kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Cadde'nin mevsimi geldi
'Cadde'nin mevsimi geldi
Geleneksel Lezzetler

'Cadde'nin mevsimi geldi

İstanbul'un en kalabalık alışveriş ve keyif noktalarından Bağdat Caddesi, eski ve yeni tüm mekanlarıyla buranın tadını çıkarmak isteyenleri bekliyor. Sizin de tek yapmanız gereken çiçekler içindeki bu kafelerde güzel bir masa kapmak
Bahar geldi, havalar ısındı ve herkes kendini sokağa atıyor. Hal böyle olunca İstanbul'un Anadolu yakasının gözde yerleri arasında başı çeken Bağdat Caddesi'nde neredeyse adım atmak mümkün olmuyor. Birbirinden güzel kızların ve yakışıklı erkeklerin boy gösterdiği kendi deyimleriyle "Cadde", alışveriş meraklıları için tam bir cennet. Her geçen gün bir yenisi açılan şık kafe ve restoranları da es geçmek olmaz. Üstelik bahar aylarının gelmesiyle hemen hepsi çiçeklerle çevrili bahçelerini de açtı. İtalyan mutfağından Fransız mutfağına kadar damak tadınıza uygun pek çok lezzeti bulabileceğiniz bu mekanlarda, hafta sonları bir masa kapabilmek için uzun süre beklemeyi de göze alın! "Lezzetli bir yemek veya kahve için beklemeye itirazım yok" diyorsanız, buyurun Bağdat Caddesi'nin en popüler bölgesi olan Göztepe'yle Bostancı arasındaki mekanları birlikte dolaşalım...

Divan Pub
1987'den bu yana hizmet veren ve Bağdat Caddesi'nin simgelerinden biri haline gelen Erenköy Divan Pub, güne 08.00-11.30 arasında sunduğu kahvaltı mönüsü ile başlıyor. Öğle ve akşam yemeklerinde de birbirinden farklı lezzetleri tatmanız mümkün. Kayseri mantısı, etli yaprak sarması, kağıt kebabı, yayla kebabı, ızgara ve salata çeşitleri, deniz mahsulleri bunlardan bazıları... Bağdat Caddesi'nin en köklü pastanesi Divan Pastanesi de burada.
Tel: (0216) 386 52 36

Nook

Bağdat Caddesi'nin üzerinde olmasına karşın caddenin gürültüsünden uzak bir mekan olan Nook, uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. İtalyan usulü pizzaları, özel soslarla hazırlanmış salataları, İtalyan ve Meksika usulü ana yemekleri lezzetli. En çok tercih edilen yemekler Nook çökertme, jambonlu mantarlı tortellini ve tavuklu krep.
Tel: (0216) 467 09 05

Jerfi

İtalyan mutfağından, Fas ve Jamaika mutfağına kadar birbirinden farklı lezzetleri tatmak isteyenler için Cafe Jerfi, caddenin alternatiflerinden biri. Bu yemeklerin sunumlarının oldukça şık olduğunu da söylemekte fayda var. 1996 yılından bu yana hizmet veren mekanda gün boyunca soul, Latin, caz ve blues tarzında müzik dinleyebilirsiniz.
Tel: (0216) 467 01 03

Shiraz

Ocak ayında hizmet vermeye başlayan ve adını kırmızı şarap yapımında kullanılan bir üzüm cinsinden alan Shiraz, ünlü yemek danışmanı Patrizia Ünder'in Akdeniz mutfağından sentezleyerek hazırladığı değişik mönüsüyle tanınıyor. Sağlık ve güzelliğine düşkün hanımlar da düşünülerek kalorisi hesaplanmış diyet yemeklerin yanı sıra toksin atıcı sebze ve meyve suları da bulunuyor.
Tel: (0216) 464 74 23

Kırıntı

1981'de Moda'da açılan Kırıntı Restaurant, 1999'dan itibaren Erenköy'de de hizmet veriyor. Amerikan dizaynının hakimiyetini hissedeceğiniz mekanın mönüsü ise Amerikan mutfağı tarzında hazırlanmış ancak Meksika ve Akdeniz mutfaklarını da içeren geniş bir yelpazeye yayılıyor. Rengarenk çiçeklerin bulunduğu bahçesi, gürültüden uzak olduğu için de tercih ediliyor. Kırıntı'da akşam yemeğinde "Sangria" içmenizi ve yemekten sonra "San Marino" tatlısını denemenizi tavsiye ederiz.
Tel: (0216) 356 64 68

Old English Pub
Bağdat Caddesi'nin en merkezi noktasında yani Şaşkınbakkal'daki trafik ışıklarının köşesinde yer alan Old English Pub'da salatalardan burgerlere kadar çok fazla çeşit var. Porsiyonların büyük olduğu mekan, özellikle maç günlerinde oldukça kalabalık oluyor.
Tel: (0216) 360 17 90

Santorini

Dünya mutfağından oluşan mönüsü ve renkli atmosferiyle Santorini Cafe, Suadiye'de hizmet veriyor. Spesiyalleri arasında lavanta soslu Santorini biftek, çiçek salatası ve buzlu Türk kahvesi var. Çin usulü biftek gibi Uzakdoğu mutfağından örnekler de bulmanız mümkün. İki yıldır hizmet veren mekan, Afrika ağacından yapılan parkeleri ve masalarıyla oldukça modern bir görünüme sahip.
Tel: (0216) 658 91 92

Midpoint

Üç yıldır hizmet veren Midpoint, büyük bahçesiyle açık havada oturmak isteyenlerin gözdesi. Dünya mutfağından pek çok çeşidin bulunduğu mekanda 130 farklı yemek sunuluyor. Porsiyonların büyüklüğüyle bilinen Midpoint'te aç kalmanız imkansız. Bu bahar Midpoint'te dikkati çeken ilk farklılık, mekanın arka tarafında oluşturulmuş göz alıcı ferahlık. Bar camın önüne taşınmış, kalan alana da rengarenk çiçekler ve oturma grupları yerleştirilmiş.
Tel: (0216) 360 40 71

Cafe Cadde
Bağdat Caddesi'nin simgelerinden biri olan Cafe Cadde, 1994 yılından beri hizmet veriyor. Mönüsünde yüzden fazla çeşit bulunuyor. Salatalar büyük porsiyonlarıyla, makarnalar ev yapımı olmalarıyla ve pizzalar ince hamuruyla ön plana çıkıyor. Ayrıca 'fish and chips'ten hamburgere, dürümden yoğurtlu kebaba kadar aklınıza bile gelmeyecek pek çok çeşit var. Cafe Cadde'de her damak zevkine uygun bir kahve de sunuluyor. Pazar günleri 10.00- 14.00 saatleri arasında brunch servisi olduğunu da hatırlatalım.
Tel: (0216) 302 76 24

Saloon
Restoran, kafe ve bar olarak hizmet veren Saloon, yerlerden masalara kadar ahşap olarak dekore edilmiş. Buradaki hemen her mekan gibi kenarlarında yeşillikler olan bir bahçesi var. İtalyan mutfağının ağırlıklı olarak yer aldığı mönüde günlük olarak üretilen makarnalar, tatlılar, İtalya'dan getirilen odun fırınında hazırlanan pizzalar bulunuyor.
Tel: (0216) 416 50 50

Cafe Crown

Caddebostan'da yer alan Cafe Crown da kahve tutkunları için önerebileceğimiz bir adres. Mekanda klasikleşmiş filtre kahve, cafe latte, moccachino, espresso, cappuccino gibi lezzetlerin yanı sıra Crown'a özel kahveler bulunuyor. Kahvenin haricinde ana yemek mönüsü de oldukça geniş. Şubat ayından bu yana hizmet veren mekanda kablosuz internet bağlantısı da var.
Tel: (0216) 467 31 77

Ece Koçal

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Dışarı çıkmadan önce
 Operadaki Hayalet beyazperdede
 Sinema dopdolu
 Efsaneler ve kara mizah
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Yediden yetmişe herkes aynı şeyi arıyor
 Herkese göre bir DVD var
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Çocuklarıyla vakit geçirmek isteyenlere
 Jimmy Hendrix'in ruhu Ankara'da
 Bu Divan'a oturulur
 Elif'in mutfağından
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Fener'e golüm var
Fener'e golüm var
İkinci yarıda attığı 10 golle Kartal'ı taşıyan Gökhan Güleç ilk kez...
Blackburn de talip
Blackburn de talip
Ahmed Hassan'a Anderlecht'ten sonra İngiltere'nin Blackburn Rovers...
Ve Bakan firmayı açıkladı: UNİFAR
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Tuzla'da ortaya çıkarılan...
Balıklıgöl'ü de zehirliyorlar
Şanlıurfa'nın en önemli tarihi ve turistik mekanlarından biri olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.