kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Van’dan bir umutla Tokat’a geldiler. Kelkit Çayı’nın kenarında sessiz sedasız gün boyu beklediler...
Canları orada kaldı
Otobüs firmasına dava açılıyor
Bir hafta sonra evlenecekti

Canları orada kaldı

Van'dan gelen yolcu yakınlarının umutları bir bir tükeniyor. Kelkit Çayı sevdiklerini geriye vermedi. Devrilen otobüste ölenlerden 22'sinin cesedine ulaşıldı, 15 kişi ise hâlâ kayıp.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde Kelkit Çayı'na devrilerek suya gömülen otobüste bulunan yolcu yakınlarının çaresiz bekleyişi gün boyunca sürdü. Çıkarılan ceset haberlerini alan bazı yolcu yakınları sinir krizleri geçirdi. Bu arada nehire uçan otobüs Samsun'dan getirilen vinç yardımıyla sudan çıkartıldı.

ÇARESİZCE BEKLEDİLER
Korkunç kazanın ardından Van'dan gelen kayıp yakınlarının olay yerindeki umutsuz bekleyişleri gün boyunca sürdü. Çaresizlik içinde akrabalarından haber bekleyen kayıp yakınları sürekli gözyaşı döktü. Çıkarılan ceset haberlerini aldıktan sonra sinir krizleri geçiren bazı yolcu yakınları, olay yerinde bekletilen ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Niksar yakınlarında bulunan 2 kişinin cenazesini Reşadiye'ye götüren ambulans, kaza bölgesinden geçerken, kayıp yakınları ambulansın önünü kesti. Cenazelerini görmek isteyen aile yakınlarını jandarma zor ikna etti. Ambulans güçlükle hareket edebildi.

AMBULANS KRİZİ
Bu arada cenaze sayısının çok olması nedeniyle ambulanslar yetersiz kaldı. Cenazeleri memleketlerine götürmek isteyen bazı kayıp yakınları ile hastane yetkilileri arasında sık sık tartışma yaşandı. Vatandaşlar ambulans sayısının az olması nedeniyle tepki gösterdi. Öte yandan Kılıçkaya Barajı kapaklarının kapatılmasından dolayı Kelkit Çayı'nın su seviyesi iyice düştü. Büyük bölümü nehrin içinde bulunan otobüs Samsun'dan getirilen vinçle kaldırılarak nehirden çıkarıldı. Ekipler tarafından yapılan araştırmalarda aracın içinde başka ceset olmadığı belirlendi. Vinçle çıkarılan otobüs bir TIR'a yüklenerek Reşadiye'ye götürüldü. Reşadiye Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması kapsamında otobüsün burada inceleneceği öğrenildi. Bu arada dün sabah saatlerinden itibaren yapılan aramalarda 5 cesede daha ulaşıldı. Böylece ceset sayısı 22'ye ulaştı. Cesedine ulaşılanların isimleri ise şöyle: ''OtobüsünACI HABERİ ALDIKLARI AN... İyi dileklerle uğurladıkları yakınlarının ölüm haberleri yüreklerini dağladı. Çaresizdiler, sarılıp ağlaştılar.2 şoföründen biri olduğu belirlenen Süleyman Karaman (46), Naim Aydemir, Ensari Aydemir (2), Meryem Aydemir (3), Güvercin Kali (65), Nurettin Denizer (46), Enver Denizer (37), Nesim Demirtaş, Mustafa Bayram, Cesim Demirtaş (25), Saadet Düdük, Nesrin Kali (31), Deniz Yüce (5), Murat Yılmaz, Şükrü Murat Koçak, Şakir Yüce, Salih Demirtaş, Özdemir Karataş (37), Sebahattin Denizel, Tahsin Aksu (30), Murat Elçi (muavin) (25), Solmaz Bayram. Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, ceset çıkarma çalışmalarının Niksar- Reşadiye ve Niksar-Erbaa arasında devam ettiğini belirterek, çalışmaların süreceğini kaydetti.

'KALP KRİZİ GEÇİRMİŞ'
Kazada hayatını kaybeden şoför 36 yaşındaki Abdülbaki Yıldırım'ın ağabeyi Selahattin Yıldırım (57) kardeşinin kalp krizi geçirmiş olabileceğini belirterek şunları söyledi: "Kardeşim 15 yıldır araba kullanır. Bu otobüse biz ortaktık. İstanbul'dan yolculuğa çıkmadan önce hastaneye gitmiş. Ne olduğunu bilmiyorum ama iğne vurulmuş. Bildiğimiz bir hastalığı yoktu. Olaydan sonar Reşadiye Devlet Hastanesi'nde Baki Taş isimli yaralıyla görüştüm. Kazada kardeşimin yanında olduğunu söyledi. Araba dereye doğru düşerken kardeşimin eline vurmuş ama kardeşim bir tarafa doğru yığılmış. Kardeşim kalp krizi geçirmiş olabilir. Çünkü yoldan çıktıktan sonra fren izi yok. Aşırı hızdan kaza yapmış olsa arabayı kurtarmak için frene basardı." Ağabey Yıldırım, evli ve 5 çocuk babası olan Abdülbaki Yıldırım'ın şu ana kadar hiç kazaya karışmadığını söyledi. Otobüsün Van'ın Çaldıran İlçesi Belediye Başkanı Ferman Demir'e ait olduğu, kazada ölen şoför Abdülbaki Yıldırım'ın da Başkan Demir'in akrabası olduğu öğrenildi.

İlhan DEMİRCİOĞLU / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İşte Büyükanıt'ı suçlayan karar
 'Kurt olup tavşanı tutacaksın' dediler
 Erdoğan el koydu 'Tünel taşınmıyor'
 Can kurtarırken, can verdi
 Çifte diplomaya 'dur'
 Muhafazakârım ama değişmek istiyorum
 Sauna'da ikinci dalga operasyon
 Karneye hayali ilaç yazmışlar
 20 günlük bebeğe helikopter
 Polis yakaladı ama savcı serbest bıraktı
 Çete lideriyle gazino basıp adam dövmüş
 Albay Yeşil serbest kaldı
 AK Parti'liler Fak-Fuk-Fon'dan hayır dağıtacak
 Formasyon sınavı da Danıştay'a götürülüyor
 Kariyere zorunlu hizmet şartı
 'Robot resimler söylenti'
YILMAZ ÖZDİL
Ümmühan...
En kısa ömürlü üründür gazete.
Sabahın ilk...
FATİH ALTAYLI
Life style sevdasına saatleri yazdım
Herkes bir "life...
ERDAL ŞAFAK
Çözüm konuşmakta
Çalışma Bakanı Başesgioğlu,...
MEHMET ALTAN
Tabular kırılırken gürültü çıkar...
İlerde sakin ve...
Orkut'un sitesi sanal El Kaide kampı oldu
Bilkent mezunu Konyalı Orkut, Google'da çalışırken bir 'sohbet...
'İş sözleşmesi' 68 ruhunu diriltti
Fransa, gençlere iki yıl stajyer statüsünü zorunlu kılan "iş...
Küfüre kırmızı kart
Küfüre kırmızı kart
Statlardaki küfürün kökünü silmeyi isteyen federasyon ve emniyet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu