Başbakan ve beraberindekilere ayrılırken, tribünün sol tarafı AK Parti kadınlar grubuna, sağ tarafı ise AK Partili delegelere ayrıldı. Stadyumun diğer bölümlerinde ise, kadın ve erkekler karışık olarak Erdoğan'ı izledi. Başbakan'ın stadyuma gelişinden önce tribünlerden 'İmam Hatip-İmam Hatip' sloganları atıldı, ancak AKP il yönetimi ikaz ederek tribünleri susturdu.

KÜRSÜYE KOŞARAK GİTTİ
Başbakan, stadyuma girdiğinde, yaklaşık 15 bin kişinin ayakta alkışlarıyla karşılandı. Kalabalık ve geniş güvenlik önlemleri izdihama yol açarken, Başbakan'a ulaşmak ve elini sıkmak isteyen 13 kişi bayıldı ve ambulansla hastaneye götürüldü.Başbakanla birlikte koruma görevlileri de koştu.Erdoğan da, kongre başladıktan sonra, konuşma yapacağı platforma, sahada koşarak ve tribündekilere el sallayarak gitti. Çevresini saran koruma görevlileriyle koşarak geçtiği statda kürsüye çıkan Erdoğan, "Seninle gurur duyuyoruz" sloganlarına "Biz sizinle gurur duyuyoruz" cevabı vererek konuşmasına başladı. Kongreyi bir salonda ya da restoranda değil, stadyumda yaptıklarını, bu talebin Adıyamanlılar'dan geldiğini söyleyen Erdoğan, aynı talebin Diyarbakır'dan da geldiğini, Pazar günü Diyarbakır İl Kongresi'ni de Diyarbakır Stadyumu'nda yapacaklarını söyledi. Erdoğan, şöyle dedi: "Bununla bir şey anlatmak istiyorum. O da şudur: AK Parti'ye olan güven, AK Parti'ye olan sevda her geçen gün artıyor. Çünkü AK Parti'yi Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma kurmadı. AK Parti'yi milletin ta kendisi kurdu'' dedi. Kongrelerde yeni bir güç, motivasyon kazanacaklarını ifade eden Erdoğan, "2007 seçimlerine, inanıyorum ki Türkiye genelinde Cumhuriyet tarihine, farklı bir başarıyla demokrasi tarihimize aynen geçecektir. Bu imzayı siz atacaksınız. Onun için de şimdi bu adımlarımızı atıyoruz'' diye konuştu. AK Parti iktidarında gelinen noktayı anlatan Erdoğan, partililere şunları söyledi: "Hedefe çalışarak ulaşacağız. Yatarak değil. Biz ilkokulda okurken önümüzdeki alfabede 'yat yat uyu, uyu uyu yat' yazıyordu. Yatarak, uyuyarak kavun, karpuz büyür. Başka bir şey büyümez. 'Oku, düşün, uygula, neticelendir'. ''

"DEMİREL ORADA KALSIN"
Erdoğan konuşurken tribünlerden "Demirel nerede" sloganlar yükselince ise, "Bırakın olduğu yerde kalsın. Orası daha faydalı" demekle yetindi. Erdoğan, Adıyaman programının ikinci durağında Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'de yapımı tamamlanan 33 fabrika ve tesisin toplu açılışını yaptı. Başbakan, Adıyaman'dan Şanlıurfa'ya geçerek, AK Parti il kongresine katıldı ve Adliye Sarayı'nın açılışını yaptı.

Sırrıberk ARSLAN / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Gerilla' kavgası
 Van Savcısı'nın ihracına AB tepkisi
 İran Ankara'yı 'ısıttı'
 Baykal'ı konuşturmadılar
 Ağar'dan AKP'lilere: Hadi, anca gidersiniz!
 Erbakan'dan arkadaşına vefa
ASLI AYDINTAŞBAŞ
İşte o notanın perde arkası
Irak'ın geçen hafta...
YAVUZ DONAT
İktidar "rampada" zorlanıyor
İktidar otobüsü...
Provokatör Rum yine saçmaladı
Türkiye'ye gelen Rum milletvekili Matsakis, TSK'ya ve Türk bayrağına...
Samimiyet indirimi
TIR'a yüklenen 160 kilo eroinle ilgili yargılanan 6 sanıktan 4'ü için...
Küçük kızı Ürdün'de Arapça öğrenecek
Küçük kızı Ürdün'de Arapça öğrenecek
"Türbanlı okumak isteyen Arabistan’a gitsin" polemiği sürerken,...
Atatürk'ün ormanı Gökçek'e teslim
Atatürk'ün ormanı Gökçek'e teslim
AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Atatürk Orman Çiftliği'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu