kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Uzattığı eli ısırdılar

Bakan Çelik: Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da geçen yaz uzattığı eli ısırdılar. Silah çekenin yüzüne tüküreceksin.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tırmanan terör olaylarını ve MHP ile DTP'yi SABAH'a değerlendirdi: "Benim askerim, dağa ülke savunması için çıkıyor. Terörist ise öldürmek için. Terörle mücadele ederken, terör örgütüne destek artırılmamalı."

MHP kan kokusuyla büyür
"MHP ve DTP demokratikleşme istemiyor. MHP kan ve barut kokusunun olduğu yerde büyüyor. İki partinin oyları birlikte yükselir. Dağı bombalarsınız ama Gaziosmanpaşa'ya yerleşen insanı oradan söküp atamazsınız."

Terörist başına 10 milyon ytl hesabı
Çelik: "Terörle mücadeleye bir hesaba göre 200 milyar dolar akıtıldı. Ölü ya da sağ 30 bin PKK'lı ele geçirildi. Bir PKK'lıyı etkisiz hale getirmenin maliyeti 10 milyon YTL'yi buldu.


Bakan Çelik: MHP ve DTP demokratikleşme karşıtı

Milli Eğitim Bakanı Çelik, MHP ve DTP hakkında ilginç tespitlerde bulundu. "Başbakan'ın Diyarbakır'da uzattığı el ısırıldı" diyen Çelik, "MHP ve DTP kan ve barut kokusunun olduğu yerde büyüyor" dedi.

Van Milletvekili Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, son dönemde Güneydoğu'da tırmandırılan yer yer büyük şehirlere de sıçrayan terör olaylarını ve alınacak önlemleri SABAH'a yorumladı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz yaz Diyarbakır'da uzattığı elin ısırıldığını savunan Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bana göre, MHP ve DTP demokratikleşme istemiyor. MHP, kan ve barut kokusunun olduğu yerde büyüyor. Hatta MHP ve Demokratik Toplum Partisi'nin oyları genelde birlikte yükselir. 1977'de Alevi-Sünni çatışması vardı. MHP, o konjonktürde 16 milletvekili çıkardı. 1980 sonrası süreçte MHP'nin yerine kurulan Milliyetçi Çalışma Partisi ise ancak yüzde 2.5 oy alabildi. 1999 seçimlerinde, şehit cenazelerinin geldiği bir ortamda MHP yeniden yükselişe geçti ve yüzde 18'le ikinci parti oldu." Terör olaylarına karşı izlenecek stratejinin, "siyasi, ekonomik, kültürel, sosyo-psikolojik" yönleri bulunduğunuvurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

MİLYON YTL'LİK ÇÖZÜM
"Yönetilmesi en zor ülke, gayri memnunların fazla olduğu ülkedir. Geçmiş yıllarda bölgede köyler boşaltıldı. Bu insanlara, 'Nereye gidersen git' denildi. Nereye gittiler? Akdeniz ve Ege sahillerindeki illere, kasabalara yerleştiler. Oysa başka çözümler uygulanmalıydı. Örneğin, Van'ın Konalga Köyü'nde 380 hane, mezradan düze indirildi. Eskiden PKK onların sofrasına ortaktı. Bu insanlar yeni hayata kavuştu. 380 hane 3.800 kişi demek. Onlar ya devletin yanında olacaktı ya da terör örgütünün. Bu işlemin devlete maliyeti 1.5 milyon YTL oldu. 22 yılda terörle mücadeleye bir hesaba göre 200 milyar dolar akıtıldı. Ölü ya da sağ 30 bin PKK'lı ele geçirildi. Bir PKK'lıyı etkisiz hale getirmenin maliyeti 10 milyon YTL'yi buldu."

VAN, MERSİN'DEN GÜVENLİ
"Benim askerimBakan Çelik, MHP’yi ve DTP’yi suçladı.ülke savunması için dağa çıkıyor. PKK'lı ise öldürmek için. Kritik nokta burada" diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terörle mücadele ederken demokratikleşmeden taviz vermemek gerekir. Sana silah çekene buket uzatamazsın, yüzüne tüküreceksin sen de karşılık vereceksin. Ama terörle mücadele ederken terör örgütüne destek arttırılmamalı, halk kazanılmalı. En çarpıcı örnek, Diyarbakır eski Emniyet Müdürü merhum Gaffar Okan. Okan, devletin adamı olduğundan değil adam olduğundan herkes arkasından ağladı. Bit kırmakla bit ayıklanmaz. Bitin yeşerdiği ortamı ortadan kaldırmak lazım. Eskiden köylerde anneler duvarın dibine oturur, kız çocuklarının saçından bit kırardı. Ama bit nasıl bitti? Köye su ve deterjan girince Bugün dağı bombalayabilirsiniz ama İstanbul Gaziosmanpaşa'ya yerleşen insanı oradan söküp atamazsınız. O nedenle Van, Mersin'den daha güvenli bir şehir."

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Terör Yasa Tasarısı Köşk'ten dönebilir
 Özgürlükleri kısıtlarsak tuzağa düşeriz
 Cemil Çiçek'ten Roj TV mesajı
 The Washington Post iddiası: Kürtler otonomi için bastırıyor
 1 Mayıs Kadıköy'de kutlanacak
 Erdoğan namazını bile yatakta kılacak
YAVUZ DONAT
Baykal'ın seyir defteri
Dün öğle yemeğinde Deniz...
Sağlık Bakanı Akdağ'ın oğlu intihara mı kalkıştı?
Bakan Recep Akdağ'ın matematik şampiyonu lise öğrencisi oğlu koma...
Aile bütçesine katkı olsun istedim
Bir bankanın kredi kartları bölümünde çalışırken zimmetine 874 bin...
Topbaş, Göztepe Parkı'na 'farklı' bir cami tasarlıyor
Topbaş, Göztepe Parkı'na 'farklı' bir cami tasarlıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, yargıdan onay çıkarsa...
Bir ayda 600 varil
Bir ayda 600 varil
Tuzla'daki varillerin Unifar firmasına ait olduğunu söyleyen kamyon...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu