Arpacık soğanları kolay soyulması için sıcak suda 10 dakika bekletin. Ilık olarak soyup, bütün bırakın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın ve soğanları ilave edin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve bekletin. Ayrı bir tencerede kalan zeytinyağını kızdırın. Etlerin her iki yüzünü pembeleştirerek pişirin. Arpacık soğanları ve karabiberi katın. Erikleri suyu ile beraber ete ilave edin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten almanıza yakın tuz ilave edin. Üzerini maydanoz ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
4 kişilik
* 500 gr. dana eti (iri doğranmış)
* 10 adet arpacık soğan
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 250 gr. kuru erik (1 su bardağı su ile ıslatılıp, çekirdekleri çıkartılmış)