kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Polis yakalayıp savcı bırakınca müdür kızdı
Yeni TCK tartışmaları bitmiyor
İşte isyan ettiren olaylar

Suç işlemeye bölgeme gelin

İstanbul'un önemli bir ilçesinin Emniyet Müdürü, polisin yakaladığı suçluların serbest kalmasına böyle isyan etti.

Hırsız, kapkaççı gibi suçluların yakalanmasına rağmen tutuklanmamasına poliste büyük tepki var. İstanbul'un en önemli ilçelerinden birinin Emniyet Müdürü, polisteki sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi:

'YEDİĞİMİZ EKMEĞE YAZIK'
"Artık yeter! Gece gündüz demeden, izinsiz çalışarak insanların canına, malına kastedenleri yakalıyoruz. Hem de suçüstü. Ama adliyeye çıkar çıkmaz serbest kalıyorlar. Elimiz kolumuz bağlı. Polise mukavemet bile suç değil."

SAVCILAR TUTUKLAYAMIYOR
"Savcılar kolay tutuklama kararı alamıyor. Bir savcı 'Bize gasp ve cinayet dışında suçlu getirmeyin' dedi. Ben de diyorum ki, suç işlemek isteyen ilçeme gelsin. Nasıl olsa bir şey olmuyor."

MÜDÜRÜ ÇILDIRTAN İKİ ÖRNEK

Hırsızlar polise bıçak çekti. Biri kaçtı. Yine hırsızlık yaparken görüldü. Polise kurşun yağdırdı. Bir eve girip bir kadını rehin aldı. Yakalandı. Serbest kaldı. Bir kişi tartışmada adam yaraladı. Silahla yakalandı. Serbest kaldı. Birkaç gün sonra başka birini vurdu. Yine silahla yakalandı. Serbest kaldı.


Polis yakalayıp savcı bırakınca müdür kızdı

MHA Genel Müdürü Kurnaz'a konuşan İstanbul'un önemli ilçelerinden birinin emniyet müdürü, yakaladıklarının adliyede serbest kalmasına isyan ederek, "Gelin ilçemde suç işleyin" çağrısı yaptı.

Ceza Kanunu'ndaki değişikliğin artından İstanbul'da adeta suç patlaması yaşandı. Özellikle kapkaç, hırsızlık gibi olaylar tırmanışa geçti. Bunun en büyük nedeni ise kanuna göre 7 yıla kadar olan suçlardan tutuklama yapılamaması. İstanbul Emniyet Müdürlüğü son dönemde artan hırsızlık ve kapkaç olaylarına karşı özel önlemler aldı. İlçe emniyet müdürlüklerinde görev yapan kaliteli emniyet kadroları bu olaylarda görevlendirildi. Ancak suçüstü yapılan sanıkların dahi serbest kalması teşkilatı isyan noktasına getirdi. İstanbul'un önemli ilçelerinden birinde görev yapan emniyet müdürünün SABAH'a yaptığı açıklamalar ise tepkinin boyutunu gözler önüne serdi. Adli olayları çözmekle görevli bir emniyet görevlisi; "Gelin ilçemde suç işleyin" deme noktasına geldi.

İSYAN ETTİREN OLAYLAR
Adının açıklanmasını istemeyen emniyet müdürünü teşkilattan dahi ayrılma noktasına getiren son olaylar üst üste geldi. Önce çok tanınmış bir kişinin evine giren hırsızlar ilçe ekiplerinin sıkı takibi sonucu çaldıkları mallarla yakalandı. Ancak daha ekipler karakola dönmeden hırsızlar mahallelerine dönmüştü bile. Bu olayın üzerinden çok geçmedi. Polisin "Malum yaş grubu" olarak kodladığı küçük yaştaki gaspçı kapkaççı çocuklar bir turist grubunun rehberini ve gruptaki bir işadamının çantalarını kapıp kaçarken suçüstü yakalandılar. Sonuç değişmedi, kapkaççılar serbest kaldı. Yapılan emniyet değerlendirme toplantısında amirlerinin "İlçenizde pekçok suç işleniyor, ama tutuklanan fail sayısı çok az. Daha iyi çalışın" demesi de morallerini yerlebir etti. İşte bütün bunlar ilçe emniyet müdürünü patlama noktasına getirip isyan bayrağını çektirdi. Müdür; "Bunlar sadece benim ilçemde de olmuyor. Heryerdeki müdür arkadaşlarımızın derdi aynı. Geçen gün bütün Türkiye izledi. Şişli gibi yüzbinlerce kişinin dolaştığı ilçede hırsızlar polise önce bıçakla saldırdı. Biri kaçtı. Kaçan daha sonra polis ekipleri tarafından yine hırsızlık yaparken suçüstü görüldü. Arkadaşlar kurşun yağmuru altında hırsızı kovaladılar. Zanlı evine girdiği bir kişiyi de rehin aldı. Sonuç ne oldu. Serbest kaldı. Hem de 28 polis kaydı olmasına rağmen."

SAVCILARIN TALİMATI
Yeni Ceza yasası nedeniyle savcıların, ileride kendileri ile ilgili bir soruşturma başlatılması ihtimaline karşı tereddüt ettiklerini de söyleyen emniyet müdürü; şöyle konuştu: "Savcılarımız tutuklama kararını kolay alamıyorlar. Bunun nedeni ise tutuklanan kişinin daha sonra serbest kalarak kendileri ile ilgili suç duyurusunda bulunması riski. Beni şaşırtan en ilginç olay ise bir savcının bana 'Bize gasp ve cinayet zanlısı dışında adam getirmeyin, birşey yapamıyoruz' demesi. O zaman ben de diyorum ki, suç işlemek isteyen benim ilçeme gelsin. Nasıl olsa birşey olmuyor. Biz gece gündüz insanların malına, canına kastedenleri yakalayacağız ama serbest kalacaklar. Yediğimiz ekmeğe yazık değil mi?" Polise mukavemet etmenin dahi artık tutuklanma gerekçesi olmamasından yakınan emniyet müdürü; şöyle devam etti: "Silahla ateş ediyor, bıçakla saldırıyor. Onlarca da sabıkası var, elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. Biz riskli bölgelerde arama yaptığımız sırada bir kişiyi gözaltına almak istediğimiz zaman bize saldıranlar olursa ne yapacağız. Gözaltına almayacak mıyız? Artık alamıyoruz da zaten."

RAMAZAN KURNAZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kartalların aşk skandalı
 Şehit kardeşinin üniformasını giydi
 Çürük raporu uğruna
ERGUN BABAHAN
Haçlı Seferleri ve sonuçları
Haçlı Seferleri'nin gizi...
FATİH ALTAYLI
Bu konu iflah olmaz
Bir kişi bir ülkenin imajına ne...
UMUR TALU
Esas ödül
Müsaadenizle... Pek adetim olmadığı üzre...
ERDAL ŞAFAK
Nevruz ve yeni süreç
Kendimizi hazırlamak zorundayız:...
Avrupa onu konuşuyor
Göçmenlerin "batıya uyum tepkisini ölçmek için eşcinsel çiftleri...
Belarus seçiminde de yine 'Soros parmağı'
Ukrayna, Gürcistan ve Kırgızistan gibi eski Sovyet ülkelerindeki...
Fener aktif dinlendi
Fener aktif dinlendi
Ankaragücü karşısında durgun görünen F.Bahçe, G.Saray'la oynayacağı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu