kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Divan'dan beş yeni orijinal lezzet seçeneği
Çikolatada kalite devrimi
Divan'dan beş yeni orijinal lezzet seçeneği

Divan'dan beş yeni orijinal lezzet seçeneği


Geçtiğimiz haftalarda ilk kez bir Türk firması beş çeşit ürünle piyasaya girdi. Divan pastanelerinin çikolata seksiyonu "Chocolat d'Origine" markası altında, şimdilik beş kaynağı belirtilmiş çikolata türünü satışa sundu. Bunlardan ikisi, içinde sadece yüzde 37 oranında kakao bulunan Java ve Papua çikolataları. Bunlar sütlü çikolatalar. İçindeki kakaonun kökeni neresi olursa olsun, çikolatanın tadına damgasını vuramıyor; fazla bir özelliği yok. Çünkü yüzde 43'ü, yani içerdiği kakaodan daha fazlası bitkisel yağlar, şeker ve süt tozundan oluşuyor. Ancak yüzde 72 oranında kakao içeren Papua Yeni Gine ve Tanzanya çikolataları, hele yüzde 74'lük kakao oranıyla Sao Thome çikolatası bunlardan farklı. Serinin gerçekten kişilikli, özellikli çikolataları bunlar. Bu özel seri Belçika'nın tanınmış çikolata üreticisi Barry Callebaut'- dan kuvertür olarak getirtiliyor. Ümraniye'deki tesislerde eritilen kuvertürler, son lezzet nüansları da ilave edilip kalıplara dökülüp piyasaya sunuluyor. Üretimi yerinde gördüm. Firma önümüzdeki günlerde tek lokmalık ve şeker ilave edilmemiş kaynağı belli çikolataları da Türk tüketicisine sunacak.
DİĞER GURME HABERLERİ
 İstediği şarabı içebilen var mı?
 Türkler evde en çok balkabaklı mantı istiyor
 Şili'de bağbozumu zamanı
 Soframızda nur kaza bela geri dur
 Küçük buluşlarıyla servet kazandılar
 Öğle tatiliniz için yemek tarifleri
 Antalyalı aşçılar Avrupa yolcusu
 "İnek eti yemek niçin yasaktır?"
 Komşuların gözü Anadolu mutfağında
 Marakeş'ten maşa, meşe köşe ve Ayşe
 Çıralı bahçeleri portakal kokuyor
 Taşköprü yerine Çin sarımsağı almayın
 Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure
 Mutfak sanatı üniversiteye girdi
 Şarapçıların savaşı sektörü ikiye böldü
 Halk mutfağımızdan sapasağlam tavuk
 Peynir şarabın tadını bozar mı?
 Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında
 Fransız mutfağının bilgi hazinesi
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
İslami holdinglerin darbesi ağır oldu
İslami holdinglerin darbesi ağır oldu
İslami holding adı altında topladıkları birikimleri batırıp birçok...
Matematik aşkta da işe yarar
Matematik aşkta da işe yarar
Üniversiteye hazırlık için gittiği dershanede harçlığını çıkarmak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.