kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bana albüm yaparsa Nazan'ın kariyeri zedelenirmiş!
Bana albüm yaparsa Nazan'ın kariyeri zedelenirmiş!
Para huzur getirmez
ŞÖHRET olmak boş!
Benim için mekanın içkisiz olanı şart değil her yerde sahne alırım

Bana albüm yaparsa Nazan'ın kariyeri zedelenirmiş!

Dördüncü albümü için sekiz ay boyunca Nazan Öncel ile çalışan Cenk Eren, bu sürenin sonunda Öncel'den, "Sana albüm yapmam benim kariyerimi zedeler" sözlerini duydu. Bu sözlerin canını çok acıttığını söyleyen Eren; yola Sezen Aksu'nun desteği ile çıktı.

İki buçuk yıldan bu yana dördüncü albümü 'Kiraz Mevsimi' üzerinde çalışan Cenk Eren; Nazan Öncel ile çıktığı albüm yolculuğunu Sezen Aksu ile tamamladı. Yeni albümüyle birlikte müzik dünyasına yeni bir tanım da getiren Eren, şarkı okumalarında kendisine yardım eden Levent Yüksel'in adını, albümde 'Yorumcu Koçu' olarak geçirmiş. Eren, yorumculuk konusundaki iddiasını ise şöyle dile getiriyor: "Artık bu işte iyi olmak için sabahlara kadar tırnaklarımı yemiyorum!"

ALBÜME 2.5 YIL ÇALIŞTIM

* Her yeni albüme bir Sezen Aksu şarkısı alınmalı mıdır?
Ben de her şarkıcı gibi Sezen'den şarkı söylemeyi çok istedim. Çünkü o çok özel bir kadın, bir fenomen. Şarkıyı istedikten sonra aradan bir ay geçti ve artık aramayacağını düşündüğüm bir gece yarısı beni arayıp "Şarkın hazır" dedi. Stüdyoda defalarca 'Kiraz Mevsimi'ni dinledik. Çok güzel bir şarkıydı. Çok da güzel bir hikayesi var: Bir gün Ayhan Bermek'in çiftliğinde yemek yiyorlarmış. Bermek, bahçeye kiraz ağaçları dikmekten bahsetmiş. Eşi 'fidan alalım' deyince, Ayhan Bermek "Ben ağacını dikeceğim, onların büyümesini bekleyemem, önümde kaç kiraz mevsimi kaldı ki?" demiş. Sezen de bu şarkıyı yapmış ve benim iyi yorumlayacağımı düşündüğü için bana vermiş. İlk defa 'çok iyi' diyebileceğim bir albümüm oldu.

ALBÜME 2.5 YIL ÇALIŞTIM

* Önceki albümleriniz güzel değil miydi?
Televizyon programlarım ve sahnem çok başarılıdır, bunu biliyorum ama bunu albümlerine taşıyamamıştım. Yapılan prodüksiyonlar, seçilen şarkılar, çalışılan müzisyenler belki benimle çok örtüşmedi. Belki de benim o zamanki yorumum yeterli değildi.

* Onun için mi Levent Yüksel ile yorumcu koçu olarak çalıştınız? Oyuncu koçunu biliyoruz da bu 'yorumcu koçluğu' nedir? Ben bu şarkıyı okuduktan sonra Sezen bana 'Sen çok güzel şarkı söylüyorsun' dedi. Bunu bana hayatım boyunca bir Sezen, bir de Nükhet söylemişti ki; ikisi de kolay beğenmez. O dönemde bir gün Levent Yüksel bana "Sen çok iyi bir şarkıcısın, neden bunun farkında değilsin?" dedi. Farkında değildim; çünkü kendime güvenmiyordum. Stüdyo ortamı beni çok sıkıyor. Orada rahat edemiyorum, istediğim gibi söyleyemiyorum şarkıyı. Bunları anlattım Levent'e o da bana "İçinde olan şeyi birlikte çıkaracağız" dedi ve çalışmaya başladık. 2.5 yıl çalıştım bu albüme. Dört şarkının okumasını Sezen, diğerlerini Levent yaptırdı. Tekniğini öğretti. Ben iddialı konuşmayı hiç sevmem ama artık evet, ben iyi bir şarkıcıyım. Hem de Türkiye'nin en iyi on erkek vokalinden biriyim. Bu kadar özel ve iyi insanın benim için bir araya gelmesi benim de kendime güvenimi artırdı. Nükhet ile dört yıllık sahne tecrübesi de çok faydalı oldu. Nükhet kimseyle boşa şarkı söylemez zaten!

* Bu albümü hazırlamak niye bu kadar uzun sürdü? Çok seçici davrandım, her şey dört dörtlük olsun istedim de ondan. Ama başta sekiz ay kaybettim. Önce Nazan Öncel ile çalışmaya başladık. Albümün prodüktörlüğünü üstlenecekti. Beni çok sevmişti.

BOĞAZINA MI YAPIŞAYIM?

* Şimdi sevmiyor mu?
Yok, seviyordur mutlaka. Benim kimseye bir kötülüğüm olmamıştır, iyi adamımdır ben. Ama sekiz ay kadar Nazan Hanım'la çalıştık, repertuvarımı seçmişti. Kendisinden de şarkı vardı. Bir gün bana, "Sana albüm yapmam benim kariyerimi zedeler" dedi ve projeyi geri çekti. Proje değil ama söyledikleri çok canımı acıttı...

* Niye böyle bir şey söyledi? Bilmiyorum, ne söyleyebilirim ki? O da Türkiye için önemli kadınlardan biridir. Ne yapayım, gidip boğazına yapışıp 'bana albüm yapacaksın' diyemem ki... Ama Nazan'ın şöyle bir durumu var: Ona yöneltilen suçlamalara hiç cevap vermiyor ama bence artık hayranları için buna cevap vermek zorunda. Çünkü hayranları da 'bizim hayran olduğumuz kadın neden böyle, herkes buna bir şey söylüyor bu neden susuyor' diye düşünecektir. Ben insanların kariyerini zedeleyecek bir adam değilim. Ne yaptığım işlerle, ne de hayattaki duruşumla bugüne dek kimseye zarar vermedim...

SEZEN'DEN UMUDUM YOKTU

* Sekiz ay sonra her şeye yeniden mi başladınız?
Evet. Sezen'den şarkı istedim ama Nazan ile yaşadığım şeylerden dolayı 'acaba verir mi' diye de bir tedirginliğim vardı. Belki vermez diye düşündüm. Ne bileyim, kötü bir şey yaşamıştım çünkü...

İPEK DURKAL - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Tiyatroda gişe rekoru kamuda
 Eleştirilere hazırlıklıyız
 Ünlüleri uçuran şov Türkiye'ye geliyor
 Şöhret dünyasından zengin kalkışı yaptılar
 Akademi Türkiye'ciler Başarıyı Yakaladı
 Suçu olmayan da okkanın altına giriyor!
 'Sevgilim değil, arkadaşım'
 Yalnız kalmamak için!
 Almodovar yeni filmi 'Volver' ile memleketine dönüyor
 'Buz Devri 2' rekor kırdı
 Reeve çiftinden geriye küçük oğulları kaldı
 Diaz tazminat davasını kazandı
 Jessica Alba'nın Playboy kavgası
 'Nicole beş para etmeyen birisi'
 'İlk aşkı' üvey kız kardeşi
RAHŞAN GÜLŞAN
Kaplumbağa ile fındık kıracağı
Pazartesi günü,...
HAKAN & UTKU
Seslenişten karakter tahlili
* SAĞDIÇ: Kendi ya da bir...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Kremalı...
Tombul çocuğunuzun yüksek tansiyonu olabilir
Tombul çocuğunuzun yüksek tansiyonu olabilir
Şişmanlık; çocukta ve ergende birçok organ ve sistemi etkiler.
Blackk'teki partilere ünlü yağıyor
Blackk'teki partilere ünlü yağıyor
Bu kış sezonuna damgasını vuran mekanlardan biri olan Ortaköy'deki...
Pop yıldızları radyo tanıtımında buluştu
Pop yıldızları radyo tanıtımında buluştu
Pop müzik sanatçıları önceki gece yeni açılan bir radyo kanalının...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.