kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal: Unakıtan'ı mahkemeye vereceğim
Gergin gensoruda "şerefsiz" tartışması
Baykal: Unakıtan'ı mahkemeye vereceğim
Oylamaya 17 AK Parti milletvekili katılmadı
"Hortumcular Vadisi-Türkiye dizisi yapılsın"
Kumkumoğlu: Yeni iddialar yağmur gibi
Şirin: Kızınız kontör alıp satma işine girdi mi?
Kızılcıklı: Önerge hukuki belgelerden uzak
Erdoğan: Gensoru olayı ciddi bir olay, sulandırmak doğru değil

Baykal: Unakıtan'ı mahkemeye vereceğim

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, hakkında çeşitli iddialarda bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı mahkemeye vereceğini bildirerek, ''Eğer hakkımdaki iddialar doğruysa siyaseti noktalayacağım. Doğru değilse Unakıtan Maliye Bakanlığı'ndan istifa edecek mi?'' dedi.Baykal, Unakıtan hakkındaki gensoru görüşmelerinin ardından, TBMM'deki çalışma odasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.Unakıtan'ın, gensoru önergesine konu olan suçlamalara ilişkin verdiği cevabın iddialara aydınlık kazandırmadığını ifade eden Baykal,Maliye
Bakanı'nın her zaman polemikleriyle, konuyu geçiştirmeye çalıştığını savundu.

Kemal Unakıtan'ın konuşmasının bir bölümünde, kendisine yönelik suçlamalarda bulunduğunu kaydeden Baykal, ''Bu anlaşılabilir bir tablodeğil. Maliye Bakanı'nı bu görüntü içinde görmek, acı bir tablo. Aciz,kendisini savunamayan, başkalarına yönelik gerçekle ilişkisi olmayan suçlamalar yapmaya gayret eden, perişan bir Maliye Bakanı görüntüsü...'' diye konuştu.Baykal, hakkında bugüne kadar ortaya atılan iddiaların hiçbiri kanıtlanmasa bile Unakıtan'ın bugün Meclis'te sergilediği tablonun, görevden uzaklaştırılması için yeterli olduğunu öne sürdü.

''SUÇLULUĞUNUN EN BÜYÜK BELİRTİSİ''

Unakıtan'ın, toplumun saygıdeğer insanları hakkında iftiralarda bulunmak zorunda kaldığını, ''perişan, çırpınan, ona buna çamur atan''bir Maliye Bakanı görüntüsü verdiğini savunan Baykal, bu tablonun, bu kişinin suçluluğunun en büyük belirtisi olduğunu ifade etti.

Baykal, ''hakkındaki iddiaların gerçekle ilişkisi olmayan, perişanyalanlar olduğunu'' ifade etti. Unakıtan'ın, kur patlamadan hemen öncekendisinin para değişimi operasyonu yapıp yapmadığını, suçlayıcı anlayış içinde ifade ettiğini, yani ''sen, kur patlamadan önce elindeki parayı dövize geçirdin, sonra kur patlayınca bundan büyük para kazandın'' dediğini kaydeden Baykal, şunları söyledi:

''Kim bunu söylüyor, Maliye Bakanı söylüyor. Kime söylüyor, Ana muhalefet partisi liderine söylüyor. Bu çok ciddi bir iddia, çok önemli saptama. Bu iddia eğer doğruysa ben siyaseti noktalayacağım. Eğer bu iddia doğru değilse Maliye Bakanlığı'ndan istifa edecek mi? BuMaliye Bakanı'nın kaçıncı yalanı? Maliye Bakanı yalan söyler mi, Maliye Bakanı sözüne güvenilmeyen, söylediği doğru olmayan bir insan olarak şöhret sahibi olabilir mi? Yok böyle bir şey. Benim hakkımda yapılmış pek çok iftiranın bir yenisi... Boş, geçersiz...''

''BÖYLE BİR OPERASYON YAPSAM KİME NE?''

Baykal, bu konudaki iddiaları yazan bir gazeteci hakkında dava açtığını ve dava sonucunda böyle bir durumunun olmadığının ortaya çıktığını söyleyerek, şimdi de Maliye Bakanı Unakıtan'a, hakkındaki iddiaları ispatlaması için dava açacağını belirtti. Suçlamanın yapıldığı dönemde milletvekili bile olmadığını ifade eden Baykal, ''Ben böyle bir operasyon yapsam kime ne? Böyle bir operasyon yapmadım. Bu, mahkeme kararı ile tespit edildi, bir kez dahatespit ettireceğiz bunu. Maliye Bakanı kendi hesabını vermeyi bırakmış, olmayan suçlamaları bize yöneltiyor'' diye konuştu. CHP lideri Baykal, Unakıtan'ın kendisi hakkında, ''gaspçı, kamu arazisini işgal ettiğini ve havuz yaptığını'' söylediğini anımsatarak,''Bütün bunlar zavallı yalanlardır. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Dünyanın hiçbir yerinde bu duruma düşmüş bir Maliye Bakanı olmaz'' dedi.

KOOPERATİF YÖNETİCİSİ UNAKITAN'A MEKTUP GÖNDERDİ

Unakıtan'ın daha önce, evinin tapusunun olup olmadığını sorduğunu anımsatan Baykal, evinin bulunduğu kooperatifin yöneticisi Ertekin Durutürk'ün Unakıtan'a mektup yazarak, ''Size yanlış bilgi vermişler, söyledikleriniz doğru değil'' dediğini ve gerçekleri açıkladığını bildirdi.
Baykal, mektupta, ''Sayın Baykal 16 Aralık 1998'den beri kooperatifimizin üyesidir. Baykal'ın bulunduğu imar adasının hem tapu hem de inşaat ruhsatı vardır. Kuralar 17 Aralık 2000'de çekilmiş ve konutlar hak sahiplerine teslim edilmiştir. Konutların üyelerimiz tarafından yapılacak kısımları da tamamlandığında sayın Deniz Baykal da dahil olmak üzere 790 üyemize konut tapuları devredilecektir'' denildiğini kaydetti.

''İŞGAL, GASP YOKTUR''

Kooperatif üyeliğiyle ilgili, suçlama konusu olacak hiç bir eksiklik ve yasadışı durum olmadığına işaret eden Baykal, ''İşgal, gasp yoktur. Havuzumuz yoktur. Hakkımız olmayan bir yeri kişisel kullanımımız için değerlendirdiğimize yönelik hiçbir yapılaşma söz konusu değildir'' diye konuştu.Deniz Baykal, Unakıtan'ın kimseye soru sorma hakkı ve kendi hesabını vermeden kimseye suçlamada bulunmasının mümkün olmadığını söyledi.

SORULAR

CHP Genel Başkanı Baykal, bir gazetecinin, ''Unakıtan'ın, lojman kullanımına ilişkin hakkınızda bir suçlaması vardı'' şeklindeki sözleri üzerine, ''Tamamen o zamanki yönetmelik, uygulama ve Meclis Başkanlığı'nın bilgisi ve anlayışı doğrultusunda bir değerlendirme olmuştur. Meclis Başkanlığı'nın bu konuda aldığı her karar benim içinde bağlayıcı olmuştur ve onun gereğini de her zaman yerine getirmişimdir'' dedi.
''Vergi vermediğiniz belirtiliyor'' sözleri üzerine Baykal, ''Bütün vergi daireleri, maliye teşkilatı ve hesap uzmanları emrinde olan Maliye Bakanı, bizim eksiğimiz, noksanımız varsa bunu niye şimdiye kadar ortaya çıkarmadı? Varsa ortaya çıkar ve hesabını sor. Maliye Bakanı bunu yapacağına dedikodu yapıyor, onu bunu suçluyor'' diye konuştu.CHP Lideri Baykal, ''Vergi zafiyetim olsa bunun hesabı çoktan sorulurdu'' dedi.

''BOŞ YERE ÇALI DİBİ TAŞLIYOR''

Baykal, ''Maliye Bakanı, boş yere çalı dibi taşlıyor, tamamen boş konuşuyor. Bunları ciddiye almak, tartışmak istemiyorum. Orada (Genel Kurul'da) yanıt vermediğim için burada söylüyorum'' diye konuştu. ''Servet beyanınızı niye eşiniz ve çocuklarınızın kapsamadığını söylüyor'' sözleri üzerine Baykal, ''Nereden biliyor? Servet beyanımı Maliye Bakanı'na vermek durumunda değilim. Beyanımı muhataplarıma yasanın öngördüğü şekilde veriyorum'' dedi.Baykal, gensoruyu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ''Ortada'' dedi. ''AKP'li milletvekillerinin vicdan sorunu var mı?'' sorusuna Baykal, ''Bilemiyorum. Rakamlar, sayılar, böyle bir partiyi rahatlatacak vicdan sorunu bulunduğunu göstermiyor'' yanıtını verdi. Deniz Baykal, başka bir soru üzerine Unakıtan hakkında 4. gensoruyu verebileceklerini söyledi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan: Sezer ve Org. Özkök'ün açıklamalarına saygı...
 Baykal: Hiçbir iddianame, Şemdinli iddianamesi kadar...
 Terörist Erdal temyize gidiyor
 'Şimdi daha Büyükanıt'
 AK Parti gündemini değiştiren kadın
 Başbakan korudu: Susun dinleyin!
 Eski milletvekili yumruğu çaktı
 Kongo'dan Arınç'a ilginç tavsiye
 CHP'nin spekülasyon kaygısı
 CHP'li Haluk Koç'a 'kıvırtma' fezlekesi
MUHARREM SARIKAYA
AK Parti'nin yol haritası...
AK Parti'nin önceki gün...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Çankaya oyunu için erken
Dün Yeni Şafak gazetesinde...
YAVUZ DONAT
Kızılcahamam fotoğrafları
İktidar partisi...
Bu pist sonunda can alacak
Atatürk Havalimanı'nda birçok kazanın yaşandığı kısa pistte İran...
Efsane Türk otelci
ABD, Hollywood'un ünlü yıldızlarının gözdesi Peninsula Beverly...
Üç büyük Mason locadan atılıyor
Üç büyük Mason locadan atılıyor
Masonların eski Büyük Üstadı Kaya Paşakay, genel sekreteri Koray...
Katliam bombasına özür
Katliam bombasına özür
Van'da 9 Mart tarihinde meydana gelen ve 3 kişinin öldüğü, 19 kişinin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu