kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kitabımızda erken seçim yazmıyor

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin zamanında yapılacağını belirterek, ''Bizim kitabımızda erken seçim filan yok. Bu yazboz tahtası değil. Türkiye'ye hizmet tablosu'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Fatih İlçe Teşkilatı 2. Olağan Kongresi'nin düzenlendiği Topkapı Eresin Oteli'nde partililerin tezahüratları ve sevgi gösterileriyle karşılandı.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 2007 seçimlerine yeni bir motivasyon ve hücre yenilenmesiyle gireceğini ve Fatih ilçesinde de seçimden başarıyla
çıkacağını belirtti.
Partililerden hizmetlerin halka anlatılması için daha fazla enerjive çaba harcamalarını isteyen Erdoğan, partililerden çalmadık kapı bırakmamalarını talep etti. Erdoğan, hiçbir dönemde ülke yararına yapılan doğru ve hayırlı hizmetlerin toplumun yüzde 100'ü tarafından desteklenmediğine dikkati çekerek, partililerden yapılan hizmetleri tek tek anlatmalarını istedi.

Erdoğan, Türkiye sevdalısı ve dertlisi olduklarını dile getirerek,kendilerini eleştirenlerin böyle bir dertlerinin olmadığını kaydetti.Her kongrenin kendileri için bir ara yoklama ve hesap dönemi olduğunu ifade eden Erdoğan, partililerin ''ben, sen'' demeden parti için varını yoğunu ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

İCRAATLARINI ANLATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Çanakkale ve Biga'ya gittiğini belirterek, 1989 yılında Biga'ya gittiğinde meydanda kendilerini 3-5 kişinin karşıladığını, dün ise 20 bin metrekarelik pazar alanının tıklım tıklım dolu olduğunu bildirdi. Erdoğan, ''Bu ne ile oluyor? Sabırla, heyecanla, el ele, omuz omuza çalışmayla oldu. Daha da iyi olacak'' diye konuştu.
Erdoğan, Biga ile Çanakkale arasında 125 kilometrelik duble yolun yapılmakta olduğunu, vatandaşın bunu gördüğünü, doğalgazın, üniversitenin, meslek yüksekokulunun oraya geldiğini vatandaşın görerek kendilerini desteklediğini söyledi.

Kars'tan Aydın'a, Türkiye'nin kuzeyinden en güneyine kadar hizmetlerin devam ettiğini dile getiren Erdoğan, ''Bizim işimiz lafla vakit kaybetmek değil, iş üretmektir'' dedi. Erdoğan, Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 temel üzerinde yükselttiklerini ifade ederek, ''Bizim açtığımız derslik sayısı cumhuriyet tarihinin rekorudur. 3 yıla 75 bin derslik sığdıran başka hükümet gelmedi'' diye konuştu. Bu dersliklerden 15 binini hayırseverlerin yaptırdığını kaydeden Erdoğan, ''Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası''nın bu açıdan önemine değindi.

''Haydi Kızlar Okula Kampanyası'' ile okula gitmeyen 700 bin çocuktan 170 bininin okula başladığını belirten Erdoğan, ''Biz milletin bize verdiği paraların dürüst emanetçisiyiz ve bunları yeniden sahibine veriyoruz. Bunu başarmaya da mecburuz'' diye konuştu.

'2007'DE TEKRAR İKTİDAR OLACAĞIZ'

AK Parti'nin ''bir farkın partisi'' olduğunu ifade eden Erdoğan, öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 45 zam yaptıklarını, bunu küçümseyenlerin olduğunu belirterek, ''Enflasyon yüzde 7.7, yaptığımızzam yüzde 45. El insaf'' dedi.

Emniyet teşkilatı mensuplarına ve diğer meslek sahiplerine de yerigeldikçe ücret artışları yaptıklarını kaydeden Erdoğan, göreve geldiklerinde 2 bin 500 dolar olan kişi başına milli geliri, 3 yılda 5bin dolara çıkardıklarını söyledi. Erdoğan, ''2007'de tekrar iktidar olacağız ve o dönemin sonunda kişi başına milli geliri 10 bin dolara çıkaracağız. Hedefimiz budur'' diye konuştu.

SSK hastanelerini Sağlık Bakanlığı'na devrettiklerini ve hizmetlerin daha iyi yürütülmesini sağladıklarını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:
''Eğitimde, sağlıkta 3 ayağı iyi koordine edeceğiz dedik. Bunlar devlet, özel sektör ve vakıf ayağı. Eğitimde işi daha ucuza getirmek için devlet okullara yatırım yapacağına, biz 'devlet okul yaptırmasın,hizmet alımı yapsın' dedik. 'Özel sektör okullarında öğrenciler okusun, biz okula belli bir bedel ödeyelim' dedik. Bunun devlete ne kadar ucuza geleceğinin hesabını yapmadılar. Hemen irtica damgası vurdular. 'Bunu irticai gruplar için yapıyorlar' dediler. Çünkü niyetleri samimi değil. Allah aşkına, bu ön kabullerden, ön yargılardan ne zaman kurtulacaksınız? Allah aşkına, bütün bu özel okulların hepsi belli bir şahsın, grubun okulları mı? Biz yatırımlardan kurtulalım, eğitim de daha kaliteli olsun istedik.
Devleti ile özel okulu ile her şey Türkiye için olsun dedik.''Duble yolların yapımının devam ettiğini, bunun için ilk yıl 5,5 katrilyon, ikinci yıl 6, üçüncü yıl 10 katrilyon yatırım yaptıklarını anlatan Erdoğan, bu yıl da 15 katrilyon yatırım yapacaklarını söyledi.Başbakan Erdoğan, hazine arazisi olan yerlerde artık 3X3 yollar yapacaklarını kaydetti.

'KİTABIMIZDA ERKEN SEÇİM FİLAN YOK'

Başbakan Erdoğan, eğitimde, sağlıkta ve Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu hizmetleri yaparken bunların erken seçim yatırımı olarak nitelendirilmeye çalışıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:
''Bizim kitabımızda erken seçim filan yok. Bu yazboz tahtası değil. Türkiye'ye hizmet tablosu. Öyle her akla estiği zaman da seçim yapılmaz. Her seçimin bir bedeli, faturası vardır. Biz niçin bu faturayı millete ödetelim? Millet bizi 5 yıllığına iktidar yaptı. Bu, Anayasanın teminatı altındadır. Bugüne kadar uygulandı da bize gelinceneden rahatsız oldunuz? Sebep ne? 'Öyle de bu kanunu çıkaranlar dahil bugüne kadar 5 yıl hiçbirisi iktidarı götüremedi...' Onlar acze düştüyse, iktidarı götüremediyseler bize ne?''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Şemdinli'de kutlama ve gerginlik bir arada
 Erdoğan Atatürk'ten Kuran'lı atıf yaptı
 Bu kez Pollock "hasta" oldu
 Hani şirkette çalışmıyordu?
MAHMUT ÖVÜR
AK Parti'de 'Politbüro' uygulaması
Türkiye'deki siyasi...
SOLİ ÖZEL
Sıradışı bir vatandaş
Hayli sıradışı bir asker, hatta...
MUHARREM SARIKAYA
Uzlaşı kültürü
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 91'inci yıl...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Como'da Türkiye konuşunca
COMO

Bir kaç...
YAVUZ DONAT
En ideal 21 hediye
Sevdiğinize bir hediye...
Özal'ı kalbi öldürdü
Yıllardır dillenen "Turgut Özal zehirlenerek öldürüldü" iddiasına,...
Irak işgaline üçüncü yıl protestosu
Amerika'nın Irak harekâtının 3. yıldönümü nedeniyle dün Kadıköy'de...
Polis yakalayıp savcı bırakınca müdür kızdı
Polis yakalayıp savcı bırakınca müdür kızdı
MHA Genel Müdürü Kurnaz'a konuşan İstanbul'un önemli ilçelerinden...
Kartalların aşk skandalı
Kartalların aşk skandalı
Hava Harp Okulu'nda 6 öğrenci arasında okul yönetiminin de bildiği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu