kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Evlerde de buharlı fırın kullanılacak
Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
Geleneksel şeflerimiz artık teknolojiye alıştı
Evlerde de buharlı fırın kullanılacak
Bulaşık için 60 saniye yeterli

Evlerde de buharlı fırın kullanılacak


* Mutfaklarda kullanılan modern teknolojiler dünyada da yeni değil mi?

* Evet, yani endüstriyel mutfaklarda kullanılan teknoloji evlerde kullanılanlardan çok farklı değil; işlevsel olarak aynı ve birbirlerini etkileyen şeyler. Mesela günümüzün pişirme teknolojisi büyük ölçüde buharlı fırınlara dayanıyor. Avrupa'da ev cihazları üreten firmalar evler için de giderek buharlı fırınlar üretmeye başladılar.

* Buharla pişirmeyi biraz anlatır mısınız? Bu fırınlar henüz yanına yaklaşılamayacak kadar pahalı; sıradan evlere henüz giremiyorlar.

* Buharla pişirme eski bir yöntem ama bu günümüzün modern buharla pişiren fırınlarının geçmişi 20-25 yıl öncesine gidiyor. Buharın kontrolü önemli. Elektronik ve bilgisayar teknolojisindeki gelişmeler ısıyı, süreyi, buharın miktarını bize kolayca kontrol etme olanağı veriyor. Daha önce hazırlanmış programlar sayesinde tek bir düğmeye basarak bütün işlemleri yapabiliyorsunuz.

* Aşçıbaşının sürekli fırının başında durmasına gerek yok. Biraz önce gezdiğimiz mutfak son zamanlarda gördüğüm en iyi donanımlı, en ferah ve en modern mutfaklardan biriydi. İstanbul'un en yeni 5 yıldızlı oteli olmasının da getirdiği bir özellik.

* 160 odası var zannediyorum. Çok büyük otel değil. Ona rağmen güzel bir mutfağı var rahat ferah iyi hizmet veren. Zannediyorum ciddi bir yemek müşterisi de edinmeye başladı.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
 Rakının mezesi sohbettir
 Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor
 Zeytinyağı bu topraklara doğanın bir armağanı
 Çayın önce uzmanı sonra tutkunu oldu
 60 yıldır iyi etin peşinde
 En leziz rakı mezeleri
 Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
'Mehmet, çoktan beni aştı'
'Mehmet, çoktan beni aştı'
Beyaz Gelincik'teki hırçın Mustafa rolüyle genç kızların kalbini...
15 yıl sonra ilk kişisel sergi
15 yıl sonra ilk kişisel sergi
Türk resim sanatının en önemli isimlerinden Selçuk Togul'un yeni...
Gömlekte 'Kurtlar Vadisi' yakası moda
Kişiye özel gömlek üretimi yapan Hundred Percent firması, Ali Şen,...
'Şarkıcı değil, müzik yapan bir imamım'
Tophane Camisi imamı Halil Necipoğlu kızmasın, ama tıpkı tiyatrocular...
Masal kentin sinemacıları
Son yıllarda sinema sanatının doğal platosu haline gelen Mardin'de başlatılan...
Bir soygunun üç farklı yüzü
Çok iyi kotarılmış bir Spike Lee filmi olan "İçerideki Adam", parlak kadrosu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.