kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeşil sahaların minik yıldızları
Yeşil sahaların minik yıldızları
Taha C.Velioğlu: Gururluyum
Arda Özgen: Galatasaray'ı tutuyorum
Yusuf Gayretli: Milan'da oynayacağım

İşte geleceğin futbol yıldızları

Danone Kupası'nda hünerlerini sergileyen miniklerin hayali gelecekte bir futbol yıldızı olmak.


Yeşil sahaların minik yıldızları

Yaşları 10-12 arasında değişen binlerce çocuk Fransa'daki Danone Uluslar Kupası'na katılmak için ter atıyor. Bursa il birinciliği de çekişmeli maçlara sahne oldu.

Türkiye'nin dört bir yanındaki binlerce çocuk Milli Eğitim Bakanlığı Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği'ne giden yolda hayallerinin peşinden koşuyor. Yaşları 10-12 arasında değişen bu miniklerin amacı, ilerde büyük bir futbolcu olmak. Kimisi bulunduğu şehirdeki kulübün alt yapısında, kimisi ise sadece sokak aralarında top koşturuyor. Ama aralarında çok büyük yeteneklerin olduğu tartışmasız bir gerçek.

AMAÇ FRANSA'YA GİTMEK
Organizasyon çerçevesinde bu yıl 81 ilde il birincilikleri düzenleniyor. 4 bin 300 ilköğretim okulundan takımların katıldığı il birinciliklerinden sonra sekiz bölgede grup birincilikleri sonucunda belirlenen takımlar, İstanbul'da düzenlenecek olan Türkiye birinciliğinde mücadele edecek. Bunun yanı sıra elemeler sırasında göze çarpan küçük futbolcular arasından en yeteneklileri Dadone Küçükler Futbol Takımı'na seçilecek. Bu küçükler 1 Eylül'de düzenlenecek olan Danone Uluslar Kupası'na katılmak üzere Fransa'ya gidecek. Geçtiğimiz hafta onların bu hayalini paylaşmak için Bursa il birinciliğine katıldık. Bursa Merinos Stadı'nda gerçekleştirilen final maçları, Süper Lig'in maçlarındaki heyecanı aratmıyordu. Bursa'nın özelliği ise alt yapıya en çok önem veren illerden biri olması. Öyle ki geçtiğimiz yıl oluşturulan ve 14 kişilik Danone Küçükler Futbol Takımı'nın sekizi Bursalı çocuklardan oluşuyordu. Fatih İlköğretim Okulu, Setbaşı İlköğretim Okulu, Vahide Aktağ İlköğretim Okulu ve Vali M. Orhan Taşanlar İlköğretim Okulu'nun yarıştığı finallerde birinciliği Vahide Aktağ İlköğretim Okulu elde etti.

DÜNYA KUPASI GİBİ
Danone Kupası Koordinatörü Kenan Öner'"Organizasyon çocukların hayalinde Dünya Kupası gibi. Çünkü Anadolu'dan gelen çocukların yüzde 90'ı ilk defa İstanbul'a geliyor. Bu açıdan baktığımızda bizim misyonumuz o yaş grubunun hayata bakış açısının değişmesi. "diyor. Dört yıldır bu organizasyonun koordinatörlüğü yapan ve aynı zamanda eski bir Beden Eğitim öğretmeni olan Kenan Öner, maçlar için Türkiye'nin dört bir yanını da gezmiş. Öner, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Mardin'de pazardan aldıkları lastik ayakkabılarla maça çıkıyorlar. Ama doğal bir yetenekleri var. Mardin'den geçen yıl 12 takım katılırken bu yıl 83 takım katılıyor. Çünkü geçtiğimiz yıl Mardin'den katılan ve Fransa'ya giden Kudbettin herkese örnek oldu. Herkes onun neler yapabildiğini gördü."

2015'İN BURSASPOR'U
Bursa il birinciliği maçlarını izleyen Bursaspor Teknik Direktörü Raşit Çetiner de bu organizasyonun çocuklar için oldukça önemli olduğu düşüncesinde: "Bu işi destekliyorum. Çünkü burası futbolun tarlası. Bu yaş gruplarındaki yetenekleri ortaya çıkarmak adına çok önemli organizasyon. Milli takımlar ve büyük kulüpler buradan faydalanıyor. Zaten bu çocukların bir çoğu bizim altyapımızda. Yusuf bunlardan biri." 12 yaşındaki Yusuf Özgen'in antrenörü Musa Öztürk ise organizasyonun önemini şöyle anlatıyor: "Bu maçlar sayesinde futbolcu kimlikleri çok gelişiyor. Basının ilgisine ve medyatik olmaya alışıyorlar. İlerdeki yaşayacakları sorunları şimdiden halletmiş oluyorlar. Onlar zaten 2015-16 Bursaspor kadrosu." Raşit Çetiner ve Musa Öztürk'ün anlattığı Yusuf'un hikayesi de aslında oldukça ilginç. Yaklaşık iki yıl önce Bursa'da mahalle arasında top oynarken o zamanın Yıldırım Belediyesi Başkanı Kadir Altınöz'ün dikkatini çeker. Altınöz bu çocuğu çok yetenekli ve sempatik de bulunca Bursaspor'a söyler. Bursaspor'un altyapısına alınan Yusuf o kadar başarılı olur ki Fransa'ya gider. Babası bir çay ocağında çalışmaktadır. Ancak antrenörleri onun bu başarısının ailesinin hayata bakış açısını bile değiştirdiğini anlatıyor.

Ece Koçal

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Eşeğe binmek için 41 yıl sonra Antalya'ya geldi
 Renkli biri değilim evden dışarı çıkmam
 Elektrik trafolarını minyatürle süsledi
 Aziz Dede'nin torunları geleceğe umutla bakıyor
 Onların gönüllü koruyucuları var
 Nino'nun renkli rüyaları
 'Patlayıcı fikirler' sergide buluştu
 Jan Voss Türkiye'de
 Amerikalılar giremedi Esra Beyaz Saray'da
 Gençler seslerini Avrupa'da duyuracak
 Büyüyünce tiyatro izleyicisi olacaklar
 Evde yemek yaparken Tarkan'dan teklif geldi
 "Ey öfke, korku ve öç ustaları"
 Yeniden doğsam yine Memduh'a aşık olurdum
 Erkek adamın erkek çocuğu olur!
 Sokak sokak gezdi Nazlısı'nı buldu
 Ankara sokaklarında itlaf ekipleri olabilir
 Evcil hayvanlara diyet listesi hazırlıyorlar
 Urartular'ın en sadık bekçisi
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Önce insanım işte kimse kusura...
SUNAY AKIN
Bir dilim kahkahadır karpuz
Ülkelerinin özgürlüğü için...
FİLİZ AKIN
Mimozalar açarken
Geçen hafta yazımda hayatın...
Tohumun kontrolü çok zor
Yavuz Batur önde gelen tohum ithalatçı ve ihracatçı isimlerden... Tohumcular...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.