kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güzelbağ'da golf sahalarına bakan rustik bir restoran da açtılar
Antalyalı aşçılar Avrupa yolcusu
Ödüle doymak kolay değil
Güzelbağ'da golf sahalarına bakan rustik bir restoran da açtılar

Güzelbağ'da golf sahalarına bakan rustik bir restoran da açtılar


Beni en çok etkileyen, Genç Aşçılar Derneği'nin Antalya'da Millennium Golf tesislerindeki rustik bir restoranı modern Türk mutfağı gibi iddialı bir konseptle işletmeye hazırlanmaları oldu. Siz bu yazıyı okuduğunuzda, Güzelbağ mahallesindeki bu restoran resmen açılmış olacak. 40 kişilik kapalı, 100 kişilik de açık bölümü var ve golf sahasına bakıyor bu restoran. Gökhan Usta ve arkadaşları, konuklara burada bir akşam yemeği hazırladı. Antalya ne kadar geniş bir sahil kesimine sahip olsa da İstanbul ile karşılaştırıldığında küçük bir bölge. Deneyimli ağabeyler, daha genç ve tecrübesiz arkadaşlarını eğitiyorlar ve birlikte modern bir mutfak anlayışını geliştiriyor. Menüde ekibin Türk Milli Aşçılar Takımı ile gittikleri yarışmalarda ödül kazanan yemekleriyle son yarışmada ödüllendirilen yemekler ufak tefek yorumlarla restoranın menüsüne yansıtılacak. Bunlar arasında tarhanaya bulanarak pişirilmiş levrek balığını ve sadece buharda pişirilmiş "light" kuzu tandırı tattım. Antalyalı genç aşçılar bu etkinliklerine destek sağlamak için sponsor konusunda da değişik bir yol izlemişler. Tek bir firmaya bağlanmak yerine 14 firmadan eşit destek almışlar. Böylelikle hiçbir firma onları kendi reklamları için zorlayamıyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Öğle tatiliniz için yemek tarifleri
 "İnek eti yemek niçin yasaktır?"
 Komşuların gözü Anadolu mutfağında
 Marakeş'ten maşa, meşe köşe ve Ayşe
 Çıralı bahçeleri portakal kokuyor
 Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure
 Taşköprü yerine Çin sarımsağı almayın
 Mutfak sanatı üniversiteye girdi
 Şarapçıların savaşı sektörü ikiye böldü
 Halk mutfağımızdan sapasağlam tavuk
 Peynir şarabın tadını bozar mı?
 Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında
 Fransız mutfağının bilgi hazinesi
 Avrupa Topluluğu'nun salyangozu hamburgere karşı
 Ayva tatlısının tam zamanı
 Soros'dan sonra meclis de zeytini keşfetti
 Mutfakları şenlendiren yemek kitapları
 Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar
 Yemeklerin cilası pilav
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Küresel ısınma felaketi Türkiye'yi de vuracak
Küresel ısınma felaketi Türkiye'yi de vuracak
Sular altında kalan şehirler, su yüzünden çıkan savaşlar, göçler ve...
Hakkari'de umudun adı basketbol
Hakkari'de umudun adı basketbol
Her zaman adı terör, eğitim ve daha nice sorunla birlikte anılan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.