Lezzet Güneşi
Gözü yaşlı
2 çorba kaşığı tereyağında soğanı yumuşatın. 3 çorba kaşığı su ve kıymayı katın. Hızlı karıştırarak kavurun. Kırmızıbiber, karabiber ve maydanozu ilave edip, ateşten alın. Mısır ununa yumurta ve tuzu ilave edip, kalan suyu yedirin. 30 cm. çaplı fırın kabını bir tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp, hamurun yarısını yarım santim kalınlığında yerleştirin. Üzerine kavrulmuş kıymayı yayın. Kalan hamurdan avucunuza alın. Hafifçe sıkarak parmaklarınızın arasından, kıymanın üzerine akıtın. Kalan tereyağını hamurun üstüne küçük parçalar halinde koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilık suda bulyonu eritip, kaynatın. Fırından çıkan yemeğin üzerine döküp, 3 dakika dinlendirin ve servis yapın.
6 kişilik * 300 gr. kıyma * 4 su bardağı mısır unu * 2 adet orta boy soğan (çintilmiş) * 100 gr. tereyağı * 1,5 su bardağı su * 5 sap maydanoz (iri kıyılmış) * 2 adet yumurta * 2 su bardağı su (ılık) * 1 tablet tavuk bulyon * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurtlu fasulye çorbası Tuzlu suyu kaynatın. Fasulyeyi ilave edip, hızlı ateşte kapağı açık olarak 15 dakika kaynatın. Kaynayan fasulyeli sudan 2 su bardağı alıp, ılıtın. Yoğurt ve unu karıştırın. Unlu yoğurda ılınan suyu yavaş yavaş katıp, kaynayan fasulyeye ilave edin ve 5 dakika kaynatın. Tereyağını kızdırıp, ateşten alın ve kırmızıbiberi katın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.
6 kişilik * 1/2 kg. taze fasulye (3 cm. boyunda doğranmış) * 4 su bardağı su * 1 çay kaşığı tuz * 2 su bardağı yoğurt (süzme) * 1/2 su bardağı un * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
İkiz kalpler Tereyağı, şeker ve vanilyayı çırpın. Yumurtayı katıp, tekrar çırpın. Un, kakao ve kabartma tozunu tereyağlı karışımın üzerine eleyip, sütü ekleyin. Karışımı yoğurup, top haline getirin ve streçe sarıp, 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru hafif unlu bir yüzeyde 3 mm. kalınlığında açıp, kalp şeklinde kalıplarla kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Çikolata ve tereyağını bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvilerin yarısına hazırladığınız çikolatalı kremadan sürüp, kalan bisküvileri üzerlerine yapıştırın.
40 adet * 125 gr. tereyağı * 1,5 su bardağı tozşeker * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1 adet yumurta * 3,5 su bardağı un * 5 çorba kaşığı kakao * 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1 çay bardağı süt
Çikolatalı krema: * 125 gr. bitter çikolata (doğranmış) n 100 gr. tereyağı
|