kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazim Kanat @ SABAH
 

Ekose etekli levrek buğulama!

Ben halkın içinde yaşamak isterim. Öyle de yaşarım. Özel kulüplere gitmem. Çok özel restoranların kapısından içeri atmam. Gittiğim kahve, şoför takımının, mahalle bakkalının, emekli işçi memurun yeri. Hayatımın yanisi şudur; hani Günaydın'da Sevgili Reha Muhtar'ın o harika anlatımıyla gittiği yerler var ya. Ne isimleri bize benzeyen, ne de yemeklerinin ismi ve tadı bizim olan yerler. Benim gittiğim yerler bizim Reha Muhtar'ın gittiği ve gidilmesi için yazılar yazdığı yerler gibi değil. Gittiğim yerler, Reha gibi söyleyeyim; çok tarz yerler değil. Hani itiraf da edeyim ve sizleri rahatlatayım. Sevgili Reha Muhtar'ın Günaydın ektinde ki yazılarının sıkı bir takipçisiyim... Gülmeyin sakın canım. Reha ile o restaurantın lokantalarına gitmeyi o çok özel insanlarla yan yana eğlenip bir gece geçirmeyi çok istiyorum. Ama şartım var. Hesapları cebimizden Alman usulü ödeyeceğiz bu bir. O isimleri garip olan yemekleri eğer beğenmezsem parasını ödemem. Bu da iki. Bizim bu inanılmaz yemek ismi özentimiz nedir? O özentili lokanta isimleri, o özentili lokantanın mönü listesinde özentili yemek isimleri beni yıkıp geçiyor, lise yıllarında bu kompleksi yaşamıştım. Nasıl mı? Dışişleri Bakanımız İhsan Sabri Çağlayangil konutta yabancı misyonlara verdiği yemekte ikram ettiği yemeğin ismi beni çok sarmıştı: Ekose etekli levrek buğulama! Çok sonraları... Dışişleri Bakanlığı'- ndan, Cumhurbaşkanı vekili koltuğuna oturan Sayın Çağlayangil şu açıklamayı hem de TV ekranlarında anı olarak şöyle anlatmıştı, anlatırken de çok gülmüştü: - Aşçı bana sordu. Efendim dedi. Bu yemeği yabancı konuklara nasıl takdim edelim. Balık buğulama sözünün çok hafif kalacağını düşündüm. Buğulamanın üzerinde ki yeşil süslemeleri görüp birden aklıma ekosa etek geldi. Bende ahçıya ekose etekli levrek buğulama diye takdim et dedim.

BENİM MEKANLARIM
Konuyu değiştireyim. Okurlar soracaktır. Kazım efendi sen nerelerde yemek yersin, eğlenirsin derseniz şunu derim: Birincisi gittiğim yerler hem benim halkımın gittiği yerler olacak. Gittiğim yerler entelektüel insanlarında yeri olacak. Dahası, hem ucuz hem de kaliteli olacak. Sizlere o yerlerin adreslerini vereyim; Beşiktaş'ta..(Belki bizim Reha'da gider de halkıyla bütünleşir!!!!) Çok özel bir öğle yemeği (Tencere...) istiyorsanız Beşiktaş köftecisine gidin. Akşamları hem müzik hem de efkar dağıtmak için Beyoğlu Asmalı Mescit'te Rakıcı'ya gidin. (Uğur'un yeri) Ocak başında kebap yerim,derseniz Horhor'da Doyum'a gidin (İçki yoktur...) Canınız kurufasulye mi çekti? Süleymaniye Cami'nin karşısında ki köşede ki lokantaya gidin. Boğaz'da balık derseniz telli Baba'da Yedigün'ü öneririm. Sevgili Reha gittiği yerlerde Rakı'nın yasaklanmasını istiyor. Şarap bizi bozar! Rakıya devam.... Yarasın efendim!...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yaşanan hayat hayaller değil!   / 23-04-2006
 Beyoğlu işgal altında   / 16-04-2006
 Cüzdan buldum 30 yıldır hala üzülürüm!   / 09-04-2006
 Bir fabrika bir kentin kültürünü yok etti!   / 02-04-2006
 İnsanlığın ortak malı Mavi Tur'a elveda!   / 26-03-2006
 Şef Ali'nin köftesi nasıl şeftali kebabı oldu   / 19-03-2006
 Hayatım o fotoğraflarla değişti   / 12-03-2006
 Ekose etekli levrek buğulama!   / 05-03-2006
 Ayşe Sultan'a cep telefonu aldım. Ve!...   / 26-02-2006
 Bir elimde silah bir elimde para!   / 19-02-2006
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Alman Başbakanı mayo değiştirince ayıp, iş bizim...
MEHMET ALTAN
Seks kokanı mı?
Geçen akşam cep telefonum çaldı, kadim...
ÖNCEL ÖZİÇER
Yaşa sen kaptan!
İzmir'de hava güneşli, ılık, tam bahar...
KAZIM KANAT
Vatana hizmetin madalyası mı olur!
Kınalıada Deniz Harp...
Aileden biri gibi
Aileden biri gibi
Boğaz vapurları 162 yıldan beri şairane isimleri ve zarif...
Yıldızların tiyatrosu
Yıldızların tiyatrosu
20. yaşına basan Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu birçok ünlü yetiştirdi.
Isparta'yı mutlaka keşfedin
Kuzu kebabını mı anlatmalı, top tarhana çorbasını mı? Yoksa özel bir hikayesi...
Şarapçıların bilek güreşli
Fransa'nın en iyi kırmızı şarap üreticilerinden François Pinault, YSL ve Gucci...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.