kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Albümlerimin toplam tirajı birçok ünlüden fazladır
Albümlerimin toplam tirajı birçok ünlüden fazladır
'Gerçek bir müzik programı yapacağım'

Albümlerimin toplam tirajı birçok ünlüden fazladır

Yeni albümünü geçen hafta çıkaran Hakan Altun, yakında TV seyircisinin karşısına canlı performans bir müzik programıyla çıkacak. Tarabya'da sahne almayı bırakan sanatçı, artık haftanın bir gecesi Etiler'de olacak.

Müzikseverlerle ilk olarak Aykut-Hakan-Ayşe (AHA) grubunun bir elemanı olarak tanışan Hakan Altun, AHA olarak iki albüm yaptıktan sonra 1997'de askere gitmiş; askerlik sonrasında 1998'de ilk solo albümü 'Hani Bekleyecektin'i çıkarmıştı. Bugüne kadar 5 solo albüm çıkaran ve duygusal parçalarıyla büyük beğeni toplayan Altun, geçtiğimiz hafta altıncı albümü 'Küstüm Aşklara'yı sevenlerinin beğenisine sundu. "Ben bu iş için yaratıldığıma inanıyorum, ne olursa olsun benim ruhumdan çıkan şarkıları söylemeye devam edeceğim" diyen Altun; müziği için 'fantaziarabesk' tanımlamasının yapılmasına ise son derece karşı: "Bana göre müzikte fantazi yoktur. Etkilendiğiniz, yaşadığınız olayları notaya döküyorsunuz. Yaptığım müziğe verdiğim isim güncel müzik."


Yeni albümdeki şarkıların genelinde 'Yaralarım var, acılarım çok', 'Derdim çoktur, gözümde yaş', 'Sevda ektim, ihanet biçiyorum' gibi sözler göze çarpıyor. Nedir bu umutsuz aşk durumu? Kim için yazılıyor bu şarkılar?
Mutsuz anlarda yazılmış şarkılar bunlar. Bu benim tarzım. 'Küstüm Aşklara', son ilişkim bittikten sonra (Ebru Gündeş) yaptığım bir şarkı. Ben hayatımda sadece bir kişi olsun isterim; duygusal beraberlikten yanayım. Bir şarkımda da o söz var hatta: Hem dost, hem sevgili, hem deva dertlere... Sevdiğiniz insanla dost olabilir, çok güzel şeyler yaşayabilirsiniz. Ama ben son ilişki yaşadığım Ebru ile nişanlandım. İlk defa böyle bir tablonun içine girdim; annem, babam, kız isteme... Ebru Hanım bunları Beyaz'ın programında söylediği için söylüyorum. Eğer ayrıldıktan sonra söylenecekse, neden sakladık? Bu çok mutlu bir an, bunu her zaman yaşamıyoruz ki! 'Son Buse' diye bir şarkı yaptım. Ayrılırken son kez baş başa kalırsınız, bir süre sessiz durursunuz, sonra bakışmalar başlar. Ama asla sonu yoktur, bana göre sonu yoktu mesela o aşkın. Sevmeme rağmen sonu yoktu. Ben sevdiğim insanla arkadaş da kalamam. Duygusal anlamda inanılmaz şeyler yaşadığım bir insana selam veririm ama arkadaşım olamaz o benim. Son bir kere öpmek istedim, "Hayır öpmeyeceğim seni" dedi. O mesela çok üzmüştü beni. Şarkıda 'Son buseyi çok gördün ya, o çok zoruma gitti' diye bir cümle var. İçimden gelenleri, dostlarımın da mesela bir şekilde yaşayıp da anlattıklarından da çok etkilenip bir şeyler yazabiliyorum. Nazara, göze de çok inanırım...

'BANA BÜYÜ BİLE YAPILMIŞ'

* Nazara mı geldi ilişkiniz?
Nazara da gelmiştir ilişkilerim. Göz önündesiniz, bir yerde şarkılarınızı söylüyorsunuz, insanlar seviyor sizin şarkılarınızı. Kulisimden büyüler çıktı benim. Tarabya'daki evimin yatak odasındaki halıyı değiştirirken de altından muska ve büyü çıktı.

* Şimdi bu konulara girmemek olmaz ama... Aşk meşk değil mi?... (Gülüyor) Yaşadığım hiçbir ilişkiden pişmanlık duymadım. Çok dolu dolu yaşadım ben. Hayatım boyunca da sevgilim varken asla aldatmadım. Kimse çıkıp da "Yalan söylüyor, böyle böyle yaptı" diyemez. Duygusal anlamda bir beraberliğim olduğunda ama! Ayrıldıktan sonra çok da çapkın bir adamımdır. O durumda herkes çapkındır bana göre. Bizim sektörde bir ilişki 6 ay sürüyorsa ayrılık sonrası kavgaları, birbirlerine laf atmaları 1 yıl sürüyor. Ama hiç kimse benim ağzımdan bir röportajımda "Bana böyle yaptı; şöyle dedi" duymaz, demem.

* Çok mu canınız yandı? Çok... İki kere; zaten malum... Çünkü ben düzenli ilişkileri yaşamayı seviyorum. Benim hayatımda kesinlikle bu olmalı.

* Bitti mi bu acılar peki? Bitti... Çok duygusal olmama rağmen çok da mantığıyla hareket eden bir insanım. Benim bir ilişkim 14, biri 22 ay sürdü. Ben son ilişkimde (Ebru Gündeş) biraz da mantıklı düşünmek zorundaydım çünkü karanlığa yürümeyi hiç sevmem ben; ışık varsa giderim.

* Karanlık mıydı sonu? Bana göre öyleydi, bir şeyler olacaktı. Onu hissettim, üstelik inanılmaz büyük bir sevgim vardı.

* Peki hiç suçluluk hissetmediniz mi? Kendinizi hatalı bulmadınız mı? Hissettim, hatalar hem benden, hem de ondan kaynaklanıyor olabilir. Kimseyi de suçlayamam, o suçlu demiyorum. Ben zor bir adam değilim ama işim dolayısıyla kız arkadaşımın çok zorluklar yaşadığını biliyorum. Çünkü 5 sene boyunca saat 22.00'de evden çıkıp 24.00'de sahneye çıkıyordum 02.30'da sahneden iniyordum 03.30'da geliyordum eve. Bunun sıkıntılarını çektim, çektirdim. Ama ben bir ilişkiye başlarken bunu söylüyordum.

SERAY'I ELEŞTİRMEK YERSİZ

* Bir müzisyen olarak Seray Sever'in albümü hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tercih meselesidir, herkes albüm yapabilir. TV'de çıktığında kumanda elinizde, değiştirebilirsiniz. Radyoda dinlemek istemiyorsanız değiştirebilirsiniz, albümünü almazsınız. Ama insanları karalarcasına eleştirmek olmaz. Sadece müzisyen olarak fikrimi söyleyebilirim. Çünkü söz konusu kişiyle duygusal anlamda bir şeyler yaşamıştım. Çok iyi biliyorum ki benim yerimde başka insanlar olsaydı; magazin programlarından çıkmazlardı. Açıkçası Seray'ın albümünü dinlemedim. TV'de gördüm şarkıları. O çıplak ses dedikleri konu var ya... Seray Sever'i eleştiren insanları dinliyorum, 'dinime küfreden Müslüman olsa' sözü geliyor aklıma. Yorumculuk değil tabii ki ama buna kimse karar veremez, ben de karar veremem.

* Seray Sever'le birlikteliğiniz sırasında bir çalışma yapmak istediğini söylemiş miydi size? Evet öyle bir isteği vardı. Şan eğitimi alıyordu. Ama bunu konuşmamıştık hiç biz...

* Biri var mı hayatınızda? Yok. Hiçbir zaman da saklamadım ben. Öyle şeyler yaşadım ki; ben, sanatçı arkadaşım ve onun kız arkadaşı evde oturuyoruz. Ertesi gün o arkadaşımın TV'de röportajı var, 'biri var mı hayatınızda' diyorlar. 'Yok' diyor. O kızın gururunu hiç mi düşünmüyorsun? Bunu niye yapar insanlar? Eğer benim sevgilim var diye albümümü almayacaklarsa almasınlar!

SEZEN BAŞARAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Star Avı'nda kategori krizi
 'Vizyona girmeyecek' iddialarına afişli cevap
 Kate kokainci kokainci sevgilisiyle evleniyor
 Evlat edinecekler
 Görevlerim bakımlı olmama engel değil
 Wingwoman'lar utangaç erkekleri kızlarla tanıştırıyor
 Ne kadar önemsiyor
 Kapana kısılacaksınız
 Connery Indiana Jones 4'te
 Üçüncü 'Temel İçgüdü' Sharon Stone'a emanet
 Parfümünüz plaja gitmeye hazır
 Yaz çiçekleri gibi kokun
 Erkekler için enerjik seri
 Anneleri kırmızı halıda hep yanlarında
AYŞE ÖZYILMAZEL
Gel gel sarışınım geeel!
Aaah ah adaletin bu mu dünya?...
HAKAN & UTKU
Canlı böcekten takı
ABD'li bir takı tasarımcısı,...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle...
İklimler ergenliği etkiliyor
İklimler ergenliği etkiliyor
Ergenlik dönemine giriş; çevresel, yapısal ve genetik etkenlere bağlı...
Kırmızı ışıklardan 'jet hızıyla' geçtiler!
Kırmızı ışıklardan 'jet hızıyla' geçtiler!
Önceki gece Kuruçeşme-Beşiktaş hattında üç kez kırmızı ışıkta geçen...
'Tepetaklak' Köşk'e çıktı
'Tepetaklak' Köşk'e çıktı
Tiyatro İstanbul tarafından sahnelenen 'Tepetaklak'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.