kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir Osmanlı tokadı var bir de Kadir İnanır tokadı
Bir Osmanlı tokadı var bir de Kadir İnanır tokadı
'Amacım mutluluğu bulmak'

Bir Osmanlı tokadı var bir de Kadir İnanır tokadı

atv'nin iddialı dizisi 'Azap Yolu'nda muavin Yiğit karakterini canlandıran Kaan Urgancıoğlu, Kadir İnanır'dan rol gereği yediği tokatların gerçek olduğunu söylüyor. "Kadir Ağabey'den yediğim dayağı babamdan bile yemedim" diyen yakışıklı oyuncu, "Bir daha aynı rol olsa yine o tokadı yemeye hazırım" diyor.

eçtiğimiz perşembe akşamı atv ekranlarında yayınlanan ve ilk bölümüyle milyonları ekran başına kilitleyen 'Azap Yolu' dizisinin genç yıldızı Kaan Urgancıoğlu, rol gereği Kadir İnanır'dan yediği dayağı özel hayatında kimseden; hatta babasından bile yemediğini söylüyor... Aile dostları Demet Akbağ tarafından keşfedilen Urgancıoğlu, daha önce 'Karaoğlan' ve 'Kampüsistan' gibi dizilerde rol almıştı. Geçtiğimiz günlerde 'Azap Yolu'nun Kanlıca'da gerçekleşen çekimlerinde konuştuğumuz genç oyuncu, 'Azap Yolu'nda Kadir İnanır'ın canlandırdığı kamyoncu Yavuz'un muavini Yiğit olarak ekrana geliyor. Genç kızların sevgilisi yakışıklı oyuncu, hem özel hayatı hem de 'Azap Yolu'nun çekimleri hakkında ilginç açıklamalarda bulundu...

'ÖNEMLİ OLAN OYUNCLUK'
* Oyunculuğa nasıl adım attınız?
Demet Akbağ aile dostumuzdur. İzmir'den tanışırız. O dönem Karaoğlan adlı diziye başrol oyuncusu aranıyormuş. Ben ata iyi binerim. Demet Akbağ da bunu biliyordu. Beni tavsiye etti ve öyle başladım. Sonra oyunculuk bir tutkuya dönüştü. Şimdi Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasaları Bölümü'nde öğrenciyim. Hem okuyorum, hem de 'Azap Yolu' dizisinde rol alıyorum.
* Amacınız şöhret olmak mıydı? Hayır şöhret olmak, tanınmak hiçbir zaman benim için önemli olmadı. Önemli olan oyunculuk yapmak. Ben keyif alıyorum, önemli olan bu. Oyunculuk diğer işlerin hiçbirine benzemiyor. Hiçbir formülü yok.
* Azap Yolu'ndaki rolünüzü; Yiğit'i anlatır mısınız? Yiğit, Dolapdere'de amcasıyla birlikte ortak bir tamirhane çalıştırıyor. Bu tamirhaneden gelen para yeterli değil. Özellikle televizyonun hayatımıza hükmettiği şu dünyada hiçbir gencin yetinebileceği bir para değil. O yüzden başka işler yapıp para kazanmak istiyor. Bunun sonucunda da tanıdıkları vasıtasıyla bir yola çıkıyor. Çıktığı yolun ona neler getireceğini bilmiyor. Farkına varmadan kötülük yapıyor. Aslında iyi bir rolde ve kötülük düşünmüyor...
* Kadir İnanır
gibi bir oyuncuyla aynı dizide rol almanın avantajları neler sizce? Çok önemli avantajları var. Kadir ağabey ile aynı sahneyi paylaşmak çok farklı bir şey. Çünkü karşınızda yıllarca bu işi yapan, oyunculuğu çok çok iyi bilen bir kişi var. Yaptığı işe de çok inanıyor. 'Bugün de işim bitsin, eve gideyim' diye bakmıyor olaya. İşini severek ve inanarak yapıyor. Oynadığı karakteri yaşıyor. Yüksek bir motivasyon ile çalışıyoruz onun sayesinde. Ayrıca çok öğretici ve yardım eden bir oyuncu.

'GERÇEKTEN VURDU'
* Kadir İnanır'dan rol icabı bayağı dayak yemişsiniz...
Genelde dizilerde tokatlar rol icabı olur. Kadir İnanır, dizide diğer dövdüklerini de rol icabı dövüyor. Ama bana tokatları gerçekten patlattı! Yalandan tokat yedikten sonraki yüz ifadesiyle, gerçek tokattan sonraki ifade aynı olmaz. Bu yüzden ben de bana gerçekten vurmasını istedim. O bana önce teknik olarak halledelim bu işi dedi. Ben de "Gerçekten vur ağabey" dedim. O da aslında beni deniyormuş. O da gerçekten vurmak istiyormuş zaten. Bana "İyi o zaman, ağzını iyi kapat, dilini içine çek" dedi. Bir günde sahnenin kaç kez çekildiğini aklınıza getirin. Bütün gün dayak yedim!
* Ağrı, sızı oldu mu? Ağrı, sızı olmadı ama ilk tokatta gözlerim doldu... Bayağı okkalıydı. Bence bir Kadir İnanır tokadı var, bir de Osmanlı tokadı var. Ama ben Osmanlı tokadını tercih ederim...
* Daha önce özel hayatınızda tokat yemiş miydiniz? Hatırlamıyorum. Hafızama yer etmiş bir tokat yok hayatımda. Babamdan bile yemedim Kadir İnanır'dan yediğim dayağı. Ama olsun! Yine aynı sahne olsun, yine isterim dayak yemeyi...
* Oyunculukta idealist misiniz? İdealim yok. Beş sene sonra ne olacağı belli değil. Ben zaten Allah'ın insanların hayallerine güldüğünü düşünürüm. O yüzden bir hedef koymuyorum. Yaptığım işi, oynadığım rolü hissetmeye ve hissettirmeye çalışıyorum.

ZAFER AKBAŞ - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bildiklerimden yararlandım
 'Doğum için' yemekli veda
 Sorunları çözerse ben de bakana teşekkür ederim
 Keşke dememek için!
 Clooney mi, Ang Lee mi?
 Hakaret söz konusu değil
 Babam benim kahramanımdı
 Eski 'Hababamcı'dan yenilere eleştiri yağdı
 Hocalığı çok sevdi
 Sanem Çelik ile İbo'ya TV ödülü
 Çocukların yeni modası sevdikleri kahramanlar
 Toto'dan sürpriz hediyeler
 En sevimli meyve suları
RAHŞAN GÜLŞAN
Hülya'larım yıkıldı
Hülya Avşar kimdi? Bir magazin ikonu...
HAKAN & UTKU
Orrayt Metin Uca...
O yine yapacağını yaptı.
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Bindallı Patlıcan
Tencereye...
Detoksla vücudunuzu arındırın
Detoksla vücudunuzu arındırın
Yılda iki kez düzenli olarak detoks yapın, vücudunuzdaki toksinlerden...
Ali Sabancı artık evinde 'arınıyor'!
Ali Sabancı artık evinde 'arınıyor'!
Bodrum Ada Otel'deki Dreamland Spa'nın ve Ada Otel'in hemen...
Nişantaşı'nın yeni yıldızı
Nişantaşı'nın yeni yıldızı
Giyim kuşama düşkün sosyetiklere müjde! Sahip olmak için...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.