kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hamas yumuşayacaktır

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hamas liderinin Türkiye ziyaretinden önce ABD'li, İsrailli ve Filistinli yetkililerle görüştüklerini belirterek,''Biz bir kabile devleti yönetmiyoruz, biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetiyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Burhan Felek Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, dış politika konularına da değindi.Hamas heyetinin Türkiye ziyaretini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

''Bunu hala sağa sola çekmek
isteyenler var. Bu konuyu kimse eğip bükmesin. Eğip bükmekle de bir yere varamazlar. Hele CHP bunun üzerinden rant temin etmeye çalışmasın. Biz her attığımız adımı bilerek atıyoruz. Biz her konuyu da parlamentoya getirip görüşmek durumunda değiliz. Parlamentoya ne zaman getireceğimizi gayet iyi biliriz. Bizim danışmanlarımız, danışma heyetlerimiz var. Kendi aramızda konuyu görüşür, kararımızı verir, adımımızı atarız. Kaldı ki,biz Ortadoğu'da GODKA denilen Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi'nin içinde eşbaşkanız. Biz orada görev ifa ediyoruz. Bu görevin hedefi barıştır, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi, bölgede bir dayanışmanın sağlanmasıdır.

Bunun gereğini Türkiye olarak biz yapmak durumundayız. Türkiye bu görevi bir ortak üye olarak aldıysa İsrail, Filistin ve diğer Ortadoğu ülkeleriyle olan münasebetleri sebebiyle üstlenmiştir. Bundan dolayı böyle bir görev Türkiye'ye seçilerek verilmiştir. Dolayısıyla biz kalkıp da 'ey CHP müsaade eder misiniz biz gidelim böyle bir görüşme yapalım' diyelim. Bu bizim için rutin bir iş, ama onlar için rutin değil. Çünkü böyle bir şeyi hayatlarında yaşamamışlar. Biz rutinin gereğini yerine getirdik ve bunu yaparız.''

RESMİ GÖREVE RESMİ KABUL

Başbakan Erdoğan, Hamas heyetinin ziyaretinden önce El Cezire televizyonuna açıklama yaptığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:
''Orada dedim ki, resmi görev verildikten sonra gelirlerse kendilerini resmi olarak kabul ederiz. Resmi görev verilmeden gelirlerse o zaman da parti olarak kendilerini kabul ederiz. Olay budur. Resmi görev alınmadan gelmişlerdir. Parti olarak kabul ettik. Ha, şahsen benim düzeyimde değil de genel başkan yardımcısı, başbakan yardımcısı düzeyinde bir kabul görüldü. Açıklamalar yapıldı mı? Yapıldı. Efendim, 'Dışişleri'nin bundan haberi yok'... Sen git onu külahıma anlat. Dışişleri'nin hepsinin bundan haberi var. Yani bu ülkede Dışişleri Bakanı işin içinde olacak ve AK Parti Genel Merkezi'nde toplantı yapılmadan önce dışişleri görevlileri ile Hamas yetkilileri bir araya gelecekler, oturacaklar, konuşacaklar... Sen kalkıp 'Dışişleri'nin bundan haberi yok' diyeceksin. Yani bu devlet siyaseti, devlet ciddiyeti, siyasetin etik anlayışıyla bunlar çelişiyor. Ahlaki değil bunlar. Tabi millet bu gerçekleri bilmeyebilir. Sağ olsun yazılı-görsel medyamız da bunlardan çok alınganlık duyuyor. 'İşte bize yine vurdu' diyorlar. Nasıl vurmayayım size? Millete yanlış aksettiriyorsunuz, doğru yazmıyorsunuz, onun için...''

'FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI İLE TELEFONDA 2 KEZ GÖRÜŞTÜM'

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bizim Ortadoğu'da bir görev yerine getirmemiz lazım. Görüşmeden önce ABD'li yetkililerle, İsrailli yetkililerle görüşülmüştür. Ben bizzat Filistin Devlet Başkanı ile telefonla 2 kez görüştüm. Kendileride bu süreçten çok memnuniyet duyacaklarını söylediler. Ve heyet geldi, gitti. İsrail Başbakan Vekili Olmerd, beni aradı. Onunla da görüştüm. O da 'Biz size güveniyoruz, inanıyoruz. Nasıl sağlıklı bir barış politikası güdeceğinize de inancımız, güvencimiz var. Geriye bakmıyoruz, ileriye bakıyoruz' demiştir. Türkiye artık bu noktada. Buradan özellikle CHP'ye sesleniyorum, CHP yönetimine sesleniyorum;

Biz bir kabile devleti yönetmiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetiyoruz. Bunu böyle bilsinler. Biz onların bu ülkede neleri nasıl yönettiklerini çok iyi biliriz. Şu anda da işimizi emin adımlarla güvenilir biçimde sürdürüyoruz. 'Efendim işte bazı köşe yazarları...' Yazarsa yazsınlar. Onların da düşüncelerine saygı duyuyoruz. Her şey yoluna giriyor. Bundan sonra da aynı şekilde bu etkinlik devam edecek.''

İSRAİL'DEKİ SEÇİMİN ETKİSİ

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin, Filistin ve İsrail ile ticari noktada ilişkilerini devam ettirdiğini ifade ederek, Şeria'da TOBB'ninyatırım amaçlı imzalar attığını, bu yatırımlarda 5 bin Filistinlinin istihdam edileceğini belirtti.

ABD yönetiminin Filistin'e para yardımını keseceğinden söz edildiğini dile getiren Erdoğan, ABD yönetiminin para vereceğini açıkladığını, İsrail'in de yakında aynı şeyleri söyleyeceğini kaydetti. Erdoğan, ''Neden? Çünkü çözüm orada da onun için. Sertleşmek, köşeli davranmak, bunlar bir yere vardırmaz'' dedi.

İsrail'de seçimlerin olduğunu da hatırlatan Erdoğan, bu nedenle İsrail'de farklı şeylerin konuşulabileceğini, ileride ise bunların değişebileceğini dile getirerek, ''İnanıyorum ki, Hamas'ın liderleri gün geçtikçe söylemlerini daha farklı hale getireceklerdir. Daha yumuşatacaklardır. Çünkü silahların susmadığı bir yerde netice yoktur.Ölüm, kan, artık bıktık bunlardan'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 CHP'den Unakıtan'a Telsim soruları
 Bakoyanni: Desteğimiz şartlı
 Gül'e Hamas teşekkürü
 Savunmanın böylesi!
 Naziler bin Türk'ü de fırında yakmış
 Mumcu, Fazıl Say'dan davacı
 'Cumhurbaşkanı AKP'den çıkacak'
 Belediyelere 'balans ayarı'
 DTP'den tehdit paketi açıklaması
 Amerika'da AK Parti semineri
MUHARREM SARIKAYA
'Teslim oldular'
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile...
YAVUZ DONAT
Etik davranış kodeksi
Cuma günü saat 10.00'da gazetede...
Katiliyle 'chat' yaparken tanıştı
Evinde bıçaklanan gazeteci Abdülbaki Koşar'ın internette tanıştığı ve...
Aşk engel tanımadı
Akdeniz Üniversitesi'nde öğrenim gören Finlandiyalı Laura Saarela,...
Vekiller gelince sauna kapanırdı
Vekiller gelince sauna kapanırdı
Küre Operasyonu'nun kilit ismi Geyşan Sauna'nın sahibi Zeliha...
7 yıl geçti, deprem bilgileri toplanamadı
7 yıl geçti, deprem bilgileri toplanamadı
Afet Bilgi Sistemi projesinin uygulayıcısı Prof. Muhammet Şahin,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu