kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
  » Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Musavi idamdan kurtuldu

ABD'de 11 Eylül saldırılarıyla ilgili yargılanan tek kişi olan Fas asıllı Fransız Zekeriya Musavi'ninidam cezasına değil de ömür boyu hapse mahkum edilmesi gerektiğine karar verilmesinden sonra Musavi, ''Ben kazandım. Amerika, sen kaybettin'' diye bağırarak salondan ayrıldı.

Kararın okunmasına kadar sessiz kalan ve özel bir heyecan belirtisi göstermeyen Musavi, mahkeme salonundan ayrılmadan önce ve jüri üyeleri gittikten sonra, ''Amerika, sen kaybettin. (Savcılar) Raskin ve Novak, siz kaybettiniz. Ben kazandım'' diye bağırdı.

ABD
BAŞKANI BUSH: 'TERÖRE KARŞI SAVAŞ DEVAM EDİYOR'


ABD Başkanı George Bush ise, Musavi hakkındaki kararın açıklamasından sonra yaptığı açıklamada, Musavi'nin davasının sona erdiğini, bununla birlikte terörizmle mücadelenin devam ettiğini söyledi.

Bush, ''Bu davanın sona ermesi, bu dosyanın sonu anlamına geliyor,terörizmle mücadelenin sonu değil. Topraklarımızı 11 Eylül'de vuran düşman hala etkin ve Amerikalıları öldürmeye kararlı. Teröristlere karşı saldırılarımıza devam edeceğiz'' dedi.

Bush, jürinin idam cezası yerine ömür boyu hapis cezasında karar kılmasına ise yorum yapmadı ve ''Bugün bütün düşüncelerimiz, 11 Eylül 2001'de en yakınlarını kaybeden ailelerle birlikte'' demekle yetindi.

''Musavi'nin masum Amerikalıların ölümüne açıkça sevindiğini'' belirten Bush, 11 Eylül'de ölenler ve acı çekenler için ulus olarak ağlamaya devam ettiklerini belirtti. Teröre karşı savaşta birçok zaferkazandıklarını ifade eden Bush, ''Ancak daha yapacak çok iş var. Amerikan halkının güvenliği ve özgürlük için mücadelede çabalarımızdan vazgeçmeyeceğiz'' dedi.

Bush, ''Güven duyabiliriz. Davamız haklı ve sonucu açık: Adalet kazanacak. Son sözü söyleyen kötüler olmayacak. Bu büyük ulus galip gelecek'' ifadesini kullandı.

GUILIANI: 'KARARA KATILMIYORUM AMA AMERİKA KAZANDI'

Dava sırasında tanık olarak dinlenen New York'un eski Belediye Başkanı Rudy Giuliani ise jürinin kararına katılmadığını, ancak Amerika'nın kazandığını söyledi.

Giuliani, MSNBC televizyon kanalına verdiği demeçte, kişisel olarak bu karara katılmadığını, ancak davayı adil bulduğunu belirtti ve ''O, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) yalan söyledi. Doğruyu söyleseydi, (saldırıları) önleyebilirdi. Bana göre, bu onu komplonun büyük bir parçası haline getiriyor'' dedi.

Eski Belediye Başkanı, ''Ama eğer sisteme inanıyorsak, paylaşmasakda sonuçları kabul etmeye yetkin olmalıyız. İdam edilseydi bu bana göre daha değerli olurdu. Ama en büyük değer, Amerika'nın ne olduğunu göstermektir. Bu gece Amerika kazandı. ABD, hukuk sisteminin değerini dünyanın gözleri önüne serdi'' ifadesini kullandı.

AİLELER

Saldırılarda yakınlarını kaybeden ailelerin çoğu ise, mahkemenin kararının ardından adaletin tecelli ettiğini düşünüyor. ABD Savunma Bakanlığı'na yönelik saldırıda eşini kaybeden Abraham Scott, jürinin verdiği karara tamamen ve kalben katıldığını ve adaletin tecelli ettiğini düşündüğünü söylerken, New York'taki ikiz kulelere çarpan uçaklardan birinde annesi bulunan Carrie Lemack, Musavi'nin ömrünün geri kalanını hapiste geçireceğini, Musavi'nin tam olarak bunu hak ettiğini belirtti.
Saldırılarda kocasını kaybeden Rosemary Dillard ise, bütün ailelerin bu kararı desteklemediğini, ancak Musavi'nin hapsedileceğini, özgür olamayacağını, bunun içinde jüri üyelerine müteşekkir olduklarını söyledi.

Saldırılarda kocasını kaybeden Lorie Van Auken, Musavi'nin sokaklarda dolaşmasını istemediğini, belirtirken, uçaklardan birinde oğlu bulunan David Beamer da, ''Oğlum 33 yaşını göremedi. Ama jüri görevini yaptı'' ifadesini kullandı.

Alexandria Federal Mahkemesi'nin jüri üyeleri, 37 yaşındaki Musavi'nin idam edilmesi yerine ömür boyu hapis cezası alması gerektiğine karar vermişti.

Musavi, 11 Eylül'den bir ay önce Ağustos 2001'de göçmen yasasını ihlalden polise yakalandığından beri tutuklu bulunuyor. Usame Bin Ladin'in El Kaide örgütüne çalışan baş kamikaze pilotu Mısırlı Muhammed Atta yönetiminde eyleme hazırlandığı saptanan ve ''enaz bir insanın ölümüne neden olduğu kanıtlanan'' Musavi, Nisan 2005'temahkemede suçunu kabul etmişti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 İsrail Kabinesi güvenoyu aldı
 Laura Bush: Marş İspanyolca okunabilir
 Marapi lav püskürtüyor
 İngiltere'de kısmi yerel seçim
 Mısır'da kuş gribinden 1 kişi öldü
 Ozon tabakasında düzelme
 Tonga'da bir deprem daha
 Üstüne çıkıp düşünmek için tepe diktirdi
 'Beş adımda görev tamam' yalan oldu
 Gürcistan'a Rusya'dan sonra o da vurdu!
 Karadeniz'e gömüldü
 Fişleme skandalı sonrası ilk poz
 Sırbistan'ın AB hayali savaş suçuna takıldı
 İşkenceler, etnik çatışma endişelerini tırmandırdı
 11 Eylül'ün tek sanığı müebbete çarptırıldı
 Hırsız geçirmez cam!
 Rahim kanseri için dev adım
 Virüsün 100 çeşidi var
 Toyota'ya rekor taciz davası
 40.3 milyon dolara Van Gogh tablosu
SOLİ ÖZEL
Bir iktisatçı
Çok uzun bir hayat insanın kendisine de,...
Mağrur olma Fener Beşiktaş seni yener: 3-2
Mağrur olma Fener Beşiktaş seni yener: 3-2
Kupa finali nefesleri kesti. Beşiktaş, devreyi Tümer ve Gökhan'ın...
Kupa Ulusoy'a
Kupa Ulusoy'a
Beşiktaş Başkanı Demirören, sözünü tuttu; zaferi hastanede yatan...
Harem, selamlık, karışık
Harem, selamlık, karışık
AKP Adıyaman il örgütünün kongresi stadyumda yapıldı. Tribünlerde...
Küçük kızı Ürdün'de Arapça öğrenecek
"Türbanlı okumak isteyen Arabistan’a gitsin" polemiği sürerken,...
Suudi Arabistan sefiresinin başı açık
Demirel ile Erdoğan arasındaki "Suudi Arabistan" polemiği, gözleri bu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu