kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yasanın çıkması terörün bitmesi demek değil

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Terörle Mücadele Yasası'nın çıkmasından sonra terörün bitmesi gibi bir beklentinin söz konusu olamayacağını belirterek, terörle mücadeleye toplumun her kesiminin destek vermesi gerektiğini söyledi.

İsmail Çalışkan, haftalık basın bilgilendirme toplantısında, korsan otoparklarla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge hakkında bilgi verdi.

Çalışkan'ın verdiği bilgiye göre, 81 il valiliğine gönderilen genelgede, özellikle büyükşehirler başta olmak üzere ülke genelinde
yetkisiz kişilerce şehir merkezlerinde cadde ve sokaklar ile meydanlarda gelişigüzel park yerleri oluşturulduğu, bu kişilerin araçlarını park eden şahıslardan zorla ücret alındığının, ücret ödemekistemeyen vatandaşların araçlarına zarar verildiğinin saptandığı vurgulandı.

Genelgede bunlara engel olunması için önlem alınması istenerek, şöyle denildi:

''Yapılan denetlemelerde, bu konuda bazı aksamalar olduğu görülmüştür. Bu nedenle, illerimizden bahse konu genelge ve talimatların tekrar gözden geçirilerek, gereklerinin niçin yerine getirilmediğinin araştırılması, bu konuda görevli kurum ve kuruluş personelinden ihmal, kusur veya suiistimali olanların tespiti halinde haklarında gerekli kanuni işlemlerin yapılması, vatandaşlarımızın devletine ve kanun hakimiyetine olan güvenlerinin zedelenmesine neden olabilecek bu tür kanunsuzluklarla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi, görevlilerin üzerlerine düşen görevleri isteyerek, benimseyerek ve sahiplenerek yapmaları hususunda valiliklerimiz uyarılmıştır.''

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından kullanılan Mobese ile ilgilide bilgi veren Çalışkan, bu sistemle kent güvenlik yönetim sistemi kurulduğunu bildirdi. Çalışkan, Mobese ile güvenlik hizmetlerinin verimliliğinin artırılması, algılanması zor güvenlik tehditlerinin daha kolay algılanması, adli soruşturmada ihtiyaç duyulabilecek kanunidelillerin üretilebilmesi ve kişi hak ve hürriyetlerine dokunulmadan genel asayiş ve huzurun temin edilebilmesinde kullanılabilecek bir bilişim sisteminin geliştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

'TERÖRLE MÜCADELE TOPYEKÜN YAPILMALIDIR'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çalışkan, Doğu ve Güneydoğu'ya asker sevkıyatı yapıldığını belirterek, poliste de her hangi bir hazırlığın olup olmadığını soran bir gazeteciye, teröre karşı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün her zaman hazırlıklı olduğu, günübirlik önlemlerle değil, planlı ve sistemli olarak çalışmalarını sürdürdüğü karşılığını verdi. Terörle Mücadele Yasa Tasarısı ile ilgili bir soru üzerine de Çalışkan, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun yeni Türk Ceza Kanunu'yla uyumunu sağlamak amacıyla bu yasatasarısının hazırlandığını kaydetti. Çalışkan, şunları söyledi:

''Terörle Mücadele Yasası çıkacak terör bitecek diye bir anlayış söz konusu olamaz. Terörle mücadele topyekün yapılmalıdır. Terörle mücadeleye toplumun her kesimi elinden gelen katkıyı sağlamalıdır. Terörün hedefi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun Anayasal düzenini değiştirmektir. Terörle mücadelede en önde gelen birimler güvenlik güçleridir. Güvenlik güçlerimiz bu açıdan elinden gelen çabayı yasalar çerçevesinde tüm gücüyle ortaya koymaktadır.''

Tasarının yasalaşması durumunda güvenlik güçlerinin ''elinin güçleneceğini'' vurgulayan Çalışkan, bir başka soru üzerine de ''Her ülkenin kendine özgü koşulları vardır. Terörle mücadelede de Türkiye'nin kendine özgü durumları söz konusudur. Gözaltı süresinin Terörle Mücadele Yasası'yla bir ilgisi yok. Gözaltı süresi Anayasa ileilgilidir. Biz, terör ve organize suçlarla mücadelede savcı ve hakiminuygun gördüğü olaylarla ilgili gözaltı süresinin uzamasını istiyoruz''şeklinde konuştu.

'BUNDAN SONRASI DANİMARKA'NIN KENDİ İÇ İŞLERİYLE İLGİLİ'


Bir gazetecinin Roj TV ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Çalışkan,bu televizyonun yayınıyla ilgili ellerindeki bilgi ve belgelerin ilgili ülkeye gönderildiğini, bundan sonrasının Danimarka'nın kendi içişleriyle ilgili olduğunu söyledi.

Başka bir soru üzerine de Antalya'da polisin ve çeşitli kamu kuruluşlarında görev yapan kişilerin karıştığı iddia edilen rüşvet olayıyla ilgili adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturmanın da yapıldığını vurgulayan Çalışkan, bu kapsamda 7 polisin açığa alındığını bildirdi. Çalışkan, polisin suçla mücadelesinde ayırım yapmadan olayların üzerine gittiğini, suçun meslektaşı tarafından işlenmesi durumunda da aynı duyarlılığı gösterdiğini bildirdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Arınç: Sarıkaya kararı ağır
 "Erbakan Yasası" onaylandı
 AKP'li Yarbay'dan yaylım ateşi
 Belçika Fehriye'yi hala tartışıyor
 Avukatlardan Sarıkaya'ya destek
 Öcalan'ın da görevlerini bilmesi lazım
 'Miss Rice geliyor, sen gelme'
 Sezer'den Erdoğan'a sağlığı için tüyolar
 Yılmaz: Adalet istiyorum
 Meclis'te hırsızlık: CHP'li İsmail Değerli'nin 2 bin YTL'si...
 Tasarıda karanlıkta kalan madde
 Din hanesi boş kalacak
YAVUZ DONAT
Mahkûmların sergisi
Kütahya'dan "el yapımı...
Mısır'da "heykel haram" fetvası
Mısır Müftüsü'nün "Heykel haramdır" fetvası endişe yarattı:...
Meslekleri taşıyıcı annelik
Taşıyıcı annelik Hindistan'da popüler bir meslek. Kişi başına düşen...
Büyükanıt depremi Savcı'yı da götürdü
Büyükanıt depremi Savcı'yı da götürdü
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yargı mensubu üyeleri,...
Ve Bakan firmayı açıkladı: UNİFAR
Ve Bakan firmayı açıkladı: UNİFAR
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Tuzla'da ortaya çıkarılan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu