kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sahil şeridimiz otoyol gibi istiyoruz ki limanlarla dolsun
Erdoğan'dan özel hastanelere uyarı
Sahil şeridimiz otoyol gibi istiyoruz ki limanlarla dolsun

Sahil şeridimiz otoyol gibi istiyoruz ki limanlarla dolsun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sahil şeridinin adeta hazır otoyol gibi olduğunu belirterek, ''İstiyoruz ki 8 bin 400 kilometrelik sahil şeridi bizi dünyaya bağlayan limanlarla dolsun'' dedi.

Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'nce yaptırılan Tekirdağ Yat Limanı'nın açılışında yaptığı konuşmada, son dönemde yapılan karayolu çalışmalarına işaret ederek, artık pek çok yerde duble yol bulunduğunu, bunu iktidarlarının yaptığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, 1993 yılında ihale
edilen yat limanının 13 yıldatamamlandığına dikkat çekerek, ülke ekonomisinin bundan çok şey kaybettiğini, yatırımların gecikmemesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, ''Bunların hesabını soran oldu mu? Kimin cebinden gidiyor bu paralar?'' dedi. Tören alanındaki vatandaşların ''Sandıkta sorduk hesabını'' sözleri üzerine Erdoğan, ''Eyvallah da sandıkta birkaç kez soruldu bunlar?'' diye konuştu.

Trafik kazalarının altyapı eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Erdoğan, ''Savaşta kaybedilmedi bu kadar insan. Bu cinayetlere son veren bir iktidar var'' dedi. Karayolu Taşıma Kanunu'nu çıkardıklarını ve 5 yıllık zaman dilimi içerisinde taşımacılıkta faaliyet gösteren 30 yaş üzeri araçları sistemden çekeceklerini anlatan Erdoğan, böylece filoların yenileneceğini, gereksiz enerji kaybı ve çevre kirliliğinin de önüne geçileceğini kaydetti. Erdoğan, şunları söyledi:

''Bizim sahil şeridimiz adeta hazır otoyol gibi. Ancak bu tabii otoyollara maalesef yıllardır sırt çevrildi. Bu gidişatı da hükümetimiz yeni politikalar üreterek durdurmuştur. İstiyoruz ki, 8 bin 400 kilometrelik sahil şeridi bizi dünyaya bağlayan limanlarla dolsun.''

YENİ GELEN MÜJDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidar dönemlerinin bir açılışlar dönemi olduğuna dikkat çekerek, açılış ve temel atma törenlerine yetişmekte zorlandıklarını kaydetti.

''Kalkınma stratejimizi en ücra köylere kadar götürüyoruz'' diyen Erdoğan, bu sırada eline verilen bir notu da ''Bakınız bir müjde daha geldi. Bakanımız diyor ki, Tekirdağ Limanı 31 kilometre demiryolu bağlantısıyla Avrupa demiryoluna bağlanıyor. Yatırımın bedeli de 100 trilyon'' diye konuştu.

Köylere yönelik projelerini de dile getiren Erdoğan, ''Önümüzdeki yıl sonu hedefimiz, Türkiye'nin bütün köyleri, yoluna ve suyuna kavuşmuş olacak. Türkiye'de yolu, suyu olmayan köy kalmayacak'' dedi. 36 bin köyün tamamına ulaşacaklarını ifade eden Erdoğan, ''Benim halkımın ayağını çamura değmekten kurtaracağız. Olay bu...'' diye konuştu.

Hava taşımacılığında rekorlar kırıldığını, Türkiye'nin bu alanda dünyanın en hızlı gelişen ülkesi olduğunu belirten Erdoğan, iktidara geldiklerinden bu yana AB'nin yayınladığı kara listelerde artık hiçbirTürk sivil havacılık şirketinin adının yer almadığını kaydetti.

Bölgesel Sivil Havacılık Projesi'nin hayata geçirildiğinde Türkiye'de 31 milyon uçakla seyahat eden kişi bulunduğunu, 2005 sonunda ise bu rakamın 55 milyona yükseldiğini anlatan Erdoğan, dünyada yakıt fiyatları artmasına rağmen uçak bilet fiyatlarının hızladüştüğünü, THY'nin de bu rekabet şartlarında yolcu sayısında artış sağladığını ifade etti.

MARMARA'DAKİ YAT TURİZMİ POTANSİYELİ

Erdoğan, Akdeniz'de bir milyon yat bulunduğunu, bunun ekonomik değerinin ise paha biçilemez olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin bu kaynağın sadece yüzde 1'ini kullanabildiğini, bu oranı rahatlıkla yüzde 5-10'a çıkarabileceklerini söyledi.

Türkiye'nin sahip olduğu turizm potansiyeli düşünüldüğünde yat turizminin yeterince gelişemediğini kaydeden Erdoğan, halen 26 yat limanında 10 bin yat bağlama kapasitesi bulunduğunu, bunu 5 yıl içinde25 bin yat bağlama kapasitesine çıkartacaklarını ifade etti.

Yat turizmi açısından en önemli bölgenin Ege ve Akdeniz olduğunu, ancak Marmara'nın da dikkate değer potansiyeli bulunduğunu ifade eden Erdoğan, Marmara Denizi'nin gelecekte yat turizmi açısından bir cazibemerkezi olacağını söyledi. Erdoğan, 240 yat kapasiteli Yalova Yat Limanı ve bugün açılışı yapılan 200 yat kapasiteli Tekirdağ Yat Limanı'nın yöresel turizme katkı sağlayacağını dile getirdi.

Erdoğan konuşmasında, tören öncesinde gösteri yapan Türk Yıldızları'na atıfta bulunarak, ''Hava Kuvvetleri'ne özellikle teşekkür ediyorum. Allah onları kazadan, beladan muhafaza etsin'' dedi.
Erdoğan, konuşmasının ardından Tekirdağ Yat Limanı'nın açılışını gerçekleştirdi.

OTOBÜS TERMİNALİ AÇILIŞI VE MİNİ ŞEHİR TURU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Tekirdağ Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin de açılışını gerçekleştirerek, bazı otobüs firmalarının ofislerini ziyaret etti ve burada yetkililerden bilgi aldı.
Erdoğan, daha sonra başbakanlığa ait otobüse binerek, mini bir şehir turu attı. Başbakan Erdoğan, bu sırada zaman zaman otobüsü durdurarak, yol kenarlarında bekleyen çocuklara oyuncaklar dağıttı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Türkiye ilk 10'a girecek"
 Leyla Zana Talabani ile görüştü
 Türkiye ABD'den akıllı füze alıyor
 Baykal gaflet içinde
 Ehliyetsiz sürücü Başbakan'a çarptı
 Çiçek: MGK'da itiraz olmadı
 Ankara'da 'pişmanlık' rüzgârı
MAHMUT ÖVÜR
Solun yeni umudu Büyükerşen mi?
Siyasette işler iyi...
YAVUZ DONAT
Ayetli bir Çankaya yazısı
Çankaya konusuna devam... Zira...
Taciz söylentisi intihar ettirdi
Erkek öğrenciler tarafından taciz edildiği dedikodularını duyan...
Türk kebapçılara izin İsrail'de kriz yarattı
Tike kebapçısının Tel Aviv'deki restoranı açılmadan küçük bir kriz...
'Medya şantaja alet oluyor'
'Medya şantaja alet oluyor'
Anavatan Milletvekili Balandı, basında da yer alan bikinili fotoğrafı...
'Deneyimli' bürokrata 'tuvalet sayma' görevi
'Deneyimli' bürokrata 'tuvalet sayma' görevi
Toprak Mahsulleri Ofisi'nde görevli 19 bürokrat, "deneyimli"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu