kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
Dışarı çıkmadan önce
Salsa ateşinde yanmaya devam
Evet demek isteyeceğiniz bir festival
Sokaktan gelme cazcı İstanbul'da
Klarnetime bir ses ver
Kadeş Antlaşması ne zaman yapıldı?
Derin Amerika'dan sevgilerle
Dünyanın bütün kadınları
'Test'ament ettik güzel gruptur
Şenlendirici ve Tayfa'sından canlı gösteri
Bir caz efsanesi
Minikler Picasso Atölyesi'nde
Eğlence 'TİM'i eylemlerine devam ediyor
Zamane çocuklarının harikaları
Bu mağaza 'çok özel'
Ejderhalar ülkesine yolculuk
Antioksidan sebze çorbası
7 gün 7 gece

7 gün 7 gece

10 Mart Cuma
Rengarenk menekşeler
Mini çay bahçesi. On beş kadar tahta masa, küçük ahşap tabureler. Ana caddenin kenarında. Etraf yeni dikilmiş türlü çeşitli sevinçli renkleriyle menekşelerle dolu. Gelip geçenleri, karşıdaki eski camiyi seyrederken çay yudumlama keyfi. Güneşte. Adı: Mekan Çınar Altı. Çarşı'ya giderken Yapı Kredi'nin yanında. (0216) 492 24 23. Üsküdar. Günlük bilgisi: Cesare Pavese. 10 Mart 1947. "Boş sokakların üstündeki sessiz ayı unuttun neredeyse."

11 Mart Cumartesi
Suyun yüzeyinde
Zemin katta. Tam deniz kenarında. Taş mini rıhtım. Ahşap güzel masalar, sandalyeler. Uzak manzara Sarayburnu, Ayasofya, ve köprü silueti. Yakın manzara Kuruçeşme koruları ve Arnavutköy. Boğazın türlü yeşil mavi halleri. Yeşil çimenlerde on iki süs kirazı ve beş defne. Öğleden sonra güneşinde filtre kahve ile rüzgar keyfi. Giriş katta iki binden fazla sanat tarihi, mimarlık kitapları. Mekan aslında bir butik otel. Kartlarında 'on the water' suya ters yansımış olarak yazılmış. Sumahan. (0216) 422 80 00.Kuleli Cad. No:31. Çengelköy. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Çengelköy İskele Meydanı'ndaki küçük park. Zaman: 5 Mart Pazar 16.00. Mermer havuz: 1. Havuza bakan bank sayısı: 7. Oturanların sayısı (yaşlı): 9, genç (1). Konuşan (ceple): 1. Meydandaki yaşlı ağaç sayısı. 14.

12 Mart Pazar
Aşk ve matematik
Kitap: İçi Yoksul. Yazar: Tahir Musa Ceylan. Merkez Kitaplar. 2006. 254 sayfalık kitaptan 7 cümle. 1. Karşılıksızlık insanı tüketiyordu. 2. Sevmek karar verilerek bitirilecek bir şey miydi? 3. Kokusu hafif, rengi gösterişsiz çiçekler şefkati ve hüznü dile getirir. 4. Aşkta ve lafta herkes çılgınca dans edebilirdi, ta ki matematik gelip, müziği kesene, ışığı söndürene kadar. 5. "Yıkılmış duvar, iyi değildir" derler zaten. 6. İnsanlar geçmişlerini daima, başkaları üzerinden kurtarırdı. 7. Yaşamda zorunluluklar vardı. Müzik bilgisi: CD. Adı: 'İtalian Beggars Songs'. Söyleyen Matteo Salvatore.

13 Mart Pazartesi
Akrilik mi yağlı boya mı?
Yıllarca İstanbul'da çeşitli, işlerde çalıştı. Sonra İstanbul'u terk etti. Köyüne döndü/yerleşti. Bir kültürevi açtı. Resim çalışmalarını orada sürdürüyor. Son zamanlarda akrilikle çalışıyor. Ama çabuk kurumasından memnun değil. Yine yağlı boyaya dönecek gibi.
Son iki çalışması köylü figürleri. Atölye soğuk olduğu için çalışmaları biraz yavaş ilerliyor. Ressamın adı: Recai Demirsöz. Tel: (0370) 735 50 81. Üçbölük Köyü, Safranbolu. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizeleri nde yer almalı? Edip Cansever. " Kıl gibi ince İstanbul yağmurunun altında"

14 Mart Salı
Yeşil tramvay
Soğutulmuş bardaklarda bira. Balkonu yol kenarına, denize bakıyor. Dışarıda iki içerde on masa. Karşıda Vaniköy'ün Kandilli'nin yamaçları. Gece denizden geçen büyük ve karanlık gemiler karşı sahilin ışıklarını geçici olarak tarar gibi karartıyor kısa bir an. Mekanın sol duvarında on adet eski Arnavutköy resmi. En üst sağ köşede yeşil ikinci mevkili tramvay resmi, sahici bir geçmişi taşıyan fotoğraf. (0212) 263 42 19. Huzur Cafe. Arnavutköy. Şikayet bilgisi: Beşiktaş Kültür Merkezi'nde 14 Mayısa kadar gösterimde olan Sizinkiler (Dünya Kaç Bucak) adlı çocuk oyunu için bilet almaya gittiğinizde rezervasyon yapmıyorlar ve uzaktan gelen anneleri küçümseyip kabaca 'bedava bu biletler' diye alay edercesine 2, 3 hafta süründürüyorlar. İnsana insan gibi davranmıyorlar.

15 Mart Çarşamba
İsli peynir Üç kardeş işletiyor (Neşe, Nesil ve Ömer Tok), üç adet genç, ince, gözlerinin içi gülen insanlar. Amatör ruhla çalışıyorlar. Sıcak bir ortamın küçük mekanlarda daha kolay yaratılabildiğini söylüyorlar. Lokanta 5-6 ay önce açılmış, sabah 9 dan akşam 11e kadar açık. Küçük ve sade görünüşlü bir yemek salonu, duvarlarda bir adet Degas balerinleri tablosu, bir de karakalem çizilmiş Kafkas dansları yapan bir çifti tasvir eden bir resim var, duvar köşelerindeki sütunlardaki iki saksıdan sarmaşıklar yere kadar uzanıyor. Abhaz ve Çerkez yemeklerinin daha çok haşlama biçiminde ve Çerkezlere has baharatlarla yapıldığını, kesinlikle salça ve yağ kullanılmadığını, gıdaların kendi yağlarının yemek için yeterli olduğunu söylüyorlar. Hemen bütün yemeklerde ceviz kullanılıyor. Yemekler günlük yapılıp tüketiliyor. Özel istek üzerine on dakika içinde mamursa (mısır unundan, içinde peynir) hazırlanıyor. Haluj sipariş edilirse hamur içinde Abhaz peyniri ve azıpka konup, haşlanıp sıcak servis yapılıyor. Yemekten sonra masaya bir tabakta Abhaz peyniri ve isli peynir geliyor. Bu harika yemek üzerine bir fincan taze demli çay da onlardan, hesap ise oldukça hesaplı: kişi başına 10 lira. Adı: Kaşık Restaurant.Düzce Abhaz Çerkez Yemekleri. Tel: (0380) 524 15 07 Son dakika bilgisi: Üsküdar'da İstavritin kilosu 10 lira.

16 Mart Perşembe
Köpek tanık
Alman yazar Sibylle Berg'in yazıp Sibel Arslan Yeşilay'ın Türkçe'ye çevirdiği "Köpek, Kadın, Erkek" Ankara'da seyirci karşısına çıkıyor. Oyunda kadınerkek ilişkisini bir köpek gözüyle irdeleniyor. Yalnızlığa cesareti olmayan bir kadın ve bir erkek, onları yalnızlıktan kurtaracak bir sıradanlıkta buluşurlar. Gittikçe absürd bir hal alan ilişkilerinin tek tanığı olan köpek ise, kadınerkek ilişkisinde kaçınılmaz olan iletişimsizliğin felsefesini anlatıyor. Oyun düzeni:17/24 Mart saat: 18.30Tiyatrosu Tel: (0312 ) 311 11 69 Hayat bilgisi: Vapurdan martılara simit atıldığı anda sadece bir martıyı izlediğinizde onun kargaşadan uzak nasıl rüzgarda kanatlarını kıpırdatmadan uçtuğunu keskin dönüşler yaptığını izleyebilirsiniz. Tarih bilgisi: 17 Mart 1949. Dışişleri Bakanı Necmettin Sadak Amerika'ya giderek Birleşik Amerika devlet adamlarıyla görüşmeler yapacak.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Yediden yetmişe herkes aynı şeyi arıyor
 Herkese göre bir DVD var
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Çocuklarıyla vakit geçirmek isteyenlere
 Jimmy Hendrix'in ruhu Ankara'da
 Bu Divan'a oturulur
 Elif'in mutfağından
 Her telden müziğin mucidi
 Türk ağzına Meksika tadı
 Amerika'nın yeni pop idolü
 Çek bir hibeş üstüne dana tuffahiye
 Dışarı çıkmadan önce
 Aşk 30 yıl sürer mi?
 Gerilim filmlerine hazır mıyız?
 En son hangi filmi izlediklerini sorduk
 Dışarı çıkmadan önce
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
'Tigana tahrik etti'
'Tigana tahrik etti'
Beşiktaş yönetimi dün Demirören'in evinde toplandı. Kavga edenlere...
Sinan Vardar devam dedi
Beşiktaş'ta geçtiğimiz hafta istifa sinyali veren altyapı sorumlusu...
Okulda bıçaklı eğitim
Önceki gün Levent'te, dün Gebze'de bir ilköğretim okulu öğrencisi...
301'den beraat ettiler
İstanbul'da polisin her gün denetim yapmasına isyan ederek "İşyerimiz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.