kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Gen'de orijinal hiçbir şey yok!
'Gen'de orijinal hiçbir şey yok!
Ertegün istese ben bile star olurdum!
AYŞE: Top 5
HINCAL: Top 5
Pızzazz

'Gen'de orijinal hiçbir şey yok!

21 yaşında gencecik bir yönetmen olan Togan Gökbakar, Türk Sineması'nın en iyi korku filmini çektiğini iddia etti. Filmin adı 'Gen'. Başrollerde Doğa Rutkay, Yurdaer Okur ve Şahan Gökbakar var. Ha, tabii bir de Doğa Rutkay'ın tecavüz sahnesiyle, seyirci yabancı film zannediyor diye değiştirilen afişi... Film şehir dışında bir akıl hastanesinde geçiyor. Her gece bir cinayet işleniyor. Siz 'Gen'e gittiniz mi bilmiyoruz ama biz gittik ve işte konuşuyoruz.

* AYŞE: Belki size saçma gelecek ama 'Gen'i ne beğendim, ne beğenmedim diyebilirim. Bir yanda gencecik yönetmenin ilk filmi var, diğer yanda bir korku film hayranı olarak ağzımda ekşi bir tat... HINCAL: Bir defa filmin içi boş, yani hikaye doldurmuyor. Hikaye çok küçük, on dakikalık bir hikaye. Ben belgesel seyretmiyorum, kısa metraj da seyretmiyorum, 90 dakika bir şeyleri seyrediyorum ama o bir şeyler yeterli değil.

* Aslında bu bir gerilim filmi. N'olursa olsun! Gerilim filminde aşk olmaz mı? Hangi gerilim filminde aşk yok?

* 'Testere'de de aşk yoktu... Ama 'Testere'de muhteşem yan konular vardı, bunda yok. 'Hadi bitse de gitsem' diyorsun. Filmin 10. dakikasında olayı çözüyorsun, 15. dakikasında da katili tespit ediyorsun.

* İşte o işi ben yapamadım. Filmi bitmesine yarım saat kala çözdüm diyebilirim. Çünkü filmde orijinal hiçbir şey yok. Filmin temel esprisini, iki sene evvel Haluk Bilginer Oyun Atölye'sindeki tiyatroda ortaya koydu. Aynı şeyi burada birebir işlemişler. Bazı tipler, bazı sahneler birebir dünya sinemasından alınmış.

'TESTERE'DEN AYNEN NAKİL'

*
Mesela? Şahan Gökbakar'ın oynadığı lüzumsuz tip; Hannibal Lecter. Adamları öldürdükleri köhne banyo odası, 'Testere'den aynen nakil. Yani filmin hiçbir sahnesi orijinal değil. Yirmi bir yaşındaki yönetmen işe bu kadar şeyi yürüterek başlıyorsa, benim için alkışlanacak bir şey değil.

* Yürütme mi, yoksa yönetmen çok korku filmi seyretmiş ve esinlenmiş olabilir mi? Çünkü cidden filmden korku filmlerinin ABC'si var, tüm bildiklerini dökmüş Togan Gökbakar. Loş odalar, ağır yaklaşan kamera, telefonlar kesik, şehir dışında akıl hastanesi, yağmurluk giyen katil vs. Ben onları demiyorum, korku film klişeleri başka. Burada konu yürütme! Sahneler yürüme, çekimler yürütme ve ortada anlattığı bir şey yok.

* Gündeme oturan Doğa Rutkay'ın tecavüz sahnesi de var tabii... Sinema tarihinin çekilmiş en kötü tecavüz sahnesi. Utanmadan o sahneye dayanarak filmin reklamını yapmaya kalktılar. Böyle ilkel, böyle iptidai, garip, anlamsız... O sahnenin konu olarak da görüntü olarak da bir anlamı yok. Ben o sahneyi bir ilkokul çocuğuna seyrettiririm.

* Sahnenin anlamı, yıllar önce kızın annesine yapılan şeyin şimdi kızın başına gelmesi değil miydi? Yani çok zorlarsan, öyle bir şey çıkar.

'NERDE '27 NUMARA'DAKİ DOĞA'

*
Bir de ben afişlerde Şahan'ın adını görüp de filmde pek Şahan'ı göremeyince şaşırdım. Tamam tecrit hastası da; bu tip ufak roller afişe başrol oyuncusu gibi yazılmamalı sanki. Belki de reklam amaçlıdır. Tecavüz sahnesi nasıl bir sahtekarlıksa, Şahan'ın adının orada olması da öyle bir sahtekarlık. O sahnede ben de olabilirdim, Şahan orada belli değil. Birisi bana kanıtlasın o adamın Şahan olduğunu.

* Şahan'ın olduğu belli canım... Saçları, duruşu... Hayır ben inanmıyorum, herhangi bir iri yarı adam olabilir. Gelsin bana kanıtlasın onun Şahan olduğunu. Bu film baştan sona kadar seyirciyi kandırma üzerine.

* Ya Doğa'yı nasıl buldunuz? Gördüğüm en kötü Doğa! Nerede '27 Numara'da sahnedeki Doğa, nerede bu. Bu kadar istemeden oynamış.

* İstemeden oynadığını hiç sanmıyorum, röportajlarında ilk sinema filmi diye ne kadar heyecanlandığını, hatta tüm seanslara bilet aldığını okudum. Gitsinler '27 Numara'daki Doğa'ya baksınlar. Oradaki Doğa'yla alakası yok!

AYŞE&HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Golf koleksiyonu barda tanıtıldı
 Teşekkürü kabul etmedi
 Oyuncak alamayınca fabrikasında çalışmış
 Bana ne anlatmak istediğim sorulmadı
 Yemekler Ali Usta'dan tıraşlar Berber Bekir'den
 Bir korku filminde ne gerekiyorsa kullandık
 Festival tanıtımı ünlü simaları buluşturdu
 Seven insan böyle mi yapar?
 Lady Di'nin elbiseleri kapış kapış
 Artık onun da yıldızı var
 Göbeğini içine çekti
 Kanal 1'den film festivali
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Erikli...
Yeni yaşını dostlarıyla kutladı
Yeni yaşını dostlarıyla kutladı
İstanbul'un elitleri Nişantaşı'nda geçtiğimiz ay açılan Tuus'u kapı...
Baharla beraber kadınlar çiçek açıyor
Baharla beraber kadınlar çiçek açıyor
In-out
İstanbul muhteşem lale görüntüleriyle hem gözümüze...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.