kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cingöz Recai dönemi bitti
Cingöz Recai Safa'nın romanı
Öneren kayıtlarda var, biz ispiyonculuk yapmayız!

S.Arabistan'a sen git

Türbanlılar için "Suudi Arabistan'a gidip okusunlar" diyen Demirel'e Erdoğan'dan sert çıkış.

"Bu toprakların içerisinden hangi tasarrufla sen kalkıp da 'Suudi Arabistan'a git' diyebiliyorsun? Kim sana bu yetkiyi veriyor. Bu ülkenin evlatlarına kimse başka coğrafyada adres vermeye kalkmasın. O adresi vermek isteyenler önce kendileri oralara gitsin."

Cingöz Recai dönemi bitti

"Türbanlılar Arabistan'a gitsin" diyen Demirel'i "Cingöz Recai siyaseti" yapmakla suçlayan Başbakan Erdoğan yanıt verdi: "Sen git Suudi Arabistan'a!".

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Türbanla okumak isteyenler Suudi Arabistan'a gitsin" diyen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i Cingöz Recai siyaseti yapmakla suçladı. Erdoğan, "Bu ülkenin evlatlarına kimse başka coğrafyada adres vermeye kalkmasın. O adresi vermek isteyenler önce kendileri oralara gitsin" dedi. Başbakan, dün AK Parti grup toplantısında, konuşma metninde bulunmamasına karşın, Demirel'e yanıt verdi. Erdoğan'ın Demirel'e yönelik sözleri, muhalifler de dahil milletvekillerince ayakta alkışlandı. Türkiye'nin ağaran ufkunu içlerine sindiremeyenlere,
karanlığı özleyenlere, siyasetin zeminini kavga ve çatışma ile doldurmak isteyenlere karşı mücadele ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Geldiğimiz noktada ülkemizi geriye götürecek hiçbir çaba karşısında meydanı boş bırakma niyetinde değiliz" dedi ve şöyle devam etti:

SEN KENDİN GİT: Birileri, hukukun işletilmesi veya yürütme olarak bağımsız kurumların yerine getirdiği görevler sebebiyle rahatsız oluyorsa, o, bir görevin yerine gelmesi sebebiyle sadece alkışlanır. Onların geçmişini şöyle bir incelediğiniz zaman akşam başka, sabah başka konuşma özelliğine sahip siyaseti yapmakla temayüz etmişlerdir. Bu ülkenin evlatlarına kimse başka coğrafyada adres vermeye kalkmasın. O adresi vermek isteyenler önce kendileri oralara gitsin.

ÇIK MEYDANLARA: Bu ülkenin evlatlarının adresi bellidir; 780 bin kilometrekarelik Türkiye topraklarıdır. Bu toprakların içerisinden hangi tasarrufla sen kalkıp da 'Suudi Arabistan'a git' diyebiliyorsun? Bu yetkiyi nereden aldın? Eğer bu noktada hala birilerinin teşvikiyle yeniden bir şeyler yapma gayreti içindeysen olabilir, bu da hakkınızdır. O zaman çıkarsın meydanlara. Meydanlara çıktığın zaman, bu ülkenin, bu düşüncelerine nasıl teveccüh gösterdiğini görürsün.

YEĞEN-KARDEŞ MESELESİYSE: Eğer yok mesele tarihte olduğu gibi bir yeğen-kardeş meselesiyse onun yeri de yargıdır zaten. Eğer buralardan kaynaklanan bir rahatsızlık varsa, bu rahatsızlık zaten bizim dışımızda olan bir gelişmedir ki bu konuyla ilgili olarak da bu ülkede iktidara ve bizim o mağdur ve mazlum vatandaşlarımıza bu tür sataşma yapma hakkını kendinizde bulamazsınız.

"DÜN DÜNDÜR" MASALI: Biz hala onların faturalarını ödüyoruz. Millet, kendi devri iktidarlarını unuttu zannediyorlar. 'Dün her şey çok iyiydi, bugün her şey çok kötü' diye yeni masallar anlatıyorlar. Eskisi gibi affedersin, filanca şehrin filanca ilçesinin filanca köyünden örnekler vermekle 780 bin kilometrekarelik Türkiye'yi anlatamazsınız. Türkiye artık o Türkiye değil. Kimse yutmuyor.

O BEYEFENDİDEN KALMA: Hafta sonu Tekirdağ yat limanının açılışını yaptık. 13 yıllık yatırımı, 3 yılda bitirdir. Bunlar hep onlardan kalma. Şimdi konuşan Beyefendi'den kalma. Ta o zamanlardan kalma. Allah'a şükür milletin hafızası da sapasağlam yerinde duruyor. Bunu gittiğimiz her yerde görüyor, yaşıyoruz.

MEYDANA ÇIKAMIYOR ÇÜNKÜ: Siyaset yapacaklarsa, toplumun karşısına çıkıp, eteklerinde ne varsa bunu dökmek zorundalar. Çıksınlar, bunu yapsınlar. Ama yapamıyorlar. Çünkü eteklerinde içi geçmiş, miadı dolmuş ilaçlar var. Hazıra alışmışlar. Sen pişir ben yiyeyim anlayışıyla yaşıyorlar.

TULUAT GÖSTERİSİ: Hala tuluat gösterileriyle bu milletin gözünü boyadıklarını zannediyorlar. Bunlarınki olsa olsa 'Cingöz Recai siyaseti' olabilir. Başka bir şey olmaz. Bunlar hala, Cingöz Recai'nin o seri kitaplarından başka bir şey tanımıyorlar. Hala oradalar.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Desteklemiyoruz, buyrun çıkarın
 Gezide Demirel, vetoda Sezer
 6'ncı madde sahipsiz
MUHARREM SARIKAYA
Sermayenin yarısı bakanlıktan
Tarım kesiminde geçen yıl...
YAVUZ DONAT
"Kendi çocukları neden Amerika'da okuyor?"
Salı saat...
İngiltere: Risk var
Türkiye: Risk yok
Guardian gazetesi İngiliz hükümetinin resmi belgesine ulaştı:...
Cemevine ışık yok!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, cemevlerinin elektrik...
Babam paşa, dedem MİT'çi beraat hakkım
Babam paşa, dedem MİT'çi beraat hakkım
Türkbank davasında yargılanan Güneş Taner, son savunmasını yaptı.
'Sınır ötesi operasyon yapabiliriz'
'Sınır ötesi operasyon yapabiliriz'
Genelkurmay, Güneydoğu'daki birliklerin sınır ötesi harekât...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu