kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İsteyerek şöhret olmadım
İsteyerek şöhret olmadım

Hukuk fakültesi öğrencisi İrem Yağcı'nın hayatı, bir cep telefonuna kaydedilen 'Hayal Et Sevgilim' adlı şarkısı ile değişti. Bu zamana dek albüm yapmak konusunda direnen İrem, sonunda taleplere yenik düşerek albüm yaptı. İrem, çok da isteyerek şöhret olmadığını, popülerliği tek şarkıda kalırsa yıkılmayacağını söylüyor.

Tek bir şarkıyla şöhreti yakalayan isimlerin son örneği İrem Yağcı... Bundan yıllar önce Fergan Mirkelam, 'Her Gece' adlı şarkısıyla bir gecede şöhreti yakalamış, Mirkelam bütün Türkiye'nin tanıdığı, ilgi duyduğu bir şarkıcı olmuştu. O geceden 10 yıl sonra, bu kez 20 yaşındaki hukuk öğrencisi İrem tek şarkıyla; 'Hayal Et Sevgilim' ile şöhreti yakaladı. Ancak İrem'in Mirkelam'dan tek farkı, şöhreti yakaladığı plartformun televizyon değil internet olması...

ŞEHİR EFSANESİ OLDU
İlk başlarda ne 'Hayal Et Sevgilim'i söyleyenin adı biliniyordu, ne de yüzü. Şarkıyı seslendirenin kim olduğu geniş kitlelerce bilinmese de Koç Üniversitesi'nde herkes okul arkadaşları İrem'i iyi tanıyordu. Çünkü 'Hayal Et Sevgilim', Koç Üniversitesi'nin kız öğrenci yurdunda bestelenmiş, cep telefonuna kayıt edilmiş ve internete buradan düşmüştü. İrem'in söylediği şarkıyı cep telefonuna kayıt eden bir diğer hukuk öğrencisi, böylece İrem'in hayatını bilmeden değiştirmiş oldu. Şarkının popüler olmasının en büyük nedenlerinden biri ise adının yanlış yazılması. 'Hayal Et Sevgilim' yanlışlıkla 'Hayalet Sevgilim' diye yazılınca, şarkının hikayesi ile ilgili olarak şehir efsaneleri yazılmaya başlandı... Bunlardan biri 'Hayalet Sevgilim'in; ayrılık acısına dayanamayan bir sevgilinin intiharının ardından bestelendiği üzerineydi. Bu efsane öyle kanıksandı ki, şarkının sahibi İrem; öğrenim gördüğü Koç Üniversitesi'nde zaman zaman zor anlar yaşadı. Okulda kedisini tanımayan öğrenciler arasında bir süre sevgilisinin intiharına neden olan kız olarak görüldü...

HUKUK-MÜZİK BİR ARADA

* Hayal Et Sevgilim'in internette yayılış hikayesini anlatır mısın?
Ben şarkıyı söylerken arkadaşım Esin cep telefonuna kaydetmiş. Sonra şarkım Bluetooth ile okuldaki öğrenciler arasında yayılmış. Başka bir arkadaşım da şarkıyı internete indirmiş. İnternette de yayıldıkça yayıldı...

* İnternette şarkıyı son derece profesyonel olarak söylediğin anlaşılıyordu. Müziğe olan ilginin ölçüsü nedir? Küçük yaşlardan beri ilgiliyim. Önce gitar çalmasını öğrendim. 13 yaşından itibaren de besteler yapmaya başladım. Fakat aklımda şarkıcı olmak yoktu. Ben hukuk okumak istiyordum. Hukuk fakültesine girerek bu hayalimi de gerçekleştirmiş oldum.

* 'Hayal Et Sevgilim' bir yıl boyunca oldukça popüler olmasına rağmen sen ortalıklarda görünmedin. Neden? Çünkü şarkıcı olmak gibi bir isteğim yoktu. Bu nedenle de ortalara çıkmaya gerek duymadım.

* Şarkıcı olma isteğin yoktu ama albüm yaptın... Hem arkadaşlarım, hem de ailem bir albüm yapmam konusunda bana çok telkinde bulundu. Sonra albüm çıkarmanın okuluma engel olmayacağına karar verdim. Yapılan telkinler de beni heyecanlandırmıştı aslında. Bu nedenle albüm çıkardım.

* İlerisi için planların nedir? Benim mezun olduktan sonraki planım hukuk müşavirliği yapmak. Bu olacak. Şarkıcılık da yapacağım. Sanıyorum ikisini bir arada yürütebilecek kapasiteye sahibim.

'SEVGİLİM YOKTU Kİ...'

* Sanal olarak çok şöhretliydin. Şimdi yüzün de şöhretli olacak. Şöhretin yan etkilerine karşı tavrın ne şekilde olacak?
Şöhret olmanın beni değiştirmeyeceğini biliyorum. Her şeyden önce kişilik yapım, aldığım terbiye ve ailem buna izin vermez. Şöhretin ne gibi yan etkileri olur bilmiyorum ama ben o yan etkilere karşı her zaman hazırlıklı olacağım.

* 'Hayal Et Sevgilim'i ayrıldığın sevgilinin intihar etmesinden sonra bestelediğin yönünde çeşitli söylentiler çıktı. Nedir bunun aslı? Bu söylentilerin tamamı yanlış. Benim sevgilim yoktu ki intihar etsin de ben de onun arkasından şarkı besteleyeyim! Okul zaten zamanımın büyük bir bölümünü işgal ediyordu. Bir sevgiliye ayıracak vaktim yok. Şimdi hayatımda bir de iş var. Nasıl sevgilim olsun ki?

* Kazanacağın paraları ne şekilde değerlendireceksin? Ne kadar kazanacağımı bilmiyorum. Kazandığım ilk parayı okul bitince açacağım hukuk müşavirliği bürosu için harcayacağım.

* Daha önce de tek bir şarkıyla şöhret olanlar oldu. Ne var ki şöhretleri uzun sürmedi. Bu durum seni korkutuyor mu? Hayır, korkmuyorum. Ben zaten çok isteyerek şöhret olmadım. Bu nedenle aksi bir durumda yıkılmam. Diğer şarkılarım da güzel. 'Hayal Et Sevgilim' çok fazla biliniyor ama diğerleri de çok sevilecek. Albümümdeki tüm şarkılar benim. Daha çok şarkım var bestelenmiş olan. Onları da sonraki albümlerde kullanacağız.

MEHMET ÇALIŞKAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Eski Sezen'le yeniden...
 Gökkuşağı Projesi'ne destek için özel gece
 Tiyatrolar Günü'nü barda kutlayacaklar
 Ünlülerin tercihi 'Maç Sayısı'
 Bu ne panik Davut?
 Türkiye'nin Beyonce'si olacağım
 Hızla gittiler!
 'İyileştiren' çamur kavanozlara girdi
 Kadınlar Günü için hazırlanın
 Yuva yıkmadan önce
 'Kuşdili' oyunculuğuma çok şey katacak
 İlk şarkısını annesi için seslendirdi
 Yaptığım işler öne çıksın istiyorum
 Obezitelik kazalarda ölüm riskini artırıyor
 Chanel'in yeni yüzü
 Porno kraliçesi şarap şişesine etiket oldu
 Heyecandan çocuk gibi konuşuyorlar
 Sinemanın en kötüleri belli oldu
 Mini mini şortlar rengarenk çiçekler
 Storks'dan üç taş pırlanta
 Efsanevi anka kuşu
 Moda sadece podyumda değil
AYŞE ÖZYILMAZEL
Eşofman sosyal intihar mı?
Kızlar! 'Gün ola harman ola'...
HAKAN & UTKU
Dünyanın en inatçı gelini
Sudan'da bir adam bir keçiye...
AYŞE TÜTER
Çikolatalı çıtır kek
Bir kapta tereyağı, şeker ve...
Sağlığınız için dedektiflik yapın hayatınızı uzatmaya başlayın!
Sağlığınız için dedektiflik yapın hayatınızı uzatmaya başlayın!
Dedektif bir olayı çözebilmek için; nasıl ipuçlarını toplayıp...
Demir kardeşler   düşman oldu!
Demir kardeşler düşman oldu!
Turizm sektöründe faaliyet gösteren önemli ailelerden biri...
Uludağ'da aşk aşk tatili...
Uludağ'da aşk aşk tatili...
Manken Güzde Duran ile sevgilisi Moris Kohen'in hafta sonu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.