kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TV dizileriyle yeni star yaratmak zor!
TV dizileriyle yeni star yaratmak zor!
Bu işin çilesini çekerek geldim
Sibel Can'ın peşindeyim

TV dizileriyle yeni star yaratmak zor!

atv'nin iddialı dizileri 'Şöhret', 'Büyük Yalan', 'Azap Yolu'nun yapımcısı Faruk Turgut; Yeşilçam starlarının yüksek reyting yapmasını, yeni star yetişmemesine bağladı. Hülya Avşar, Gülben Ergen, Ebru Gündeş ve Seda Sayan'yla dizi çekmeyeceğini söyleyen Turgut, Sibel Can'la çalışmak istiyor.

Gold Film'in sahibi ve iddialı TV dizilerinin yapımcısı Faruk Turgut, yaklaşık 15 yıldan beri pek çok 'yüksek reytingli' projenin görünmeyen kahramanı... 17 yaşında set asistanı olarak girdiği Yeşilçam'da, oyunculuğun dışında her işi yaptığını anlatan Turgut, TV dünyasının son durumu ve ünlü oyuncularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. atv'nin iddialı dizileri 'Şöhret', 'Büyük Yalan' ve 'Azap Yolu'nun yapımcısı Faruk Turgut, televizyon ve sinema dünyasını anlatırken ünlü isimlere yönelik sert eleştiriler de yaptı. Hülya Avşar, Gülben Ergen, Seda Sayan ve Ebru Gündeş'e dizi yapmayacağını açıklayan Turgut, bir TV dizisini 'tutturmanın' sırlarını da anlattı.

'BÜYÜK YALAN' YAKINDA BİTİYOR

* atv'de yayınlanan üç diziniz var. Bu yayın sezonu sizin için nasıl geçiyor?
'Büyük Yalan', 'Şöhret' ve 'Azap Yolu' ile bu sezon bizim için çok iyi geçti. 'Şöhret' ve 'Azap Yolu' seyirciden ilgi gördü. 'Büyük Yalan' zaten 70 bölümü geride bırakarak Gold Film'in en uzun dizisi oldu. Ancak tadında kalması için bu sezon bitireceğiz. 'Azap Yolu' da bu sezon 15 bölümden sonra final yapacak. 'Ödünç Hayat' diye bir işimiz vardı; bir tek o tutmadı.

* 'Ödünç Hayat' neden tutmadı? O iş benim aslında en çok emek harcadığım işti. Yurtdışında prodüksiyon yaptık. Yönetmen 'Haziran Gecesi'nden, senarist 'Asmalı Konak'tandı. Bütün bu oluşumları bir araya getirdik ama olmadı. Nedense seyirciyle çok sağlıklı diyalog kuramadı. Türk halkı sevmedi.

'EMRAH YETENEKLİ BİR OYUNCU'

* 'Büyük Yalan'ın bu kadar uzun sürmesini neye bağlıyorsunuz?
Burada 'Büyük Yalan'ın hikayesi ve senaristin performansı çok önemli oldu. Deniz Akçay, başarılı bir senarist. Başarılı bir kast var. Seyirci sanki Muğla'da gerçekten öyle bir aile varmış gibi inandı. Halil Ergün ve Hülya Darcan'ın olması çok önemli tabii. Dizinin gelecek sezon da devam etmesi isteniyor ancak biz tadında bırakmak taraftarıyız. Burada oluşan trendi başka bir dizinin içinde kullanmayı düşünüyoruz.

* Emrah'ın faktörü nedir? İşi oyunculuk olan birçok ismin dizisi beğenilmezken şarkıcı olan Emrah'ın televizyonda tutmayan işi yok gibi! Emrah çocukluğundan beri bu işi yaptığı için Türk halkı üzerinde duygusal bir etkisi var. Özellikle 30-35 yaş üstü insanların Emrah'a bakış açısı farklı. Çocuklarıymış gibi görüyorlar. 'Acıların çocuğu' imajının seyirci üzerinde hâlâ etkisi olduğunu düşünüyorum. O yüzden Emrah'ı hemen kabulleniyorlar. Ayrıca, Emrah yetenekli bir oyuncu. Doğru projeleri tespit edebiliyor.

'ONLARLA DİZİ YAPMAK İSTEMEM'

* Yeşilçam'ın starları neden televizyonda hâlâ gözde? Dizilerde star olması gerekli mi?
Fatma Girik, Müjde Ar, Türkan Şoray, Kadir İnanır, Halil Ergün, Fikret Hakan... Sektör kendi içinde yeni isim üretemiyor. Ürettiklerinin de reyting garantisi olmadığı için hep eskilerden medet umarak bir şeyler oluşturmaya çalışılıyor. Biz de Kadir İnanır ile çalışmayı tercih ediyoruz. Sibel Can veya Ahu Türkpençe gibi 'Bir İstanbul Masalı'nda reytingi oluşmuş birini alıp, dizi yapıyoruz. Bir star olması gerekiyor yani.

* Starların reyting garantisinden bahsediyorsunuz, Gülben Ergen de star ama dizisi tutmadı! Yanlışlar var orada. Halk eski kocalarıyla görüşüp duran bir kadının hikayesini sevmedi. Bir de şu anki imajıyla oradaki görünüm çok farklı... Son dönemdeki gözlemlerime göre; magazinel anlamda göz önünde bulunanların dizilerinde inandırıcılık kalmıyor. Hülya Avşar, Gülben Ergen, Ebru Gündeş ve Seda Sayan'ın televizyonda dikiş tutturamamalarının nedeni de bu gibi geliyor bana. Yapımcı olarak bu isimlere şu dönemde dizi yapmak istemem. Çünkü tutmaz. Çok ortadalar.

'BENCE KADİR İNANIR STARDIR'

* Bir yapımcı olarak günümüzün starlarına da dizi yapmaz mısınız?
Bu grubun içinde yine halka sıcak ve sempatik gelen, bu kavgaların içinde fazla yoğunlaşmadan sıyrılan birisi var o da Sibel Can. Halka sempatik geliyor. Mesela Gülben Ergen, şov programı yapıyor tutmuyor, gündüz programı yapıyor tutmuyor. Bu isimler 'biz starız' diyor ama o zaman yaptığın işi tuttur. Yoksa starlığın tartışılır. Bence Türkiye'de Kadir İnanır, Emrah ve Sibel Can stardır.

* Eleştirileriniz biraz sert değil mi? Hayır, herkes kendine bir ad yakıştırıyor ama o adın karşılığını veriyor mu, veremiyor mu bakmıyor. Çıkıp programlardan her konuda fikir beyan edip, kendi isimlerini yıpratıyorlar. Bir insanın her şeyi bilmesi mümkün mü? Hülya Avşar her konuda fikir beyan ediyor.

* Zaten Hülya Avşar'a dizi yapmam dediniz! Yaptım, tutturamadım. 4 sene önce 6 bölüm yayınlandı. Çok iyi bir projeydi. Belki bir iş olur gene teklif ederim ama zor, tutmaz. Onunla çalışmanın başka zorlukları da var. Zaman kısıtlamaları var... "Üç gün gelir, 8 saat çalışırım" diyor. Yok böyle bir tavır. Bu işe emek ve zaman vermeyince olmuyor.

'GENÇ İSİMLERİN GARANTİSİ YOK'

* Televizyon yeni star çıkaramıyor mu? Mesela Timuçin Esen dizileri sırtlayabilecek bir star değil mi?
'Hırsız-Polis'te niye tercih edildi? Çünkü 'Gurbet Kadını' dizisindeki performansı iyiydi. Geçen sene ben de ona iş teklif ettim. Çünkü geçen yıl Timuçin Esen'in oynayacağı bir iş kesin tutacak varsayılıyordu. 'Hırsız Polis' belirli bir noktada reyting alamadı. Demek ki; Timuçin Esen seyirci için vazgeçilmez değil. Kenan İmirzalıoğlu 'Deli Yürek'i yaptı, yer yerinden oynadı. Sonra 'Alacakaranlık'ta oynadı. Çok iyi reyting alamadı. Yani bu tür insanların garantisi yok. Ama Kadir İnanır, sinema starı olduğu için televizyonda her zaman bir kitlesi oluyor, her dizisi de belirli bir ortalamayı tutturuyor. Televizyon dizisinden yeni starlar yaratmak çok zor.

BÜLENT İPEK

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yapımcıları korkuttu!
 Selvi Boylum'un Budapeşte seferi
 Deniz'in ağzını bıçak açmadı
 Dünya çocukları Belek'te buluşacak
 Ben hep eğlendiren kadın olmayı istedim
 Serginin geliri UNICEF'e
 İnancım olmadan asla!
 Kadınlar için kolları sıvadı
 Mayolarla bütünleşti
 Viagra'nın rakibinin yeni yüzü
 Kusursuz makyaj hileleri
 Derya Baykal'ın güzelliği içten geliyor
 Dermalogica kremleri bronzlaşmaya hazır
 Dost mu, arkadaş mı?
 Kilolar için geri sayım başladı 4.3.2.1
 Bahar yorgunluğunu hafife almayın
 Uçansu'ya teşekkürler!
 McQueen'den Vakko'ya: Jessica Stam
AYŞE ÖZYILMAZEL
Baldırı kalın popstar olur mu?
Sardık başa, döndük...
HAKAN & UTKU
Törkiş Fear Factor istiyoruz!
Heyecanımız gerginliğimiz...
EMRE AKOZ
'Sarı Zeybek'le damak dansı damak dansı
Bazı psikologlar...
AYŞE TÜTER
Ton balıklı ekmekler
Ton balığı (süzmeden), tereyağı,...
Demet Gülüm 25 yıl sonra yeniden dünyaya geldi!
Demet Gülüm 25 yıl sonra yeniden dünyaya geldi!
Beş yıl önce 21 yaşındaki öğretmen kızlarını trafik kazasında...
Sosyeteyi sarsan aşk skandalı!
Sosyeteyi sarsan aşk skandalı!
Sosyetenin sevilen çifti Mehmet-Elif Germiyanlıgil boşanıyor! Çifti...
Nazenin'e boğaz havası
Nazenin'e boğaz havası
Vepa Kozmetik'in veliahtlarından Önder Öztarhan'ın eşi Nazlı Hanım,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.