kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kalp krizi gençleri vuruyor

Genç ve spor yapan kişilerde artan kalp krizi vakaları endişeye yol açıyor. Son olarak Kayseri'de 2 öğrenci, 1 öğretmen kalbine yenik düşerken, 28 yaşındaki bir asker de kalp krizi sonucu öldü.
Uzmanlar,özellikle genç sporcuların kalp krizi geçirmelerine yol açan ölüm geni P1A2'ye karşı uyarıyor.


HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ YAPARKEN KRİZ GEÇİRDİ

Kayseri'de, yatılı okulda öğrenim gören lise 2. sınıf öğrencisi Mehmet Yeşil, odasında arkadaşlarına halkoyunları gösterisi yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Mimar
Sinan Anadolu Meslek, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Sıhhı Tesisat Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mehmet Yeşil (17), cumartesi günü saat 22.00'de yapılacak yoklama öncesi, kaldığı odada arkadaşlarına halkoyunları gösterisi yapmaya başladı.

Bir anda fenalaşan ve yere yığılan Yeşil, arkadaşları tarafından yatağına yatırıldı.

Öğrencilerin durumu bildirmesi üzerine odaya gelen nöbetçi öğretmenler Hilmi Karcı ve İsmail Özkan, Yeşil'in hastaneye götürülmesi gerektiğine karar verdiler.

Vakit kaybedilmemesi için Karcı'ya ait özel otomobile bindirilen Yeşil, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. İlk müdahalenin ardından Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne sevk edilen Yeşil, yolda hayatını kaybetti.

Gevher Nesibe Hastanesi kayıtlarına ölüm olayı, ''eks duhul'' olarak geçince, öğrenciye savcılık tarafından otopsi yapıldı. Okul Müdürü Hasan Dağ, devlet parasız yatılı öğrencisi Mehmet Yeşil'in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ''Gerek hastanede görüştüğümüz doktorlar gerekse adli tabip, ölüm nedeninin kalp krizi olduğunu söyledi. Yapılan incelemede, Mehmet'in kalbinin olması gerekenden 3 santim daha büyük ve zayıf olduğu, daha önce bir kez daha anlaşılamayan bir kalp krizi geçirdiği belirlendi'' dedi.

''ŞAKA YAPIYOR SANDIK''

Ailesi Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde bulunan Mehmet'in ani ölümü, arkadaşlarını da yasa boğdu. 6 kişilik odada birlikte kaldıkları arkadaşlarından Turgay Akpınar, Mehmet'in çok neşeli bir şekilde odaya geldiğini ve ''Çok mutluyum'' dediğini anlattı.

Mehmet Yeşil'in halkoyunları gösterisi yaparken aniden yere düştüğünü anlatan Akpınar, ''Nefes almakta zorlanıyordu. Yatağa uzanmasını sağladık. Bir ara arkadaşlarımızla birlikte şaka yapıyor sandık. Durumun ciddi olduğunu anlayınca öğretmenlerimize haber verdik. Üzgünüz'' diye konuştu.

Aynı odada kalan Bayram Dinçer de Mehmet Yeşil'in odaya gelmeden önce annesi ve babasıyla telefonda görüştüğü için neşeli olduğunu ifade ederek, ''Babası ve annesi ile telefonla görüşmüştü. Odaya geldiğindeki neşesini ise (Annem ve babamla görüştüm. Çok mutluyum) diye anlatmıştı. Çok sevdiğimiz ve boşluğu doldurulamayacak bir arkadaşımızı kaybettik'' dedi.

ARKADAŞLARI ÇİÇEK BIRAKTI

Sınıf arkadaşları, Mehmet Yeşil'in sırasına çiçek bırakıp, sınıf tahtasına, ''Mehmet Seni Unutmayacağız'' yazdılar. Arkadaşlarının boş kalan sırasının etrafına toplanan öğrenciler, birbirlerine Mehmet'le ilgili anılarını anlattılar. Bazı öğrenciler de Mehmet'in fotoğrafına bakarak arkadaşlarını andı. Pansiyondaki boş yatağa da çiçek bırakan arkadaşları, Mehmet'in anısı için bir süre yatağa kimsenin yatmayacağını belirttiler.

SAĞLIK SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, il genelinde 714 okulda 240 bin öğrenciyi kapsayan sağlık taraması yapılması yönünde okul müdürlüklerine talimat verdiğini söyledi.

Son 10 günde 2 öğrenci ve 1 öğretmeni kalp krizinden kaybettiklerini ve bunun üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Ayata, şöyle konuştu:

''Peş peşe yaşanan olaylar eğitim camiamızı derinden sarsmıştır. Yaşanan üzücü olayların ardından okul müdürlüklerine talimat verdim. Öncelikle sporcu öğrencilerimizin tam teşekküllü hastaneden sağlık raporu almalarını sağlayacağız. Öğretmenlerimizin tamamı da kendi öğrencilerinin sağlık hikayelerini dinleyecek, velilerle işbirliği yaparak muayene edilmelerini sağlayacak. Bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması en büyük arzumuzdur.''

Yeşil'in cenazesi, doğum yeri Hakkari'nin Çukurca İlçesi Çanaklı Köyü'ne gönderildi.

Kayseri'de, 11 Şubat'ta Osman Hilmi Kalpaklıoğlu 4-B sınıfı öğrencisi Gökhan Kalyoncu (10) ile 14 Şubat'ta Ahmet Erdem Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi İngilizce Öğretmeni Ahmet Ferhat Özkılavuz (35) kalp krizi sonucu hayatlarını kaybetmişlerdi.

28 YAŞINDAKİ UZMAN ÇAVUŞ TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan Çanakkale'de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Fevzi Aslantürk'ün cenazesi, Adana'nın Kozan İlçesi'nde toprağa verildi.

Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda görevli olan ve evinde kalp krizi geçirerek ölen Aslantürk'ün (28) cenazesi, Kozan Devlet Hastanesi morgundan alındı. Hoşkadem Camii'nde kılınan namazın ardından Arslanlı Köyü'ne götürülen cenaze, köydeki mezarlıkta toprağa verildi.

Cenaze törenine, Aslantürk'ün eşi ve yakınları ile Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Çopur, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ahmet Kaymak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ölüm geni kırmızı kart gösteriyor
 Öğrenci kavgası: 2 yaralı
 Amca Uzan'a hapis
 Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde patlama: 4 yaralı
 "İntihar yasası" uyarısı
 İntihar eden polis memuru toprağa verildi
 Firari er dehşet saçtı
 MÜSİAD'dan enerji raporu
 Kürtçe yayın RTÜK'te
 'Apo' gösterisine 86 tutuklama
 Adliyeye boşanmaya gitti 'tuzağına' düştü
 Beş yıldızda akıllı uygarlık olabilir mi?
 11 oyuncunun 15 yöneticisi var
 Meclis'te polis tek kurşunla intihar etti
 Kredi kartı ücretliyi batırdı
 BM heyeti Diyarbakır'da
 Sabah'a iki ödül birden
 40 bin kişi 'zalime lanet' için toplandı
 Bizi projenin dışında tuttular
ALİ KIRCA
Kurtlar ve oğlum...
Bu köşedeki son yazının konusu, aynı...
ERGUN BABAHAN
En iyisi Dışişleri'ni Washington'a bağlamak
1 Mart...
ERDAL ŞAFAK
Ölüme götüren borç
Borcunun altından kalkamayınca ölümü...
MEHMET ALTAN
Irzına geçilen çocuk ve Hamas
Suriye rejiminin üzerinden...
'Aşk' Belçika'yı bölecek mi?
Ülkenin farklı diller konuşulan iki "düşman" bölgesinden iki...
Sarkozy kitabı takma adlarla piyasaya çıkıyor
Fransa'nın iktidar partisi UMP'nin lideri ve İçişleri Bakanı...
Güneş ısıtmadı
Güneş ısıtmadı
Cumartesi yağan yoğun karın ardından dün sabah güneş açtı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu