kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
40 yaşındaki erkekler bu parçayı çok sevdi
40 yaşındaki erkekler bu parçayı çok sevdi
'Zühtü'nün onuru kurtuldu
Benim şarkılarımın resmini çizebilirsiniz
'Üzgünüm Beyler'
Sözlerini kullanmak için ondan izin aldım

40 yaşındaki erkekler bu parçayı çok sevdi

Boston Üniversitesi'nde ekonomi master'ı yapıp, üzerine Berklee'de caz eğitimi alan Banu Ünüvar, müzik piyasasına sağlam bir giriş yaptığını söylüyor: Banu ilk albümüyle tutacak ve daha sonra ne yapacağı merak edilecek!.

Banu Ünüvar'ın albümünü elinize alıp, içini açtığınızda daha önce hiç görmediğiniz bir şeyle karşılaşacaksınız! Albümün çıkış parçası 'Üzgünüm Beyler'in ne demek istediği, kapakta bir fotoromanla anlatılıyor. Şarkı, Türkiye'de çok sık rastlanan bir aldatma hikayesinden yola çıkıyor ve 'acı' gerçekle son buluyor! Geçtiğimiz cuma günü raflarda yerini alan 'Üzgünüm Beyler' adlı albüm, içerik olarak net bir şekilde farkını ortaya koyuyor. Alternatif-pop tarzındaki albümü dinlemek şart; çünkü 'farklı' tanımını ancak dinleyince anlamak mümkün. Banu Ünüvar'ın kim olduğuna gelince...

EKONOMİ MASTERLI MÜZİSYEN
Galatasaray Lisesi'nden sonra Strasbourg Louis Pasteur Üniversitesi'nde ekonomi okudu, Boston Üniversitesi'nde ekonomi masterı yaptı. Caz müziğe olan ilgisi onu sonunda, Boston Berklee College of Music ile buluşturdu. Berklee vokal bölümünde, caz ve pop üzerine yoğunlaşarak 2000 yılında kendi caz grubunu kurdu. Albümde, biri dışında tüm şarkıların söz ve müzikleri Banu'ya ait. Cihan Okan, Ercüment Vural, Yeşim Vatan gibi isimlerin yanı sıra; üç parçada da Candan Erçetin'in vokal desteği var. Bu arada; Atlantic Records'un sahibi Arif Mardin'in 'başarılıdır' yazısı da albüm arka kapağında!

'ALBÜM İÇERİK OLARAK DOLU'

* 'Sonunda şarkıcı oldunuz!' Haydi hayırlısı... Nasıl bir duyguymuş? (Albümün tanıtım kataloğunda macerasını anlatmış, ve sonunda böyle diyor Banu...)
Aslında uzun süredir şarkıcıyım; 96'dan beri müzikle uğraşıyorum. Ama bu uğraşımın albümle sonlanması beni çok rahatlattı.

* Banu sevilir ve tutar mı yoksa ilk albümle sönüp gider mi? Banu ilk albümüyle tutacak ve daha sonra ne yapacağı merak edilecek. Çünkü albümü içten bir albüm. Sözler ve müzikler, tamamen Banu'nun kendini anlatmak istediği şekilde yazılmış. Çok özenle çalışmış bir ekip var arkasında. İçerik olarak dolu... Şu ana kadar dışarıdan aldığım reaksiyonlar çok pozitif. 'Üzgünüm Beyler' Powertürk'e 28 numaradan girdi; istek parçası olarak dönüyor. Bu bence Banu'nun geleceğine dair sağlam bir giriş.

'DEVAM KARARI ALDIM'

* Ekonomi okumuş, üzerine de Berklee College of Music'de müzik eğitimi almışsınız. Asıl tutkunuz müzik iken neden ekonomiyi seçtiniz?
Galatasaray'dan mezun olduğumda, oradaki caz orkestrasıyla söylüyordum. Dolayısıyla Fransa'ya üniversite eğitimi için giderken, konservatuvara girmeyi çok istedim. Ama beni oraya ekonomi eğitimine yollamak, ailem için geçerli bir sebep teşkil ediyordu. Yüksek lisans için Boston'a müzik gibi bir nedenle gidebilmek de geçerli değildi. Ama Berklee'ye başvurup, iyi bir şey yapabileceğimi hissedince, müziğe devam kararı verdim.

'KÜÇÜKLÜĞÜMÜ BİLİR'

* Berklee mezunu olmak, Türkiye'deki müzik yaşamınız için avantaj mı?
Tabii ki! Birincisi çok müzisyen tanıma şansım oldu. Albümde de isimleri var; farklı ülkelerden birçok önemli isimle çalıştım. Eğitim olarak da tabii ki büyük avantaj. Çok özel hocalarla çalışma şansı veriliyor.

* Erdem Sökmen, Candan Erçetin, Cihan Okan, Ercüment Vural gibi tanınmış isimlerin desteği var albümde. Nasıl bir araya geldiniz? Candan Erçetin küçüklüğümü bilir. Galatasaray Lisesi'nden ağabeyimin dönem arkadaşı. Rica ettim, sağ olsun geldi eşlik etti. Diğer ekiple buluşmamız ise Ozan Çolakoğlu aracılığıyla oldu.

'AMAÇ GÜLÜMSETMEK'

* Albümün adı 'Üzgünüm Beyler' ve şarkı, aldatan erkeğin 'acı' sonunu anlatıyor. Üstelik bunu fotoromanla anlatmışsınız! Kimin fikriydi bu? Erkeklerin gözüne gözüne sokmak için mi tercih ettiniz bunu?
Bu fikir Salih Güngör'ündü. Şarkıyı duyduğu andan itibaren, böyle bir çalışma yapılması gerektiğini düşündü. Ve 'bir fotoroman çizilsin' dedi. Sahne sahne çizdi ve çekimler onun çizdiği sahnelere göre yapıldı. Erkeklerin gözüne, gözüne sokmak gibi bir amaç yok tabii ki. (gülüyor) Aslında amaç; biraz eğlendirmek, gülümsetmek ve karikatürize etmekti.

SEZEN BAŞARAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Beyaz annesine Mercedes sipariş etti
 Bizim evde sarı-lacivert hiçbir şey yan yana gelmez
 Milyonerler bu fuarda toplanıyor
 Vitrin meleği
 Osmanlı teknolojiyle buluştu
 Beckham'ın yeni futbol koleksiyonu
GÜLSE BİRSEL
Şiş kebap raki!
Turizm Bakanlığı ve sektörüne bir hizmet...
REHA MUHTAR
Aşşk Cafe...
Bana, 'Baharın en güzel tarafı nedir?'...
Vücudunuzu hamileliğe hazır hissediyor musunuz?
Vücudunuzu hamileliğe hazır hissediyor musunuz?
Bir bebek sahibi olmayı henüz düşünmüyor olabilirsiniz ama yine de...
Göbekteki fazlalıklar beli eğri yapıyor ve ağrılarını artırıyor
Göbekteki fazlalıklar beli eğri yapıyor ve ağrılarını artırıyor
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim...
Zeliha Sunal'ın albümü mayısta geliyor
Zeliha Sunal'ın albümü mayısta geliyor
Japonca'dan Yunanca'ya, Rusça'dan Bulgarca'ya 28 dilde şarkı söyleyen...
Gülden Karaböcek bu gece Parkorman'da
Gülden Karaböcek bu gece Parkorman'da
Bir zamanların unutulmaz ses sanatçısı Gülden Karaböcek, bu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.