kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mini mini şortlar rengarenk çiçekler
Mini mini şortlar rengarenk çiçekler

Uluslararası tasarımcıların 2006 İlkbahar-Yaz defileleri bu yaz neler giyeceğimizin sinyallerini şimdiden veriyor. Çiçekli elbiseler tahtını korurken şortlar, yaz aylarının en gözde parçalarından biri olacak gibi görünüyor. Bu sezonun in'lerinden biri de beyaz ve laciverti buluşturan denizci akımı ve tabii ki pırıltılı kumaşlar.

Elbise
Her yaz olduğu gibi bu yaz da kadınların en büyük kurtarıcısı incecik elbiseler... İster plajda, ister ofiste, isterseniz de şık bir davette giyin ama bu sezon mutlaka elbise giyin. Yeni sezonda bizleri rengarenk, model model elbiseler bekliyor. Yaz sıcaklarını hissettiğimiz anda sokaklarda salınmaya başlayacağımız elbise modellerinin en popülerleri ise 1960'ları hatırlatan florasan renkli olanlar. Tasarımları diğer sezonlardan ayıran en önemli detaylar ise fiyonk, volan ve karpuz kollar. Ancak size bir uyarı: Eğer kilolarınızdan yana dertliyseniz volanlardan uzak durmalısınız. Bu elbiselerin en başarılılarını Sonia Rykiel ve Pucci'de bulmak mümkün.

Pantolon
Her şartta ve koşulda kadınların ilk tercihi olan pantolon, bu sezonda in... Eğer vücut yapınız uygunsa dar kesimli olanlardan birkaç tane edinmeniz tavsiye olunur. Bu modeller, özellikle yüksek topuklularla harika duruyor. 'Ben pantolonumla rahat etmeliyim' diyorsanız, sizin için de seçenekler çok... Üzerinizden düşecekmiş gibi duran bol kesimli pantolonları karpuz kollu bluzlarla tamamlayarak da modayı yakalayabilirsiniz. Bu sezon pantolonceket takımlar ise erkeksi çizgiler taşıyor. Ancak ince askılı bir üstle ve yüksek topuklu zarif bir ayakkabıyla bunlara kadınsı dokunuşlar eklenebilir. Ceket-pantolon takım arıyorsanız Hugo Boss, Gucci, Versace koleksiyonlarına göz atın...

Pırıltılı kumaşlar
Kim demiş ki pırıltılı kıyafetler gündüz giyilmez diye... Bu yaz herkes gece-gündüz ışıl ışıl parlayacak. Çünkü pırıltılı işlemeler, yanar döner kumaşlar, pullar ve payetler yeni sezonda çok moda. Bronzlaşmış tenlerle büyük uyum sağlayan altın rengi, bu sezon çok sade modellerde karşımıza çıkıyor. Neredeyse tüm tasarımcıların koleksiyonlarında dore renkte tasarlanmış mini elbiseler, pantolonlar, kısacık etekler ve şortlar görmek mümkün. Bu arada aklınızda olsun doreyi en iyi tamamlayan renklerden biri beyaz. En başarılı dore tasarımlar Louise Vuttion, Burberry ve Chanel gibi ünlü markaların serilerinde yer alıyor.

Denizci
Bu kış ünlü modacı Galliano'nun tasarımlarına taşıdığı 'denizci' teması, hemen hemen bütün yaz koleksiyonlarını da etkisi altına almış. Lacivert ve beyazı biraraya getiren denizci çizgileri, özellikle kazak ve elbiselerde karşımıza çıkıyor. Sezonun en büyük bombaları ise enine beyaz-lacivert çizgilerden oluşan straplez elbiseler ancak bunları giymek biraz yürek istiyor. Size önerimiz bu yaz düşük belli uzun denizci eteklerinden bir tane edinip bunu kısacık ceketlerle ya da belden bağlı gömleklerle tamamlamanız. Tabii ki uzun ya da kısa kollu bir tane denizci tişörtü de gardırobunuzda bulunmalı. Bu akım için en doğru adresler; Tommy Hilfiger, Kenzo ve Oscar De La Renta.

Şortsuz olmaz
Bu yaz ofisinize şortla gitmeye ne dersiniz... 'Olur mu hiç!' demeyin ve şimdiden en güzel şort modellerini gözünüze kestirmeye başlayın çünkü bu yaz şortsuz geçmez. Eteklerin pabucunu dama atacak gibi duran şortlar, gömlek ve ceketlerle birleştirildiğinde çok kadınsı bir görünüm sunuyor. Tabii ki bacaklarınızın daha uzun görünmesi için topuklu ayakkabı giymeniz şart... Kimi zaman saten, şantug ve dantellerle desteklenen tasarımlar, özellikle broznlaşmış bacaklara çok yakışıyor. Zac Posen, Roberto Cavalli, Celine, Louis Vuitton ve Barbara Bui'nin şort modelleri gerçekten görülmeye değer.

Renkli dokular
Baharın gelişiyle birlikte cıvıl cıvıl kıyafetler de gardıroplardaki yerini alıyor. Kimi zaman çiçekler kimi zaman da geometrik şekiller tasarımları süslüyor. Ama tasarımcıların tek şartı tabii ki desenlerin renkli olması... Bu yazın en yükselen trendi kesinlikle çiçekler... Orkideler, gelincikler, papatyalar ve güller kumaşların vazgeçilmez öğesi olmuş. Fazla çiçekli kumaşları sevmiyorsanız orkide şeklindeki bir broşta sizin işinizi görebilir. Modacıların tasarımlarında Afrika kabilelerinin izlerini taşıyan motifler de var. Birbirine zıt desenlerin uyumlu birlikteliğini sunan ceketler, etek ya da pantolonlarla tamamlanıyor. Ancak tercihiniz elbiseden yana olacaksa belinize kalın bir kemer takmalısınız. Bu desenleri daha yakından görmek için rotanızı Etro ve Fendi'ye çevirebilirsiniz.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Eski Sezen'le yeniden...
 Gökkuşağı Projesi'ne destek için özel gece
 Tiyatrolar Günü'nü barda kutlayacaklar
 İsteyerek şöhret olmadım
 Ünlülerin tercihi 'Maç Sayısı'
 Bu ne panik Davut?
 Türkiye'nin Beyonce'si olacağım
 Hızla gittiler!
 'İyileştiren' çamur kavanozlara girdi
 Kadınlar Günü için hazırlanın
 Yuva yıkmadan önce
 'Kuşdili' oyunculuğuma çok şey katacak
 İlk şarkısını annesi için seslendirdi
 Yaptığım işler öne çıksın istiyorum
 Obezitelik kazalarda ölüm riskini artırıyor
 Chanel'in yeni yüzü
 Porno kraliçesi şarap şişesine etiket oldu
 Heyecandan çocuk gibi konuşuyorlar
 Sinemanın en kötüleri belli oldu
 Storks'dan üç taş pırlanta
 Efsanevi anka kuşu
 Moda sadece podyumda değil
AYŞE ÖZYILMAZEL
Eşofman sosyal intihar mı?
Kızlar! 'Gün ola harman ola'...
HAKAN & UTKU
Dünyanın en inatçı gelini
Sudan'da bir adam bir keçiye...
AYŞE TÜTER
Çikolatalı çıtır kek
Bir kapta tereyağı, şeker ve...
Sağlığınız için dedektiflik yapın hayatınızı uzatmaya başlayın!
Sağlığınız için dedektiflik yapın hayatınızı uzatmaya başlayın!
Dedektif bir olayı çözebilmek için; nasıl ipuçlarını toplayıp...
Demir kardeşler   düşman oldu!
Demir kardeşler düşman oldu!
Turizm sektöründe faaliyet gösteren önemli ailelerden biri...
Uludağ'da aşk aşk tatili...
Uludağ'da aşk aşk tatili...
Manken Güzde Duran ile sevgilisi Moris Kohen'in hafta sonu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.