kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Farklı iklimler tatları da etkiler
Peynir şarabın tadını bozar mı?
Hiçbir şarap bütün peynirlerle iyi gitmez
Peynir, rakı ile çok daha iyi gider
Amaç ikisini evlendirmek
Tuzlu peynir algılamayı azaltır
Farklı iklimler tatları da etkiler

Farklı iklimler tatları da etkiler

Elif Erol (Gıda Mühendisi. Kavaklıdere Şarapları Basın Yönetmeni).

Farklı iklim, toprak ve coğrafyada yetişen üzüm ve o bağlardan üretilen şarabın tadı nasıl birbirinden farklıysa; farklı iklimlerdeki sütler ve bu sütlerden üretilen peynirler de tatlarıyla birbirinden ayrılırlar. Peynir tüketim alışkanlığı da bölgeden bölgeye değişim gösterir. Şarap - peynir birlikteliğindeki en önemli unsur, bu ikilinin tatlarının ve kokularının birbirlerini bastırmamalarıdır. Tango gibi insanın ne olursa olsun durup dinlemek ve izlemek isteyeceği bu uyumu yakalamak önemlidir. Lezzetten en üst seviyede keyif almamızdır hedef. Bu yüzden "Hangi peynirle hangi şarap daha iyi uyum sağlar?" sorusuna yanıt vermek pek kolay olmasa da bu uyumlu çiftlere örnek vermek ve tüketmek mümkündür.
DİĞER GURME HABERLERİ
 "İnek eti yemek niçin yasaktır?"
 Komşuların gözü Anadolu mutfağında
 Marakeş'ten maşa, meşe köşe ve Ayşe
 Çıralı bahçeleri portakal kokuyor
 Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure
 Taşköprü yerine Çin sarımsağı almayın
 Mutfak sanatı üniversiteye girdi
 Şarapçıların savaşı sektörü ikiye böldü
 Halk mutfağımızdan sapasağlam tavuk
 Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında
 Fransız mutfağının bilgi hazinesi
 Avrupa Topluluğu'nun salyangozu hamburgere karşı
 Ayva tatlısının tam zamanı
 Soros'dan sonra meclis de zeytini keşfetti
 Mutfakları şenlendiren yemek kitapları
 Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar
 Yemeklerin cilası pilav
 Fatih'in sevdiği karidesler
 İdeolojinin keskin kılıcı bilimin ışığını söndürdü
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Patara'da yaşananların hepsi gerçektir
Patara'da yaşananların hepsi gerçektir
Her şey 19 Eylül 2005'te New York Times gazetesinde "Türkiye'de...
Bizim kız
Bizim kız
2003 Mart'ının başı. Atina yakınlarındaki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.