kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
7 gün 7 gece

14 Nisan Cuma
İndirim mümkün
Girişte sağ alt köşede 'İngiliz Köy Hayatı' adlı bir kitap. Pek çok eski kitap etrafta. 4, 5 raf Fransızca kitaplar. Pazarlık yapma, anlayış görme ihtimali mevcut. Eski dergiler, eski sayılar koleksiyonerler için. Yeni kitaplar da var. Adı: Dağarcık Sahaf. Moda Caddesi 172. Tel: (0216) 349 98 38. Kadıköy. Tarihi bilgi: 1984, Erdek Çapul köyü Kooperatif Başkanı Ahmet Geçici : "Köyümde her gün 500 kilo 1 ton arası karides avlanmaktadır. Bu yavrularıyla beraber karides avcılığının zararı var olup olmadığı konusunda bir karara varılabilmesi için yetkilileri köyüme davet ediyorum." Bazı İnternet not defterleri bilgisi: obacht.blogspot.com- spiceyandlu. blogspot.com elma-sekeri. blogspot.com- endermacun. blogspot.com-bestfunnyvideos. blogspot.com

15 Nisan Cumartesi
Frambuazlı pasta
Yeni açıldı. On gün önce. Küçük sempatik bir mekan. Üç koyu turuncu masa. Aynı renk sandalyeler. Kilise meydanına bakıyor. Suböreği, çilekli frambuazlı pastalar. Çeşitli kekler. Adı: Pumkin patisserie& cafe. Satış Meydanı Sokak. Tel: (0212) 265 33 33. Arnavutköy. Boğaziçi. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Şişhane Şişli minibüsü. Zaman: 11 Nisan Salı 20.50. Oturan insan: 14 (biri şoför). Ayakta: 6. Yolda durma sayısı: 7. Yol süresi: 16 dakika. Ücret: 130 kuruş. Müzik: 0.

16 Nisan Pazar
Nehir sesi
Adı: Melange Cafe Bistro, Restaurant, Terazza. Hamburg"un merkezinde. Belediye meclis binası civarında. Elbe Nehri'nin yanından geçen bir sokakta. Bir çok cafe bar var. Bu da onlardan biri. Merdivenlerden yukarı çıkıyorsunuz. İçerisi ve dışarısı var. Dışarıda ayaklı ısıtıcılar. Dışarıda oturmanın avantajı, nehrin akan su sesini duyabilirsiniz. Girişte taze pastalar. Erikli turtaları harika. Kahvaltı çeşitleri: Kahvaltı Paris 4 Avro, Italyan kahvaltı daha pahalı, 5 buçuk Avro, sahanda 2 yumurta 3 Avro.Ayrıca karışık salata 4 Avro, vejeteryan pizza 6 Avro, Spagetti Scampi 11 Avro, kahve 2 Avro, Tiramisu 4 Avro, biralar 2,50 ile 4 Avro arası. Şaraplar 3,50 ile 4,90 arası. Wodka Red Bull 7 Avro. Adres: Neuer Wall 31. Tel: (0049)40 3750 3434. Hamburg. Almanya Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizesinde yer almalı? Lale Müldür. "birkaç çeşit kurşuni ve kahverengi kelebek geçer."

17 Nisan Pazartesi
Yardımsever garsonlar
Elbe Nehri ve belediye meclis binası civarında. Adı Brauhaus Joh. Albrecht.Yemekler ve içecekler. Ama özellikleri, biraları kendi imalatları. Hamburg'un dışında Soltau, Bielefeld, Düsseldorf, Regensburg ve Konstanz'da şubeleri var. Her gün saat 11'den sonra açık. Hafta arası onbir buçuk, Pazar günleri saat ona kadar açık. Pazar günleri saat 11-14.30 arası branç var. Çok büyük bir yer.Garsonlar çok yardımsever. İstediğinizde kutlamalar için de uygun: doğum günü, evlilik,iş ya da başka özel nedenlerle. Kremalı patates veya domates çorbası 9,20 Avro. Yumurtalı karışik salata 4,90 Avro. Karışık ızgara 13,50, domuz paça 9,20, üzümlü zeytinli peynir küpleri 5,90, ve biranin yanında yiyecek bir çok menü mevcut.Biralar, 0,3 litresi 2,60 ile 3,10 Evro arası. Ayrıca şaraplar, limonatalar da var: Portakal suyu (hepsi 0,3 litre), elma suyu, domates suyu, alkolsüz bira, limon suyu 2,60 Avro. Gazsız su 2,10. Adolphsbrücke 7. 20457 Tel: (0049) 40 36 77 40. Hamburg. Almanya Mahalli bilgi: Ayrıca Hamburg'un alış veriş yapılan merkezinde bir sosis büfesi var. Adı Mö Bratwurst. Ayrıca mönüde Mö Bratwurst da var. Fiyatı 2,20 Avro. Aslında bu sosislerin adı Thüringer idi. Ancak Thüringen'liler sosislerinin adlarına telif hakkı aldıkları için artık bu büfe o adı kullanamıyor. Daha önce kullanıyordu. 30 yıldır var bu büfe.

18 Nisan Salı
Erguvan zamanı
Mini erguvan haritası. 1. Foça'dan İzmir'e giderken Eski Foça sapağı. 2. İsveç Sefareti bahçesi sol köşesinde caddeye taşan. Tünel. 3. İskeleden Anadoluhisarı'na giderken solda ilk köşede. Kanlıca. 4. Deniz tarafındaki otobüs durağı arkası. Fındıklı. 5. Spor Kulübü arkası. Rumelihisarı. Ayrıca erguvan müziği olarak dinlenebilecek bir CD'nin adı Barzakh. Udi, Anour Brahem çalıyor. Parçanın adı: Parfüm De Gitane. 4 dakika 16 saniye. Sokak bilgisi: Tünel'den aşağıya Karaköy'e inerken Galipdede Caddesi'nde yolda tezgahta yarısı kesilmiş sonra seloteyple yerine tekrar tutturulmuş ve ucuna pipet geçirilerek satılan Hindistan cevizi 2 lira. Galata. Kahve bilgisi: Kahvehane. Bahçeli. 120 yıllık. Havuzlu. Meydanda. Kadırga.

19 Nisan Çarşamba
Adalar manzaralı
Asansörle beşinci kat. Sonra mermer merdivenlerle çıkınca. Teras. Geniş manzara. Ayasofya, Topkapı Sarayı, Sultanahmet. Haliç girişinde gezinen / süzülen şehir hatları vapurları. En uzakta adalar. Gökyüzü. Yemek, kahve, içki imkanı. Uzun tabureler, küçük masalar, rahat koltuklar. Farklı oturma seçenekleri. Fransızca şarkılar ağırlıklı müzik. Pazar geceleri tango. Galatasaray Lisesi'nin yanından aşağıya inen yokuşta. Kapalı otoparktan sonra. Sağda. Adı: Litera Cafe. Yeniçarşı caddesi. No:52. Tel: (0212) 292 89 47. Beyoğlu. Hesaplı bilgi: Öğütler Camii altında. Adı: Öğütler pastane. Pasta, pide, kumpir. Çay kahve. Hesaplı. Portakal suyu + tost + kızarmış patates+ salata = 3 lira. Self servis. Çay Yolu. Ankara.

20 Nisan Perşembe
Öğrencilere indirim 1980'den beri faaliyette. Her türlü elektrik, elektronik, bilgisayar malzemeleri bulunuyor. Kablo, pil, uzaktan kumanda, fiş vs. Öğrencilere dersleri ile ilgili elektrik-elektronik malzeme alışlarında yüzde 10 indirim. (0212) 274 94 51. Adı: Akın Elektronik. Vefa Bey Sokak No:11/4 Gayrettepe Medya bilgisi: Bush ya da Blair'in danışmanlarına spindoctors da deniyor.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 'Cadde'nin mevsimi geldi
 Dışarı çıkmadan önce
 Operadaki Hayalet beyazperdede
 Sinema dopdolu
 Efsaneler ve kara mizah
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Yediden yetmişe herkes aynı şeyi arıyor
 Herkese göre bir DVD var
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Çocuklarıyla vakit geçirmek isteyenlere
 Jimmy Hendrix'in ruhu Ankara'da
 Bu Divan'a oturulur
 Elif'in mutfağından
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Fener'e golüm var
Fener'e golüm var
İkinci yarıda attığı 10 golle Kartal'ı taşıyan Gökhan Güleç ilk kez...
Blackburn de talip
Blackburn de talip
Ahmed Hassan'a Anderlecht'ten sonra İngiltere'nin Blackburn Rovers...
Ve Bakan firmayı açıkladı: UNİFAR
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Tuzla'da ortaya çıkarılan...
Balıklıgöl'ü de zehirliyorlar
Şanlıurfa'nın en önemli tarihi ve turistik mekanlarından biri olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.