kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Terk edilen kadın saçına düşer...
Terk edilen kadın saçına düşer...
Çok özenti bir kıyafet
Kırmızı halı dersi okutulmalı!
Top 5 AYŞE
Top 5 HINCAL

Terk edilen kadın saçına düşer...

Kadınlar, saçları ve kiloları olmasa neye takarlardı bilmiyorum. Biz kadınların içine hafif bir mutsuzluk, can sıkıntısı, hayattan memnuniyetsizlik düşmeye görsün. Doğru kuaföre! İlk hedefimiz saçlarımızdır ileri! Kakül kestir, kaynak taktır, boyunu kısalt, yok "Meg Ryan modeli olsun", "Iııh beğenmedim, Jennifer Lopez rengi olsun. Ama bu sene Hande Yener'in siyah saçları da moda..." Saçınla oyna babam oyna. Peki ama niye? Can sıkıntısından mı? Ayrılık acısından mı? Mutsuzluktan mı? Siz ne dersiniz?

* AYŞE: Hülya Avşar son dönemde saçını bilmemkaç kere değiştirdi. Gölge attırdı, sarı yaptı, kısacık kestirdi. Ben ne zaman kendimle didişsem önce saçıma bulaşırım. Biz kadınlar saçlarımızdan ne istiyoruz?

* HINCAL: On yedi yaşımdan beri saçlarla ilgili bir gözlemim var çünkü ben saç fetişistiyim. Bir kadının önce saçına bakarım, saçını beğenirsem daha sonra yüzüne ve geri kalanına bakarım. Bana göre saçı güzel olmayan kadın güzel değildir.


* Güzel saçtan kastınız uzun saç mı? Hani bazıları saça saç demez, uzun olmayınca... Hiç öyle değil, çok kısa ama çok güzel saçlar da biliyorum. Mesela kısa saçtan nefret ettiğimi zannederdim, meğerse etmezmişim. Jean Seberg'in (1938 doğumlu Fransız aktrist... Saçları sarı ve kısacık) saçlarını görünce anladım.

'HER HAFTA BOYARIM'
* Peki on yedi yaşınızdan beri gözlemlediğiniz neydi? Kadınlar terk edildikleri zaman saçlarını değiştiriyorlar. Uzunsa kısaltıyorlar ya da rengini değiştiriyorlar. Muhakkak bir kuaföre gidiyorlar.

* Yani bir kadın saçının rengini değiştirdi mi depresyonda ya da terk edildi mi demek? Laflarımı saptırma! Geneldeki bir gözlemden söz ediyorum. Kız arkadaşlarımın saçlarında beklenmedik bir değişiklik yaptırdıklarını gördüğüm anda hemen minik bir soruşturma yapardım. Öğrenirdim ki; sevgilileri onları terk etmiş ve teselliye muhtaçlar...

* Ben de saçına takık kadınlardanım. İki ayda bir rengiyle ya da modeliyle oynamak isterim. Şimdi bu hem benim değişik saçları denemeye bayılmamdan, hem de bir türlü kendimle ya da hayatımla barışamamamdan kaynaklanıyor olabilir. Ama diğer yandan da zevk için, saçlarımın bozulmayacağını bilsem her hafta başka renge boyayabilirim. O zaman kendi kendini bir sorgula. Durmadan saç değiştirmek insanın kendiyle mutlu olmadığı anlamına gelir.

'MUTLULUK HAPI GİBİ'
* Belki de... Peki Hülya Avşar'ın saçını şekilden şekle sokmasına ne diyorsunuz? O da öyle. O da bu gözlemimin içinde... Kaya'nın onu bırakıp gitmesinden sonra saçını değiştirmeye başladı. Hemen saçına düştü. Terk edilen kadınlar iki şeye düşerler; biri saçları, diğeri çikolata! Çünkü çikolata mutluluk hapı gibidir.

* Ayrılıktan sonra kadının saçını değiştirmesinin altında ne mesaj var sizce? Mesela; 'artık ben senin bildiğin kadın değilim' olabilir mi? Ha belki de kadın kendi kendinden kurtulmak için de yapıyor olabilir tabii. "Artık ben yeni bir hayata başlıyorum..." "Eski Ayşe gitti yeni bir Ayşe var" demek için yapıyorlar herhalde. Sonra bu konuda bir sürü yazı ve araştırma da okudum. Sadece benim gözlemim değil yani. Dünyanın her yerinde bu gözlem var.

'FARRAH DÜNYAYI FETHETTİ'

* Bir de saçlarıyla bütünleşen kadınlar var. Mesela bizde Gülriz Sururi... Gülriz'in saçını hiç beğenmem ama Gülriz ben bildim bileli o kakülle dolaşıyor. Demek ki kendisine yakıştırıyor. Türkiye'de saçıyla özdeşleşmiş bir kişi var; o da yabancı.

* Kimmiş o yabancı? Farrah Fawcett; Charlie'nin Meleği. Kadın bir saçla dünyayı fethetti. Saçıyla bu kadar bütünleşen, özdeşleşen, simgeleşen bir kadın daha görmedim.

* Evet evet çok doğru. Oldum olası güzel saçlı kadınlara imrenmişimdir. Mesela Ebru Akel'in saçları muhteşem. Bir de Gamze Özçelik'in saç kesimi ve rengi çok etkili, çok dişi geliyor bana. Hani derler ya öyle saçım olsun, bilmemne kadar borcum olsun! Ebru Akel bana hiç hitap etmeyen biri ama Gamze'nin fevkalade güzel saçları var.

AYŞE & HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ben zekâ aşığıyım
 Yeniden çalışmaya tiyatroyla başlıyor
 Yalanla politikanın inanılmaz birleşimi
 Eyşan evliliğine ihanet mi ediyor?
 Şenses'in eski danışmanı coştu!
 Özer kardeşler genç sever
 Aralarına çocuk girdi
 Kendi kozmetik markasını çıkarıyor
 Jennifer Aniston estetikli çıktı
SEDA KAYA GÜLER
Sığınma evleri!
Çocuk fuhuşuyla birlikte sığınma evleri...
Antalya'da baş başa İstanbul'da dostlarla!
Antalya'da baş başa İstanbul'da dostlarla!
Manolya Onur, kendisinden 6 yaş küçük sevgilisi Turgay Uzun'un 38.
Moda Polisi
Moda Polisi
Gündüz için biraz abartmış!
Şimdiye kadar hiç 'olmamış'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.