kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ne yapıyorum da komik oluyorum?
Ne yapıyorum da komik oluyorum?
İnadımla bir eşeği sollarım

Ne yapıyorum da komik oluyorum?

Ödül zengini 'Babam ve Oğlum' filmindeki komik gelin rolüyle büyükbeğeni toplayan Binnur Kaya: "Hayat bana çok acımasız geliyor. Komedi bu acıyı hafifletmek için işe yarıyor".

Çocukluk yıllarında İlhan İrem ve Sakıp Sabancı taklitleri yaparak yakınlarını güldüren Binnur Kaya, şimdilerde canlandırdığı karakterlerle kariyerinin zirvesine yükseldi. Eli ayağına dolaşan, saf ve her durumda güleryüzlü tavırlarıyla sempati toplayan genç oyuncu; hakkında merak edilenleri Hülya dergisinin yeni sayısına anlattı:

* 1995'te Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü bitirip İstanbul'a geldim. Televizyondaki iş işim 'Hülya Avşar Show'du. Ondan önce tiyatro yapmıştım, sonra diziler başladı.

*
BKM ekibiyle 'Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü' ve 'Bana Bir Şeyhler Oluyor' oyunlarında rol aldım. Ardından Tunç Başaran'la 'Kaçıklık Diploması' ile 'Abuzer Kadayıf', Ömer Vargı'yla 'İnşaat' ve 'Çağan Irmak'la 'Babam ve Oğlum' geldi.

* Okul bittikten sonra 3 yıl Bodrum'da animatörlük yaptım. Aslında oyunculukla hiç alakam yoktu. Ortaokulda yan flüt çalmak istiyordum. Liseye doğru ise okyanus bilimci olmaya karar verdim. Bir gün bir komşumuz bana 'tiyatroyu düşünsene' demişti. Her şey ondan sonra gelişti.

*
Lisedeyken bir gün gazete ilanında amatör tiyatroya sınavla oyuncu alınacağı yazıyordu. Herkes Shakespeare'le hazırlanmış, bense Shakespeare'in kim olduğunu bile bilmiyordum. Kendi yazdığım bir oyunla, üzerimde lise formam, sırtımda çantamla gittim sınava. Durum hoşuma gitti, devam etmek istedim.

'EGOLARIMI KIRIYORUM'

* Şu anda hiçbir idealim yok. Okurken bir ideal uğruna yaşadığını zannediyorsun ama hayatta her şey bir bütün. Biz de bir bütünün parçasıyız diye düşünüyorum şimdi. Yarın ne olacağını bilmediğimize göre idealler manasız oluyor.

*
Egolarımı kırmaya çalışıyorum. Sahnede olup, kendimi göstermek mi; yoksa sahne üzerinde egomu sıfırlayıp hep beraber bir şeyler paylaşmak mı? Seyirci bizi alkışlarken ben de onları alkışlamak istiyorum; saatlerce oturup seyrettikleri için.

* Hayat bana çok acımasız geliyor. Komedi belki bu acıyı biraz daha hafifletmek için işe yarıyor. Benim işlerimin iyi gitmesi, üşümüyor ve tok olmam, o günü iyi geçirmem için yeterli değil.

'İSTANBUL'LA BULUŞTUM'

*
Okul yıllarında yakınlarım komik biri olduğumu düşünürdü. İnsanlar içinde bulundukları birçok durumda komik görünüyor. Ben bunu dile getirince komik olarak algılanıyorum. Aslında komik olmak için yapmıyorum. Ne yapıyorum da komik oluyor, anlamış değilim.

* Deniz tutkusu yüzünden İstanbul'a geldim. Başka bir yere de gidebilirdim ama buluşalım istedim İstanbul'la. Gece gündüz açık denizlerde olmak, sonumuzu bilmeden gitmek isterdim.

'HAYAT İÇİNDEKİ BAŞROL'

*
Ben keşfedilmeye inanmam. Kim kimi keşfediyor? Bunu küstahlık olarak söylemiyorum. İyi bir şey yapıyorsam bu görülüyordur. Yaptığım işlerden yana çok şanslıyım. Arkamda hep iyi bir ekip oldu. Şu anda seyredilen işlerin içinde olduğum için adım geçiyor. Bitince ne olur bilmiyorum. Şöhret sevdasına kapılmış değilim.

* "Tiyatro okudum, tiyatrodan başka bir şey yapmam" diyordum. Sert bir düşünceymiş. Hatta televizyona çıktığım için üzüldüğüm zamanlar oldu. Aslında bu hayat içindeki başrolün senin olduğunu zannetmekle ilgili bir şey. Merkezden kendini biraz alman gerekiyor.

'KARAKTERLER BENZİYOR'

*
Canlandırdığım karakterlerin birçok yönüyle birbirine benzediği söyleniyor. Evet biraz öyle. Bir de ben o karakteri canlandırırken bu malzemeyi kullanıyorum. Bu ses, bu vücut! O yüzden verdiğim tepkilerde ister istemez benzerlikler oluyor. Farklı rollerin de elimden geldiğince üstesinden gelmeye çalışıyorum. Çeşit güzeldir.

* İdealim olmadığı için paniğe kapılmıyorum. Unutulmak önemli değil, yarın başka bir iş de yapabilirim. Evimdeki eşyalar dahil, her şeyden vazgeçebilirim. Bu çok büyük bir özgürlük ve bana güven veriyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Aşk nasıl besleniyor?
 Hindistan'dan Linda Geçti
 Çanakkale şehitleri için albüm yapacak
 Başkent Moda Günleri başladı
 Kar üstündeki klibe bikini sansürü geldi
 Selin'e teselli
 Ayrılık rüzgarları Lara'yı da etkiledi
 Erkeklerin durumunu acıklı buluyorum!
 Zehra bir özürlü ile evlenebilir mi?
 Botoks gerçeğiyle yüzleşin
 Sanki fondöten sürmemiş gibi
 Eşcinsellere kiralık yok!
 Gösterişli bakışlar için maskara
 Dudaklarınız koruma altında
 Fiat gecesinden yakın plan Ajda fotoğrafı
 Dansı sevmiyor Bush'a kızıyor
 Hollywood'da ne var, ne yok
AYŞE ÖZYILMAZEL
En geyik oyun!
27 Numara geyiğin dibine vurmuş! Şimdi...
HAKAN & UTKU
Pastorize Unakıtan savunmaları
Hem Meclis'e hem...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Pırasalı...
Modern yaşamdaki zararlı etkilere son!
Modern yaşamdaki zararlı etkilere son!
Şehir hayatının olumsuz etkilerini üzerinizden atıp, stresle birlikte...
Neyi paylaşa madılar?
Neyi paylaşa madılar?
Geçen perşembe Kuruçeşme'deki Blackk'te, Hülya Avşar'ın boşandığı eşi...
Sosyetik savaş mahkemelik oldu!
Sosyetik savaş mahkemelik oldu!
Ceyla Gölcüklü ile Siren Ertan Çarmıklı'nın arasında günlerdir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.