kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bulgurda kumaş boyası
Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
Bulgurda kumaş boyası
Fasulyenin iyisi böyle olur

Bulgurda kumaş boyası


- Tahıl ürünlerinde, bakliyatta ağır çeksin diye nemlendirmenin bir riski var; Aflatoksin küfü.
- Bunu da isterseniz bulgurla açalım. Bulgurun rutubetinin 13'ü geçmemesi lazım. Bunu veya pirinçte 14,5 rutubeti tüketicimiz nasıl anlayacak? Şimdi Mehmet Reis nasıl anlıyor?

- 30 senelik tecrübesiyle anlıyor.
- Yok, yok şöyle bir kırıyorum, ses; bir de dişime vuruyorum pirincin sesini. Tık diye ses çıkarsa pirinç kuru. Bulguru da kokladığında eğer hafif ekşimik bir kokusu varsa, bilin ki o hijyen dışı bir üretimdir. Ve bunda aflatoksin vardır. Pakete girdiği zaman 15 günde bozulur. Pirinç bozulmasının göstergesi nedir? Dışta hafif kepeklenmeler oluşur. Hafif hafif renk atar ve giderek yeşilimsi olur. Bulgur da aynı şekildedir. İnsan zehirlenir bundan. Küf çok zararlıdır. Ama insanlar aflatoksinli, küflü, bozuk, böcekli ürünü yemeye devam ediyor. Kumaş boyası dahi katılıyor bulgura. Mercimekte de bulgurda da Allah'ın verdiği tabii bir renk vardır. Çok kırmızı olan mercimeği, çok sarı bulguru almayın. Bilin ki kırmızı mercimek yağ ile cilalanır, parlak kırmızı olsun diye. Yağlı olduğu için toz, pislik tutar. Bulgur mekanik işlemlere tabi tutulur ve üzerindeki besleyici tabaka alınır, sapsarı olur. Bugün pazarda en revaçta ürün, sarı bulgur. Buna devletin müsaade etmemesi, üreticinin de para kazanmak için insan hayatına kastetmemesi lazım.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
 Rakının mezesi sohbettir
 Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor
 Zeytinyağı bu topraklara doğanın bir armağanı
 Çayın önce uzmanı sonra tutkunu oldu
 60 yıldır iyi etin peşinde
 En leziz rakı mezeleri
 Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
'Mehmet, çoktan beni aştı'
'Mehmet, çoktan beni aştı'
Beyaz Gelincik'teki hırçın Mustafa rolüyle genç kızların kalbini...
15 yıl sonra ilk kişisel sergi
15 yıl sonra ilk kişisel sergi
Türk resim sanatının en önemli isimlerinden Selçuk Togul'un yeni...
Gömlekte 'Kurtlar Vadisi' yakası moda
Kişiye özel gömlek üretimi yapan Hundred Percent firması, Ali Şen,...
'Şarkıcı değil, müzik yapan bir imamım'
Tophane Camisi imamı Halil Necipoğlu kızmasın, ama tıpkı tiyatrocular...
Masal kentin sinemacıları
Son yıllarda sinema sanatının doğal platosu haline gelen Mardin'de başlatılan...
Bir soygunun üç farklı yüzü
Çok iyi kotarılmış bir Spike Lee filmi olan "İçerideki Adam", parlak kadrosu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.