kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'dan sert uyarı
Gül'den Danimarka'ya ROJ TV uyarısı
Vali Güler: Hiçbir hukuksuzluğa fırsat verilmeyecek

Erdoğan'dan sert uyarı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bunların hedefi, daha da ileri gidiyorum, Türkiye'dir. Biz ülkemizinüniter yapısını, bu üniter yapısı üzerinde kimseye ameliyat müsaadesi vermeyiz, bunu da böyle bilmeleri lazım'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Bilkent Otel'de düzenlenen partisinin İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında bir konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasına, ''Her nerede Türkiye'nin başarılarına sevinemeyen, heyecanına ortak olmayan birini görürseniz, bilin ki, niyeti bozuk olan o dur'' diyerek başladı.
Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bunu teşhis ettiğimiz zaman bunların oyunlarını da bozmuş olacaksınız. Çünkü artık kendilerine bir muhatap bulamayacaklardır. Ben bunun için ısrarla diyorum ki; terörün, şiddetin karanlık propagandasına kulaklarınızı, gözlerinizi de gönüllerinizi de lütfen kapalı tutun. Bunu sadece il başkanlarına, kadın, gençlik kolları başkanlarına değil, şu anda ekranları başında bizi izleyen tüm milletimizden bunu özellikle rica ediyorum. Gönüllerinizi, kulaklarınızı, gözlerinizi buna kapalı tutun, bunu görsel ve yazılı medyamızdan da istiyorum. Özellikle tekrar rica ediyorum. Görsel medyada açıyorsunuz ki aynı şeyler dakikalarca döndürülerek veriliyor.Siz Allah aşkına kimin propagandasını yapıyorsunuz? Ben bir Başbakan olarak valimle görüştüğüm zaman bunun ne olduğunu biliyorum. Ama vatandaş bunun ne olduğunu bilemez. Vatandaş, zanneder ki burasında...Kan gövdeyi götürüyor. Sıkıntılı olan yerler de olabilir. Ama bunu yaymak, bunu televizyonlarda dakikalarca göstermek ne kazandırır? Bu, ülkeye kaybettirir.''

Yazılı ve görsel medyayı daha duyarlı olmaya davet eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bunu birlikte yapmaya mecburuz. Birlikte bu süreci kontrol altına almaya mecburuz. Bilmeliyiz ki, o zaman onların üzerinde hayat bulacakları bir alan kalmayacaktır. Bunu beraber yürütürsek, o zaman terörizmin varlık sebebi ortadan kalkacaktır. Zaten asıl amaç, propagandasını yapmak değil mi? O propagandayı da bedava yaptırıyoruz.

İster paralı, ister parasız bu zemini hazırlıyorsunuz. Lütfen, 'bu konuda bunun haber değeri vardır' diye buna bakamazsınız. Bu, milli bir meseledir. Bu, ülkenin milli bir davasıdır.''

'HEPSİ KONTROLÜMÜZ ALTINDA'

''Birilerinin dediği gibi, 'terörün üzerinden hükümeti zaafa uğratacağız' diye bunu düşünüyorsanız, kusura bakmayın, orada da siz zaafa düşersiniz'' diyen Erdoğan, çünkü bu konuda kararlı ve dayanışmahalinde olan bir hükümetin iş başında olduğunu söyledi. Erdoğan, şöylekonuştu:

''Yapılması gereken neyse bunu A'dan Z'ye bütün kuvvetleriyle yapan bir hükümet iş başındadır. Atılması gereken adımlar, ne gerekiyorsa bunlar atılacaktır. Şu anda Diyarbakır'da, Batman'da, Siirt'te gerek İçişleri Bakanım, gerek Tarım ve Köyişleri Bakanım, gerek milletvekilleri arkadaşlarımın tamamıyla beraber oradalar.

Sürekli olarak valilerimizle irtibat halindeyiz. Sudan'dan da valilerimizle, bakanlarımızla görüşüyordum. Bunların hepsi kontrolümüzaltında, takip ediliyor. Atılması gereken adımlar buna göre atılıyor. Hiçbirisi kontrol dışında değildir.''

'ANNELERE, BABALARA SESLENİYORUM'

Başbakan Erdoğan, özellikle son günlerdeki yaşanan üzücü hadiselerin kendilerini de üzdüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama bu olayların arkasında, hiç kuşkunuz olmasın ki, Türkiye'nindemokrasiyle büyümesini, özgürlüklerle kalkınmasını hazmedemeyenler vardır. Zira, Türkiye bir özgürlükler ülkesidir, Türkiye bir fırsatlarve özgürlükler ülkesi haline geldikçe onlar zemin kaybetmeye başlamışlardır. Şimdi, bu kaybettikleri zemini bu çatışmaları kurgulamak suretiyle, çocuklarımızı, kadınlarımızı istismar etmek suretiyle, onları sokaklara dökmek suretiyle bir yere varmak istiyorlar. Varamayacaklar, bunu böyle bilin.''

Erdoğan, annelere, babalara ve tüm vatandaşlara şöyle seslendi:

''Çocuklarını sokaklara dökenler veya çocuklarının terör örgütleritarafından kullanılmasına fırsat verenler, yarın ağlamanız boş yere olacaktır. Güvenlik güçlerimiz çocuk da olsa, kadın da olsa kim olursaolsun terörün maşası haline gelmişse gerekli müdahale ne ise bunu yapacaktır. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Hiç kimse yanlış bir hesabın içine girmesin. Dünyanın hiçbir yerinde şiddet ve terörü mazurgösterecek bir hak ve özgürlükler anlayışı bulamazsınız. Hiçbir demokrasi standardı bu tür şiddet olaylarına müsaade vermez, veremez. Şiddet meşru bir hak arama yolu değildir. Buradan açıkça söylüyorum; bunu yapanların niyetlerini de kimliklerini de biliyoruz. Bunu da böyle biliniz. Ellerindeki o taşların hedefi de amacı da bellidir, bunu da biliyoruz. Hedeflerini gayet iyi tespit ettiğimiz için müdahale şartlarımız da bellidir. Ama hepsinin zamanlaması vardır. İnsanımızın artık tadını almaya başladığı özgürlüklere müdahale etmeyeçalışanlar karşısında bizleri bulacaktır. Bunu da böyle biliniz.'' Başbakan Erdoğan, olayları çıkaranların hedeflerinin de belli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bunların hedefleri insanımızın tadını almaya başladığı özgürlüklerdir. Bunların hedefi demokrasidir, iç barışımızdır, güvendir, istikrardır, aydınlık yarınların Türkiye'sini kurmaya giden bu yolu tıkamaktır, provoke etmektir. Bunların yolu birlik ve beraberliğimizi bozmaktır. Biz bunlara müsaade edemeyiz. Bu noktada daatılması gereken adım neyse bu adımı kusura bakmasınlar atacağız. İnsanlarımızın refahını bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Elde edilen kazanımları, aşı, işi, ekmeği yok etmeye kimsenin hakkı yok. Bu kadar açık söylüyorum. Bunların hedefi, daha da ileri gidiyorum, Türkiye'dir. Biz ülkemizin üniter yapısını, bu üniter yapısı üzerinde kimseye ameliyat müsaadesi vermeyiz, bunu da böyle bilmeleri lazım.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Özkan ve Önal beraat etti
 Osman Baydemir'e inceleme başlatıldı
 Batman'da gerginlik
 Bu ifadeler çok çirkin
 CHP: Bakan niye oturuyor?
 DYP: Esnaf sahipsiz kaldı
 Çiçek: Birçok kişi gözaltında
MUHARREM SARIKAYA
"Zararını çekersiniz..."
Danıştay Başkanı Ender...
YAVUZ DONAT
"Hacı abi" ne diyor?
DENİZLİ İpekyolu Tekstil'in...
Çocukları azarladı tavusları besledi
Herkesin peşinde koştuğu ünlü Hollywood yıldızı Charlize Theron ve...
Lüks kulüplere kokain baskını
İstanbul Narkotik polisinin düzenlediği "Kılıç" operasyonunda...
Jandarma devletin valisini bile fişlemiş
Jandarma devletin valisini bile fişlemiş
Jandarma Genel Komutanlığı, Diyarbakır'da devletin yöneticileri ile...
Okullarda çeteler cirit atıyor
Okullarda çeteler cirit atıyor
Bir ilköğretim okulunun 5 yıllık yöneticisi "Okulların önü çete dolu.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu