kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bizde cici kızlar sevişmez
Bizde cici kızlar sevişmez
Sarışının adı esmerin tadı
Şansı kullanmak önemli!
Abiler ne demiş?
HINCAL: Top 5
AYŞE: Top 5

Bizde cici kızlar sevişmez

Türk sinemasında iyi sevişme ve öpüşme sahnesi çekiliyor mu, çekilemiyor mu? Türkan Şoray kanunları takdir edilmeli mi? Aşk filmlerinde sevişmek gerekli mi? İşte bu haftanın konusu da bu...

*AYŞE: Geçen hafta Müjde Ar'ın Türk filmlerinde iyi çekilmiş sevişme sahnesi göremezsiniz" sözleri tartışıldı. Katılıyor musunuz?

* HINCAL: Doğru söylemiş. Ben elli senedir iyi bir Türk filmleri seyircisi olduğumu söyleyebilirim. Geriye dönüp baktığımda; gözümün önüne gelen, aklımda kalan bir tane doğru düzgün sevişme sahnesi yok. Çünkü Türk sinemasında cici kızlar sevişmez, öpüşmez, aseksüeldir. Hasret kaldıkları sevgililerine yüz metre şampiyonu gibi koşarlar ama kavuştuklarında sadece yanaktan öperler.

* Bu cici kız öpüşmez durumu hâlâ devam ediyor. Oyuncular sanki filmde öpüşünce seyircinin gözünde kötü kadın olacaklarını düşünüyorlar. Nedeni 'elalem ne der' mi? Ahlak kumkumalığı mı? Türk filmlerinde sevişenler, filmin kötü kadınlarıdır; fahişeler, ahlaksızlar... Cici kız sevişmez, sevişmek kötüdür! Halk aynı dönemde Amerikan filmlerine gidiyordu. Sevişme sahnelerini büyük bir keyifle seyrediyordu. Sevişiyorlar diye Elizabeth Taylor'lar, şunlar bunlar hakkında kötü şeyler düşünmüyordu. Aksine onlara bayılıyorlardı.

ŞARTLI ŞURTLU FİLM SEVMEM'

*
Türkan Şoray'a ve Türkan Şoray kanunlarına da bayılıyorlardı tabii. Öpüşmem, sevişmem" demesini takdir ediyorlardı. Günümüzde bile yeni çıkan oyuncular, bana göre kendilerini belli bir sınıfa koymak için "Türkan Şoray kanunlarını takip ediyorum" diyor. Ben Türkan Şoray'ın filmlerine mecbur kalmadıkça gitmezdim. Ben böyle şartlı şurtlu filmlerden hoşlanmam. İki sevgilinin bir araya gelip de öpüşmeyeceklerini bile bile ben bir filme gitmem. Onlar zaten Türkan Şoray'ın değil, Rüçhan Adlı'nın kanunlarıydı. Rüçhan Adlı'dan evvel Türkan Hanım'ın öyle sahneleri vardı.

* Bir seyirci olarak, ben Türk filmlerinde zaten sevişme, öpüşme sahnesi görmeyi sevmiyorum. Yönetmenler kusura bakmasınlar ama öpüşme ve sevişme sahnelerinin hiçbiri estetik değil. Amerikan ya da Avrupa filmlerinde bu tip sahneler ne kadar estetikse, bizde de o kadar kötü çekiliyor! Ya "Benim olacaaan" diye kadının üstüne atlar adam, ya da boğacakmış gibi öper. Türk yönetmenler çekmeyi bilmiyorsa bile Amerikan filmlerine bakar çeker, o kadar zor bir şey değil.

'BUNU SÖYLEYEN HALT ETMİŞ'

*
Ben de onu anlayamıyorum zaten, beceremiyorsan kopya çek bari! Türk filmlerinin orijinal yapısında sevişme sahnesi olmadığı için, sevişme sahnesi ya tecavüzdür ya da kötü kadınlarla olur.

* Bir de 'Türkiye'deki oyuncuların fizikleri sevişme sahnesi çekmeye yeterli değil' diyenler var. Hollywood'dakilerin vücutları çok güzelmiş, bizimkiler dökülüyormuş... Bunu söyleyenler halt etmişler. Bu şu demek; Türk kadını güzel değil. Böyle bir şey var mı? Saçmalık!

* Kesinlikle! Valla ben aşk filmlerini en azından öpüşme sahnesiz düşünemiyorum. Siz ne dersiniz; öpüşmeden sevişmeden aşk filmi olur mu? Bunu genelleyemeyiz. Mesela,'Aşk ve Gurur'da öpüşme sahnesi bile yoktu...

* Tabii, konunun geçtiği dönemden dolayı. Ben genel olarak aşk filmlerini kastetmiştim. Senaryonun içinde varsa her şey olur. Benim karşı olduğum bir şey yok.

* 'Yeşil Işık' filminde Hülya Avşar'a itirazınız olmuştu... 'Yeşil Işık'ta Hülya Avşar peşin olarak "Ben sevişme sahnesi oynamam" dedi. Oynamazsan o filmde de oynamazsın. Bir filmi senarist yazar, yönetmen çeker, oyuncu da oynar. Oyuncu empoze ettiği zaman o Türkan Şoray kanunlarının ortaya çıkarttığı sahte filmler olur. Ben böyle kanunla çekilen filmlere gitmem.

AYŞE&HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Olmayan tiyatro için özel kutlama
 Asuman yüzünden hapse girmemiş!
 Yönetmenlerini yalnız bıraktılar
 Artık özgürsünüz!
 Hobisi oyunculuk olanlara profesyonel eğitim
 'Kuğu Gölü' iptal oldu
 Geleceğin senaristleri yetişiyor
 Woody Allen'a 'hayır' demek imkansızdır
 Ünlü bebekler onları tercih ediyor
 Stone bu kapılara hayran kaldı
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Tahinli patates salatası...
SEDA KAYA GÜLER
Gökhan Demirkol'un ablasıyla konuştum
Gökhan Demirkol...
Depresyon! 2020'de ikinci ölüm nedeni
Depresyon! 2020'de ikinci ölüm nedeni
ABD'li Prof. Dr. Charles Nemeroff, depresyonun ileriki yıllarda...
Doğum günü bahane eğlence şahane!
Doğum günü bahane eğlence şahane!
53 yaşına giren Adnan Polat, yeni yaşını 100 civarında yakın dostuyla...
Dantel modası ayakkabıları da vurdu!
Dantel modası ayakkabıları da vurdu!
In-out
Sezon modasında dantelin yeri oldukça büyük. Bütün...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.